thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Seçim İptal Olursa; Ekonomik Kaos Çıkar"

Tarih: 10-04-2019 11:02:10 + -


CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, tüm CHP'li İl Başkanları ile birlikte eş zamanlı düzenlenen basın toplantısı ile YSK'ya çağrıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini beklemediklerini açıklayan Güneşhan, İmamoğlu'nun mazbatasının da kısa süre içerisinde verileceğini açıkladı. YSK'dan Seçimlerin iptal edilmesi yönünde bir karar çıkmayacağına inandığını açıklayan Güneşhan, aksi takdirde Türkiye'de büyük bir ekonomik kaos çıkabileceğini söyledi.



CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, tüm CHP'li İl Başkanları ile birlikte eş zamanlı düzenlenen basın toplantısı ile YSK'ya çağrıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini beklemediklerini açıklayan Güneşhan, İmamoğlu'nun mazbatasının da kısa süre içerisinde verileceğini açıkladı. YSK'dan Seçimlerin iptal edilmesi yönünde bir karar çıkmayacağına inandığını açıklayan Güneşhan, aksi takdirde Türkiye'de büyük bir ekonomik kaos çıkabileceğini söyledi.

 

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, 81 CHP'li İl Başkanı ile eş zamanlı olarak YSK'ya çağrıda bulundu. Düzenlenen basın toplantısında YSK'ya çağrıda bulunan İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Dün 81 İl Başkanı olarak İstanbul İl Başkanlığımızda açıkla yaptık. Ekrem İmamoğlu'nun kazanmış olduğu seçimler nedeniyle mazbatasının bir an önce kendilerine verilmesi ile ilgiliydi. İstanbul'da gerçekten seçim sonuçları sonrasında insanlarda bir mutluluk, güler yüz var. Tabi haklı olarak birazda tedirginlik var. Çünkü YSK'nın bir an önce karar vermesi bekleniyor. AKP'nin tüm seçimde kullanılan oyların sayılması ile ilgili YSK'ya bir itirazı olmuştu, YSK'da bu itirazı red etmişti. Biz yeniden seçim yapılması talebinin de red edileceğine dair inancımız sonsuzdur. Çünkü hiçbir haklı gerekçe, hiçbir somut delil ortaya konulmamıştır. Tamamen kendileri üretmekte ve yaratmaktadırlar. Biz bu vesile ile YSK'ya tekrar çağrıda bulunarak seçim sonuçlarının açıklanmasını ve seçimin kazananı olan Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesini istiyoruz. İstanbul'da sokaktaki vatandaşlarla da bir araya geldik. İnsanlarda tek beklenti adayımız Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının bir an önce verilmesi ve işe başlamasıdır" dedi.

 

"SEÇİMİN İPTAL OLMA İHTİMALİ SIFIR'DIR"

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, seçimlerin iptal olması halinde CHP'nin tavrı ne olacak sorusuna şöyle yanıt verdi; "Bu konuda bir görüşme olmadı. Bunun olabilme ihtimali sıfırdır. İnsanların keyfine göre karar verme durumu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise; Türkiye Cumhuriyeti 3. Veya 4.sınıf bir devlet değil ise; YSK'da üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Bu seçeneği aklımıza getirmiyoruz, getirmek bile istemiyoruz. İtirazlar yapılmıştır, geçersiz oylar tek tek sayılmıştır. Buna rağmen 14 bin üzerinde arada bir fark var. Ki ıslak imzalı tutanaklar seçimlerin tapusudur. Orada sandık kurulu başkanları, siyasi parti temsilcilerinin imzaları vardır" dedi.

 

"SEÇİM İPTAL OLURSA EKONOMİK KAOS ÇIKAR"

Seçimlerin iptal edilmesi halinde kaos çıkar söylentilerini değerlendiren İsmet Güneşhan; "Arkadaşlar bu tür söylentilere kimsenin kafasını yormasını gerektirecek bir durum yok. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Böyle bir şeyin olabilmesi için Türkiye'nin tam bir diktatörlük ile yönetilmesi gerekmektedir. Yargıyı ortadan kaldırmak, seçimleri artık hiç yapmamak gerekir. Çok daha farklı bir ortamda olması gerekiyor Türkiye'nin. Şu an seçimler YSK kontrolünde yapılmıştır. Geçmişe dönük 3-5 oyla kazanılmış seçimler vardır. Tekrar seçimlerin yenilenmesi gibi bir durum mümkün değildir. Olması halinde ise büyük bir ekonomik kaos çıkar. Ki bundan herkes mağdur olur. Yatırımlar durur, döviz kurları artar, insanlar işsiz kalır. Böyle bir şeyin olmasını hiç kimse istemez. Ama biz YSK'nın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının vereceğine inanıyoruz" dedi.

 

"İSTANBUL BELEDİYESİNİN İÇİ BOŞALTILIYOR İDDİALARI ÇOK CİDDİ"

AK Partinin seçim sonuçları üzerindeki itirazlarının gerekçesi nedir sorusuna ise İl Başkanı İsmet Güneşhan şöyle yanıt verdi; "Şimdi burada hukuki bir dayanakları yok. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok ciddi ihbarlar geliyor. Kamuda da çok dürüst, namuslu, ahlaklı bürokratlar ve çalışanlar var. Bu insanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bizlere aktardıkları çok ciddi bilgiler ve görüntüler var. Bu noktada biz Ekrem İmamoğlu'nun biran önce mazbatasının verilmesini istiyoruz. Mazbata alındıktan sonra da gerekli soruşturmaları başlatacaktır kendisi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden çok ciddi miktarlarda kaynakların özellikle tarikatlara, vakıflara aktarıldığı çok açık ve net bir şekilde ortaya kondu. AKP'nin çok ciddi bir şekilde beslendiği bir Büyükşehir Belediyesiydi burası, bunu çok iyi biliyoruz. Bunlar artık belgelerle de ortaya kondu. Artık bunlardan mahrum kaldılar. Şuan da İstanbul İl Başkanlığımıza çeşitli iddialar geliyor. Arkadaşlarımız bu iddiaları mazbata alındıktan sonra araştıracaklar. Ortada bir suç var ise; kim suçluysa da gereğini yerine getireceklerdir.

 

"13 NİSAN TARİHİNE KADAR MAZBATA VERİLEBİLİR"

YSK'ya itiraz sürecinin sürdüğünü belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan, İmamoğlu'na mazbatasının 13 Nisan 2019 tarihine kadar verilebileceğini söyledi. Güneşhan "Artık seçim sonuçları netleşti, sadece seçim iptali ile ilgili hakkı kullanıyor AKP'liler. Büyükçekmece'de başkan mazbatasını aldı ama seçimin iptal edilmesi ile ilgili bir başvuru var. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasının önünde bir engel kalmamıştır. YSK bugün veya yarın İmamoğlu'nun mazbatasını verir diye düşünüyoruz. İtirazların son tarihi 13 Nisan 2019 tarihidir" dedi.

 

CHP İL BAŞKANLIKLARINDAN 7 MADDELİK YSK'YA ÇAĞRI

CHP'li 81 İl Başkanı olarak eş zamanlı gerçekleştirilen 7 maddelik çağrıda ise YSK'ya şöyle seslenildi;

- YSK yasalara ve benzer olaylara karşı aldığı kararlara uymak zorundadır.

- YSK seçimlerde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasadışı gerekçeleri red etmek zorundadır.

- YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

- YSK, demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

- YSK, hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahiplerinin üstünlüğü mü buna açıkça cevap vermek zorundadır.

- YSK'nda hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararları ile göstermek zorundadırlar.

- İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurdukları kumpası YSK, bozmak durumundadır. Bu YSK'nın tarihsel bir sorumluluğudur.




Bu haber 4975 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI