thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Öğrenci Mutsuz, Öğretmen Mutsuz, Veli Mutsuz!

Tarih: 18-11-2019 09:38:49 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada eğitim sistemini eleştirerek, “bugün veli mutsuz, öğretmen mutsuz, öğrenci mutsuz” dedi.


Öğrenci Mutsuz, Öğretmen Mutsuz, Veli Mutsuz!

Özgür Ceylan plansızca üniversite açmanın sonucu olarak ortaya çıkan işsizliğe dikkat çekerek, Ülke ihtiyaçlarının geleceğe dönük olarak planlanmaması ve plansız yürütülen üniversite ve alan kontenjanı açma süreçlerinin sonunda bugün yüz binlerce üniversite mezunu öğretmen, mühendis işsizdir ve bunun sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı bütçesinin görüşmelerine katılarak, bir konuşma yaptı. Köklü bir geleneğe sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın günümüzde geldiği noktanın üzücü olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Faaliyet alanlarınızdaki tespit edilen eksiklikler Bakanlığınızın kötüye gidişini çarpıcı bir şekilde otaya koymaktadır” dedi. Sayıştay Raporunda yer alan eğitim yönetiminden teftişe, okul pansiyonlarından taşımalı eğitime, maarif müfettişlerinin görevlendirilmesinden eğitim planlarının değiştirilme sıklığına kadar pek çok bulgunun, Milli Eğitimin temel görevleri arasında yer aldığını ifade eden Özgür Ceylan, bunun kötü yönetimin sonucu olduğunu söyledi.

 

“SEBEP LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER”

Sayıştay Raporlarının yanı sıra öğrencilerin, uluslararası verilerde ortaya çıkan başarısızlıklarının, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki kötüye gidişi ispatlar nitelikte olduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Peki, bu kötüye gidişin nedeni ne? Bunun pek çok nedeni var ama şu anda belki de en önemlisi okul idarecilerimizin ve il ilçe idarecilerimizin liyakate dayalı olarak görevlendirilmemesi” dedi. Okul idarelerinin sadece belli bir görüşe sahip sendikaya kayıtlı kişilerce doldurulduğunu ileri süren Özgür Ceylan, “Yalnızca belli bir görüşe sahip sendikaya kayıtlı idarecilerle doldurduğunuz okullarımız özgür, bilimsel eğitimin olmadığı, her gün çarpıcı olayların yaşandığı kurumlar hâline geldi” dedi. Özgür Ceylan son olarak Amasya’da 42 otizm spektrum bozukluğu olan çocukla ilgili yaşananların, bu durumun kanıtı olduğunu ileri sürdü.

 

“SİSTEMATİK LAİKLİK KARŞITLIĞI VE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI GÖRÜYORUZ”

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, seçim bölgesi Çanakkale Bayramiç’te ortaya çıkan aymazlığı gündeme getirirken, “İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden fen lisesi öğretmenlerine kadar uzanan bir listede sistematik olduğu algısı yaratan laiklik karşıtı ve Atatürk düşmanı uygulamalara tanık olmaktayız” dedi. 10 Kasım’da Bayramiç’te yaşanan olaylara dikkat çeken Özgür Ceylan, “"Atatürk ve Uygarlık" konulu yarışmanın ödül törenine ilişkin resmî yazıda 10 Kasım için "Bayram Günü" ifadesi kullanıldı. Bu yetmezmiş gibi, 10 Kasımda Atamızın anıldığı saat ve dakikalarda, yine aynı ilçemizde ilçe Millî Eğitim Müdürlüğünce büyük bir saygısızlığa imza atıldı” dedi. Yaşananların ardından konuyla bağlantısı olduğu düşünülmeyen program sunucusu öğretmenin açığa alındığını bildiren Özgür Ceylan, “Asli sorumlu ilçe Millî Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü hâlâ görevinin başında. Üstelik aynı ilçemizde 29 Ekim kutlama töreninde de benzer bir saygısızlık daha yaşanmasına rağmen görevlerinin başındalar” dedi. Çanakkale’nin Cumhuriyetin kuruluş yolunun başı olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Burada Atatürk'e, cumhuriyete karşı her türlü faaliyet mutlaka karşılarında bizi bulacaktır” dedi.

 

EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ HERKES MUTSUZ

Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a hitaben yaptığı konuşmada, eğitim sistemi içinde yer alan herkesin mutsuz olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: "Sayın Bakan bugün veli mutsuz, öğretmen mutsuz, öğrenci mutsuz. Altı yıl ailesine hasret bırakılan sözleşmeli öğretmen politikalarınız yüzünden 50'si intihar eden, atanamayan öğretmenler mutsuz. Asgari ücretin altında maaşla yazın üç ay parasız gezen ücretli öğretmen mutsuz. Lise son sınıfta sözde kapattığınız dershanelere mahkûm edilip okula gitmek istemeyen çocuğuna çözüm arayan veli mutsuz. Ülkemizde parası olanın okuyabildiği, fırsat eşitliğinin olmadığı bir sistem yaratıldığını ifade eden Özgür Ceylan, hükümetin eğitim kurumlarını özel sektöre devretme niyetinde olduğunu belirterek, çözümün planlamadan geçtiğini söyledi. Özgür Ceylan, “Herkes mühendis, herkes doktor, herkes öğretmen olacak diye bir şey yok. Doğru planlamayla mesleki eğitim-istihdam ilişkisini kurmalı, Bakanlık, YÖK, sanayi, ticaret ve esnaf odaları temsilcilerinin katılımıyla müfredat hazırlanmalı. Ara eleman yetiştirmeyi başarmak zorundasınız” dedi. Özgür Ceylan her şehirde plansız açılan üniversitelerin sonucu ortaya çıkan işsizliği de dikkat çekerek, “Ülke ihtiyaçlarının geleceğe dönük olarak planlanmaması ve plansız yürütülen üniversite ve alan kontenjanı açma süreçlerinin sonunda bugün yüz binlerce üniversite mezunu öğretmen, mühendis işsizdir ve bunun sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

 

ÇANAKKALE’NİN EĞİTİMİNİ SORDU

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısının soru cevap bölümünü ise Çanakkale’ye ayırdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Çanakkale hakkında bilgi isteyen Özgür Ceylan şu soruları sordu: "- Çanakkale için 2020 yılında planlanan eğitim yatırımları nelerdir? Köylerimizde yer alan eski köy okulları taşımalı sistem nedeniyle boş ve viran durumdalar. Bu okullar için bir şey yapılacak mı? Çanakkale'de kaç okulda ikili eğitim yapılmaktadır? Taşımalı eğitim ve öğrenim gören öğrenci sayısı kaçtır? Meslek liselerinin doluluk oranı nedir? Çanakkale genelinde hangi branşlarda öğretmen açığı bulunmaktadır? Görevli sözleşmeli ve ücretli öğretmen sayısı kaçtır?"




Bu haber 1833 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI