thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ömercioğlu Neyin Peşinde?

Tarih: 25-09-2017 06:58:21 Güncelleme: 25-09-2017 07:31:21 + -


AK Partili Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu, AK Partili Belediye Başkan aday adayı Mustafa Bayer’in CHP’li Çanakkale Belediyesinden aldığı ihalelere kafayı taktı. Konuyu son üç meclis toplantısında gündeme getiren Ömercioğlu’nun Belediye Başkan aday adaylığında Mustafa Bayer’i rakip gördüğü için bu tavrı ortaya koyduğu ileri sürülüyor.


Ömercioğlu Neyin Peşinde?

AK Partili Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu, AK Partili Belediye Başkan aday adayı Mustafa Bayer’in CHP’li Çanakkale Belediyesinden aldığı ihalelere kafayı taktı. Konuyu son üç meclis toplantısında gündeme getiren Ömercioğlu’nun Belediye Başkan aday adaylığında Mustafa Bayer’i rakip gördüğü için bu tavrı ortaya koyduğu ileri sürülüyor.

 

Mustafa Bayer’in AK Partili olduğunu bilmeyen yok. Çanakkaleli müteahhit Bayer İnşaatın sahibi. 2014 yılında Ak Partinin Belediye Başkan aday adayları arasında idi. Kentte son yıllarda inşaat sektöründü öne çıkan Mustafa Bayer, Çanakkale Belediyesinin Cennet Otopark’ı ihalesi ve Kentsel Dönüşüm İhalesini en düşük teklifi vererek aldı. CHP’li bir belediyeden Ak Parti Belediye Başkan aday adayının ihale alması Çanakkale’de dikkat çekti. Fakat bu konu Çanakkale Belediyesinin geçtiğimiz meclis toplantısında ilginç bir şekilde gündeme geldi.  Konuyu gündeme getiren isim Ak Partili Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu idi. Önümüzdeki dönemde ismi Ak Partiden adaylık için geçen Tülay Ömercioğlu son üç meclis toplantısında CHP’li belediyeden aynı firmanın ihale almasın eleştirdi. Son meclis toplantısında söz alan Ömercioğlu ““Belediye Şehri adeta rantsal dönüşümün merkezi haline getirmek için ardı ardına ihaleler açmakta ve nasıl bir tesadüftür ki o ihaleleri de hep bir kişi almaktadır. Belediye bu işler yerine Çanakkale halkının refahı için çalışsa bugün onlarca meydan kilometrelerce uzunluğunda bir kordona sahip olacaktık” dedi.

Ömercioğlu’na cevap CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Özgen’den geldi.  CHP’li Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu’nun gündeme getirdiği Cennet Otopark ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu, Cennet Otoparkı için alınan kararın meclisin onayından geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi; “İlla bir şeyler aramaya çalışmayın. Yok, otoparkta 400 araç varmış. Otopark bu mecliste görüşüldü. Herkes de gördü ne olduğunu. görüşüldü ve meclisten geçti. Şimdi gelmiş şöyle oluyor da, yok böyle oluyor da.. Biz artık yerel yönetimler olarak neler yapabiliriz bunları konuşmalıyız” dedi.

 

CHP’li üye Muzaffer Özgen, Ömercioğlu’nu meclisi karıştırmakla suçladı. Özgen söz aldığı meclis toplantısında şunları söyledi; “Tülay hanımdan rica edeceğim, Allah aşkına eleştiri yapacağım diyerek kırıntı kırıntı bir yerlerden topluyor. Kendisi meclis üyesi aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili, kendisi bütün daire başkanlarından, belediye başkanlığından bilgi alma hakkına sahip. Dışarıdaki iddiaları, dedikoduları sanki bir şey varmış gibi burada anlatıyor, meclis geriliyor. Sadece kendi şahsına söylemiyorum bu genel siyaseti yaptıktan sonra ara verip ardından yerel konulara geçiyoruz ama kendisi burada yok! Kendisi lütfen toplantılara devam etsin, meclisi terk etmek zorunda kendisini hissetmesin. Kendisine saygım sonsuz şahsi de algılamamasını rica ediyorum” dedi.

 

CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Tülay hanımı anlamak zor. Ak Parti Belediye Başkan adayının CHP’li Belediye’den ihale alması, bu işi ne kadar dürüst yaptığımızı gösterir. İhalede en uygun teklifi veren kişinin hangi siyasi partiye mensup olduğunu bakmıyoruz. Yapacağı işe bakıyoruz” dedi.




Bu haber 8676 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI