thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Öğrencilere "Ücretsiz Yemek" İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Tarih: 02-02-2023 07:48:00 Güncelleme: 02-02-2023 07:51:00 + -


Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı açıklamada ile il genelindeki tüm okul öncesi eğitim gören öğrencilere 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle ücretsiz bir öğün yemek verilmeye başlanacağı açıklandı. Ayrıca il genelinde birleştirilmiş sınıflı ilkokullara ve yatılı bölge ortaokulu öğrencileri ile yatılı eğitim almayan gündüzlü öğrencilere de beslenme desteği sağlanacak.


Öğrencilere

Artan hayat pahalılığı ve ekonomik kriz nedeniyle milyonlarca aile yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yaşanan hayat pahalılığı ve ekonomik kriz en çok öğrencileri etkilerken; birçok dernek ve STK okullarda öğrencilere en az bir öğün ücretsiz yemek verilmesini, bununda devlet tarafından karşılanması için aylardır eylem yapıyor. Ailelerin, STK ve derneklerin talebi kısmen de olsa karşılanacak.

 

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALAN ÇOCUKLAR FAYDALANABİLECEK!

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı açıklama ile 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle il genelinde Okul Öncesi eğitim gören tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verileceğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Millî Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nda yurt genelinde 5 milyon öğrencimize ücretsiz yemek uygulaması çerçevesinde Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak 12 ilçemizde çalışmalarımızı tamamladık. Bu kapsamda haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulamasından 6 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm öğrencilerimiz faydalanmaya başlayacaktır” denildi.

 

YATILI ORTAOKUL VE GÜNDÜZLÜ EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERDE FAYDALANACAK

Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca; “Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrencilerimiz ile yatılı bölge ortaokulunda eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilerimize de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verilecektir” bilgisini verdi.

 

MENÜLER HAZIRLANDI.. DİYETİSYEN DESTEĞİ SAĞLANACAK!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının mevzuat ve çalışmaları referans alınarak oluşturulan Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'nda, okullarda beslenme hizmeti süreçleri detaylarıyla yer alırken Bakanlığımız tarafından okul öncesi eğitim kurumları için dengeli beslenme ilkelerine uygun örnek menüler hazırlandı. Ayrıca diyetisyen desteği ile okullarda hazırlanacak olan haftalık beslenme listesi okulun web sayfasında yayınlanacak. Her il ve ilçede temel eğitim biriminden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında en az bir anaokulu müdürü, bir ana sınıfı olan okul müdürü ve varsa beslenme üreten okul müdüründen oluşan bir komisyon kurulacak. Komisyon tarafından periyodik aralıklarla ücretsiz bir öğün beslenme verilmesi programına ilişkin süreçler konusunda rehberlik ve denetim yapılacak. Ücretsiz beslenme desteği verilecek olan öğrencilerin velilerinden izin belgeleri alınarak beslenme hazırlanması ve sunumunda, Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'nda belirtilen hususlara ayrı bir hassasiyetle uyulacaktır” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 1746 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI