thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Pınar ve Yıldız’a Tepki “Üç Maymun Gibi Davranamazsınız”

Tarih: 08-08-2018 12:02:05 + -


Yaşanan su kesintisi sonrasında başlayan siyasi polemiğe AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ve MHP İl Başkanı Hakan Pınar’da katıldılar. İki il başkanının açıklamalarına ise; CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’dan “Demeç vermeden önce gerçek bilgileri araştırıp öğrenmek gibi bir ahlaki vicdanı sorumluğa davet ediyorum” dedi. Atikhisar Barajı konusunda iki siyasi il başkanının yanı sıra Bülent Turan’ın da sessiz kaldığına dikkat çeken Güneşhan “Üç maymun gibi davranamazsınız” dedi.


Pınar ve Yıldız’a Tepki “Üç Maymun Gibi Davranamazsınız”

Yaşanan su kesintisi sonrasında başlayan siyasi polemiğe AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ve MHP İl Başkanı Hakan Pınar’da katıldılar. İki il başkanının açıklamalarına ise; CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’dan “Demeç vermeden önce gerçek bilgileri araştırıp öğrenmek gibi bir ahlaki vicdanı sorumluğa davet ediyorum” dedi.  Atikhisar Barajı konusunda iki siyasi il başkanının yanı sıra Bülent Turan’ın da sessiz kaldığına dikkat çeken Güneşhan “Üç maymun gibi davranamazsınız” dedi.

 

Çanakkale İl Özel İdaresi belediyeden izin ve bilgi almadan bir firmaya yaptırdığı sondaj sonrasında geçtiğimiz hafta sonu Barbaros Mahallesi, Dardanos ve Güzelyalı’da 18 saat süren su kesintisi yaşanmıştı. Bülent Turan’ın Belediyeyi ve çalışanlarını beceriksizlikle suçlaması sonrasında başlayan siyasi polemik Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın cevap vermesi ile sona ererken, tartışmalara MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’da katıldılar.

 

“AKSAKLIK BELEDİYE’Nİ B PLANI OLMAMASINDAN KAYNAKLIDIR”

 

MHP İl Başkanı Hakan Pınar sosyal medyada yaptığı açıklamada Belediyeyi eleştirerek; “Su kesintisi konusunda yorum ve değerlendirmeleri büyük bir hayretle okuyorum. Bir köy muhtarımızın yaptığı yada yaptırdığı hatalı ve sorumluluktan uzak sondaj sonrası Barbaros Mah., Dardanos ve Güzelyalı Mücavir alanlarının etkilendiği söylenmekte, Sayın Başkan ve Avanesi büyük bir pişkinlikle sorumluluktan kaçmaktadır. Sorun sıcak bir yaz günü üstelikte hafta sonu suyu kimin yada nasıl kesilmesine sebep olduğu değil, Şehitler Diyari Türkiye’nin göz bebeği hatta Truva yılı sebebiyle Dünya Merceğine giren bir Şehrin, bu benzeri altyapı sorunlarına yönelik olarak; oluşabilecek mücbir sebeplerde: Deprem, Sel Baskını, Hatalı Sondaj ve Kazı Çalışması neticesinde oluşacak aksaklıklara yönelik B planının olmayışıdır. En azından Ana Arterlerin alternatif güzergahları olmalı ve sorun giderilinceye kadar Kentin temel ihtiyaçlarının giderileceği yatırımların şimdiye kadar yapılıp bitirilmiş olması gerekir. Konu her ne kadar Siyaset üstü olsa da Sayın Başkan PKK lı Belediyeleri kardeş ilan edip İş Makineleri göndereceğine, Vatanına Milletine sadık Kürt Vatandaşlarımızı tenzih ederek ifade etmek isterim ki yine PKK sevici HDP ye methiyeler düzeceğine ilgisini ve Enerjisini Yönettiği Şehre vermelidir. Zira bu Şehir 5 dönemdir Yerel İktidarı kendisinin de mensubu olduğu CHP ye vermektedir. Artık Çanakkale’nin evlatları, iktidar değişirse Boğaz’da Rakı Balık yapamayız, sıcak yaz günü kordonda buz gibi bira içmek hayal olur sevdasından vazgeçip Çanakkale’yi Sosyal Dokusuna dokunmadan Kentin dinamikleri ile barışık daha yaşanabilir Şehir haline getirecek Siyasi anlayışları değerlendirmeye almalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

 

“KOLTUĞU BIRAK HİZMETE BAK”

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ise sosyal medyada ki açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Partisinden aday gösterilme ihtimali olmayan Ülgür Bey gündem olabilmek için bu günlerde her yolu deniyor. Son olarak da Çanakkale halkının sevgisini ve teveccühünü kazanmış, popülaritesi oldukça yüksek olan sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan üzerinden prim yapmaya çalışmış. Nedim Şener’in güzel bir tespiti vardı. ” Sabah sabah başka işin mi yok Başkan, TROLLÜK yapacağına güzel Çanakkale’nin sorunlarıyla ilgilensene.” demişti Ülgür Bey’e. Haberi okuyunca aklıma gelen ilk söz bu oldu. Ülgür Gökhan sabah sabah Çanakkale gündemini trollemiş dedim. Çanakkale’nin bu kadar sorunu varken gündemin koltuk değil hizmet olsun Sayın Gökhan.”

 

AHLAKİ VE VİCDANİ SORUMLULUĞA DAVET!

Bülent Turan ve Ülgür Gökhan’ın karşılıklı su atışmasına MHP ve AKP İl başkanlarının da karışması sonrasında CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’da katıldı.  İsmet Güneşhan; “Şehrimizin bazı bölgelerinde geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi gecesi başlayıp Pazar günü öğlen saatlerine kadar devam eden su kesintisi hakkında fikir beyan eden ve Çanakkale Belediyesini suçlayıcı demeçler veren AKP İl Başkanı Gültekin YILDIZ ile MHP İl Başkanı Hakan PINAR’ı basına demeç vermeden önce konu hakkında doğru ve gerçek bilgileri araştırıp öğrenmek gibi bir ahlaki ve vicdani sorumluluğa davet ediyoruz” dedi.

 

“HALKIN İÇME SUYUNUN NE DENLİ HAYATİ ÖNEME SAHİP OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

CHP İl Başkanı Güneşhan; “Çanakkale Belediyesi halkın içme suyunun ne denli hayati öneme sahip bir konu olduğunu Atikhisar Barajı su toplama havzası içerisinde kalan alanda altın ve gümüş arayan Kanada şirketi Alamos Gold’a açtığı davalar ile göstermiştir. Atikhisar Barajını ve bölgesini  gelin hep birlikte savunalım, koruyalım diye yapılan açık alan basın açıklamaları ile de göstermiştir.Daha çok yakında Çanakkale Valisi adı geçen Kanada şirketine GSMR (Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı) onayı vermiştir” dedi.

 

“SEÇMENLERİNİZE, EN AZINDAN ÇOCUKLARINIZA KARŞI SORUMLUSUNUZ”

MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın Çanakkale’nin tek içme su kaynağında yaşanan ağaç katliamı, Valiliğin Altın Madenciliği yapacak olan firmaya Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı vermesini ve Atikhisar Barajında siyanürlü altın madenciliği yapılacak olması konusunda tek bir tepkilerinin olmadığını belirten; “AKP İl Başkanı ve MHP İl Başkanın ağzından Atikhisar barajının korunması ve bölgede uzun süredir devam eden binlerce ağacın kesilmesi konusunda basına verilmiş tek bir satır açıklamaları yoktur. Atikhisar barajı su toplama havzası içinde kalan “Çanakkale İli Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni” ve onun “Çanakkale İli Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Projesi” yörede çok ciddi sağlık, sosyo-ekonomik, ekolojik/çevresel, tarım ve ormancılık, su kaynakları sorunları ve yıkımlara yol açacağı bilinmektedir.” Dedi.

 

“ÜÇ MAYMUN GİBİ DAVRANAMAZSINIZ”

Eleştirilerini sürdüren İl Başkanı Güneşhan; Hem MHP il Başkanı Hakan Pınar’ı hem de AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız’a çağrıda bulunarak “Hal böyle iken iktidarınız döneminde vahşi metalik madencilik şirketleri ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi sizinle birlikte yaşadığımız Çanakkale ilinde de hiçbir kaygı gütmeden ve hukuksuz bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlarsa bundan siz sorumlusunuz sayın il başkanları. Üç maymun gibi davranamazsınız. Bizlere değilse bile kendi çocuklarınıza ve size oy veren seçmene karşı sorumluğunuzu hatırlayın ve üzerinize düşeni yapın. Basına yalan yanlış demeçler vererek Çanakkale belediyesine karalayıcı iftiralar atarak üzerinize düşen asıl sorumluluklarınızdan kaçamazsınız. Çanakkale halkının geleceği ile ilgili bu kadar önemli bir konuda, bugüne kadar seyirci kalan AKP il başkanlığını ve sayın Bülent Turanı göreve çağırıyoruz. Lütfen Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyunun yok edilmesine ve doğamızın kirletilerek katledilmesine seyirci kalmayınız. Bizler bu şehrin insanları olarak suyumuza, havamıza ve doğaya sahip çıkmak için mücadelemizi her geçen gün daha da büyüteceğimize olan inancım ile  Çanakkale halkını bir kez daha mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyorum” dedi.




Bu haber 3124 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI