thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Semizoğlu “Kepez Limanını Daha Aktif Kullanmalıyız”

Tarih: 18-07-2019 15:21:40 Güncelleme: 19-07-2019 07:37:40 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Çanakkale ekonomisini değerlendirdi. Semizoğlu ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11. Kalkınma planını değerlendirerek, 2023 yılına kadar ek 4.3 milyon istihdam sağlanması hedefinin çok önemli olduğunu vurguladı. İstihdamı bu seviyeye getirilmesi için üretimin arttırılması dolayısı ile fabrika ve tesislerin kapasitesinin arttırılması gerektiğine vurgu yapan Semizoğlu Çanakkale’nin yeni fabrikaların kurulmas


Semizoğlu “Kepez Limanını Daha Aktif Kullanmalıyız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Çanakkale ekonomisini değerlendirdi. Semizoğlu ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11. Kalkınma planını değerlendirerek, 2023 yılına kadar ek  4.3 milyon istihdam sağlanması hedefinin çok önemli olduğunu vurguladı. İstihdamı bu seviyeye getirilmesi için üretimin arttırılması dolayısı ile  fabrika ve tesislerin kapasitesinin arttırılması gerektiğine vurgu yapan Semizoğlu Çanakkale’nin yeni fabrikaların kurulması açısından şanslı olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

 

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu 11.Kalkınma Planı üzerine yaptığı değerlendirmelerde; “Cumhurbaşkanlığının 11. Kalkınma planı yeni başkanlık sistemimin  ilk kalkınma planı. 210 sayfa bunun özetini inceleme fırsatı buldum. Gerçekten içerik olarak gayet kapsamlı. Burda en çarpıcı ve işadamları olara üstlenmemiz gereken konu 2023 yılına kadar 4.3 milyon ek istihdam sağlanması. Tabi bu konuyu her konuşmamızda ve defalarca ifade ediyoruz, üretimle bu işin üstesinden gelebileceğimizi fabrikalarımız ile tesislerimizin kapasite kullanım oranlarının artması ve bu fabrikalara ve tesislere yeni fabrika ve tesisler katmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çanakkale bu konuda şanslı.  Çanakkale Ezine Gıda İhtisas bölgesinin alt yapı ihalesi tamamlandı. Ezine Gıda organize sanayi bölgesinde altyapı çalışmaları da hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Ezine OSB’ de parsel satışlarına geçilecek. Ezine Gıda OSB’sinde 91 yeni sanayi kuruluşu ve yan üretim firmaları ile  8 ila 10 bin yeni istihdam sağlayacak. Çanakkale merkezde de güzel şeyler oluyor. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde şu anda 3 tane yeni fabrikanın temeli atıldı. Yeni faaliyete geçecek olan fabrikalar var. Bizimde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Olarak Görevimiz bu yatırımcı arkadaşların önünü açmak ve onlara yardımcı olmak" dedi.

 

"ULUSLARARASI REKABET İÇİN ÜRÜNLERİMİZİ UYGUN FİYATLA DIŞ PAZARA TAŞIMALIYIZ"

 

Semizoğlu istihdamda hedeflere ulaşılması için kapasite ve üretimi arttırmanın yanı sıra üretilen ürünlerin uluslararası pazarlara ihraç edilmesi gerektiğini de ifade ederek uluslararası rekabetin en önemli koşulunun da lojistik olduğunu söyledi. Semizoğlu; "Üretimimizin bir sonraki aşaması ihracat olması gerekiyor çünkü bizim artık dış piyasalara açılmamız gerekiyor. Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Olarak bu çalışmalara da başladık 40 civarında olan ihracatçı sayımızı görev süremde 200 ihracatçıya çıkarmayı planlıyoruz. Odamızda bir ihracat birimi  oluşturduk. Bu ihracat birimi ne demek? Hiç ihracat yapmamış üyemize nasıl ve nerelere  ihracat yapmaları gerektiğini  konusunda danışmanlık hizmeti sunacağız. UR- GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projelerimize çok önem veriyoruz. 1.sini gerçekleştirdik, 2.sine başladık. 2. UR-GE  projesini yapan çok nadir odalardan biriyiz Türkiye’ de. Tabi bu ürettiğimiz ürünleri ihraç edeceğiz. İhracatta en önemli şey uluslararası pazarda rekabet etmektir. Rekabet etmenin en önemli yolu da lojistiktir. Ürettiğimiz ürünleri çok uygun fiyatlara dış pazarlara taşıya biliyor olmamız gerekli" dedi.

 

"KEPEZ LİMANI DAHA AKTİF OLARAK KULLANILMALI"

Çanakkale’ de üretilen ürünlerin dış pazarlara taşınabilmesi için Çanakkale Kepez Limanının çok önemli olduğunu vurgulayan Semizoğlu Kepez Limanının konteynır limanı olması özelliğini kazanması gerektiğini söyledi; “Bunun için limanlarımız  bizim için çok önemli. Çanakkale Merkezde Kepez Limanı, Biga, Ezine’ de diğer limanlarımız özel şirketlerin limanları. Çanakkale merkezdeki Kepez Limanını Çok önemsiyoruz. Hatta bu limanımızı önemsediğimizi geçtiğimiz hafta  Çanakkale Valiliğinde liman ile ilgili bir toplantı yaptık. Bu toplantıda kepez limanının çalıştıran firmanın yetkilileri de katıldılar. Bizim Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak arzumuz Kepez Limanının konteynır limanı olma özelliğini kazanması. Verimli bir toplantı oldu. Tabi biliyoruz ki kepez Limanında yakıt alım satımı da yapıldığı için liman bu günlerde iş yoğunluğu olarak kalabalıklaştı. Bu konuda Kepez Limanı yetkilileri ilave yatırım yapabileceklerini söylediler. Çanakkale’nin  olmazsa olmazı Kepez Limanının daha aktif kullanılmasıdır. Bizim Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Olarak üyelerimize yapabileceğimiz yardım Çanakkale Kepez Limanı kullanımının daha aktifleşmesini sağlamaktır. Bu konuda Kepez Limanı Yetkilileri Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu başkanlığında toplandı" ifadelerini kullandı.




Bu haber 4607 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI