thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“SEÇSİS’e Hayır” İmzaları YSK’ya Gönderildi

Tarih: 15-02-2017 12:42:58 + -


1 Ocak 2017 tarihinde, internet ve fiziki dilekçeler üzerinden, Tamamen Bireysel Katılıma bağlı olarak, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na hitaben "Anayasa Değişikliği Referandumunda SEÇSİS Kullanılmasın" konulu imza kampanyası başlatılmıştı. Toplanan imzalar PTT aracılığı ile YSK’ya gönderildi.


“SEÇSİS’e Hayır” İmzaları YSK’ya Gönderildi

Av. Güneş Pehlivan yaptığı açıklamada; seçim güvenliğini sağlamada asi görevin Yüksek Seçim Kurulunda olduğunu hatırlattı ve mevcut SEÇSİS’in vatandaşlara güven vermediğini açıkladı. Pehlivan; “31 Aralık 2017 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na hitaben bir dilekçe ile imza kampanyası başlattık. Anayasal seçim ilkelerinin güvence altına alınmasını istedik. Yunanistan ve Almanya gibi demokratik ülkelerde güvenlik açığı nedeniyle kullanılmayan SEÇSİS yazılımının Türkiye’de de kullanılmamasını talep ettik. Dilekçemiz ve dilekçemizde yer alan gerekçelerimiz basına gönderilmiştir ve internette mevcuttur. Destek vermek isteyen herkes, bugünden sonra da dilekçeyi imzalayarak faks ve posta yoluyla Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırabilir.”

 

Bir noktaya değinmekte fayda var, seçimlerin nihai sonuçları SEÇSİS’in insafına kalmış değildir. Nihai olan ıslak imzalı ve geçerli tutanaklardır. SEÇSİS verileriyle siyasi partilerin verileri arasında bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa, tutanaklar belirleyici olur. Bu nedenlerle siyasi partilerimizin sandık görevlileri ve müşahitleri sandık güvenliğini sağlamada en üst düzeyde hassasiyet göstereceklerdir.

 

Yine de seçim güvenliğini sağlamada asli görevli olan Yüksek Seçim Kurulu’dur. Bu nedenle bizler kamu vicdanını güvence altına almak için öncelikle Yüksek Seçim Kurulu’nu göreve çağırıyoruz. Ve hatırlatıyoruz; her oy, bir yurttaşın kimliğidir. Kaybedilemez, çalınamaz, yok sayılamaz ve değiştirilemez.

 

İnsanlık hayır demeyi öğrenemeseydi, ne kölelik kalkardı, ne hukuk kavramı ortaya çıkardı, ne de bugün bizler insan haklarına dayanan demokratik ve laik bir cumhuriyetten bahsedebilirdik. İlerleme hayır diyebilenlerle sağlandı. Adaleti hayır diyebilenler kurdu. Biz de SEÇSİS’e hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 3665 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI