thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Mutan; “Önümüzdeki Hafta Isınma Turlarına Çıkıyorum”

Tarih: 13-09-2018 09:16:17 + -


Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, basın mensupları ile aylık olağan toplantısında bir araya geldi. Başkan Mutan, atık kapasitesi yükseltme çalışmalarının bazı bürokratlar tarafında engellendiğini söyledi. Çevre kirliliği, yeni hastane poliklinik yolu gibi konularda eleştirilerde bulunan Mutan, yerel seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna ise; “Önümüzdeki hafta ısınma turlarına çıkacağız, göreceğiz” şeklinde cevap verdi.


Mutan; “Önümüzdeki Hafta Isınma Turlarına Çıkıyorum”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, aylık olağan toplantısını, Kepez Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. İlk gündeminde, ‘Kepez Belediyesi boğaza atık bırakıyor’ şeklindeki haberleri eleştiren Başkan Mutan,  İller Bankası kanalıyla yapılan 25 bin nüfuslu atık projesinin, kenti nüfusunun hastane ile birlikte 40-45 bini bulması sebebi ile başlatılan SUKAP, (su ve kanal projesi)’nin nihayete ereceğini belirtti. Kriz sebebi ile müteahhitlerin zor durumda olduğu ve İlle Bankası’nın konudan haberdar olduğu bilgisi paylaşan Mutan, gecikme sebebinin geçmiş dönemdeki bazı bürokratların engellemeleri olduğunu söyledi. Projenin iki yıl önce biteceği ancak gecikmenin engellemeler sebebi ile yaşandığını ifade eden Mutan; “Neden beni 2 yıl geciktirenlerden hesap sormuyorsunuz” dedi. Mutan, İŞKUR mevsimlik işçi istihdamından yararlanmak için başvuru yaptıklarını ancak belirten hiç işçi verilmediğini belirterek; “20’şer tane AKP’li belediyelere verdiniz 5 kişi de bize verseydiniz” dedi. Daha önceki toplantıda basın mensuplarının sorusu üzerine merkez adaylığı için vites büyüttüğünü belirterek, ‘yakışırım, yaparım’ ifadelerini kullanan Mutan, ifadelerini yineledi.

 

Mutan; “Önümüzdeki haftada bu onuyla ilgili antrenman kısmına çıkıyorum. İzleyeceğiz ve hep birlikte göreceğiz” dedi. Mutan, bir basın mensubunun kendisinin merkez sağdan geldiği ve CHP’den aday olamaz ise İyi Parti’den aday olabileceği sorusuna ise, İyi Parti’den aday olma gibi bir durumun söz konusu olmadığı, ayrıca kendisinin sol bir gelenekten geldiği açıklamasında bulundu.  ‘Kepez Belediyesi Boğaz’a atık veriyor’ haberlerine tepki veren Mutan;  “Konuyla ilgili ben gazeteyi aradım ve neden konuyla ilgili bizden görüş alamadıklarını sordum. Bizim atık arıtmamız projesi İller Bankası kanalıyla yapılan 25 bin nüfuslu bir atık arıtmaydı. Kepez’de son 10 yılda ciddi bir nüfus artışı ile 30 binlere dayanan bir nüfus var. İşin gerçeği özellikle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin gelmesi ile birlikte, gün içinde 10-15 bin arası bir insan sirkülasyonu var. Hesap ettiğimizde gün içinde nüfusumuz 40-45 bini buluyor. Biz, bu öngörü ile şu an yapımı sürmekte olan SUKAP, (su ve kanal projesi) kapsamında yüzde 50 hibe ile İller Bankası tarafından bizim kanalizasyon ve su hatlarının belirli bölgelerde ek yağmur suyu ve kanal projelendirmesi yapıldı. Nihayete de erme noktasında. Bugün yarın atık arıtmanın ikinci etap 25 binlik kapasitesinin devreye her an alınabileceği noktadayız. Şunu belirtmek istiyorum, özellikle kriz sebebi ile devlete taahhütlü iş yapan müteahhitler ciddi sıkıntılara girdiler. Özellikle bizim atık arıtmamız da malzemeler döviz ile gelen yurt dışından geliyor” dedi. 

 

“NEDEN BENİ 2 YIL GECİKTİRENLERDEN HESAP SORMUYORSUNUZ?”

Projenin önceki dönem AKP’li bir Milletvekilinin engellemeleri sebebi ile 2 yıl gecikmeye uğradığını dile getiren Mutan; “Altını çizmek istediğim konu, ‘neden gecikti?’ Bu konuda, Çevre Şehirciliğin, İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nün bilgisi var. İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bölge Müdürlüğü bu konu ile temastalar. Gerekli yazışmalar yapılıyor. Bizi geciktirenleri söyleyeyim mi? Bundan önceki dönemde AKP’li bir Milletvekilinin bir buçuk-iki yıl geciktirdiğini söyleyeyim mi? 2 yıl önce bitecek olan bu yatırım bir takım engellemeler ile her şey hazlı hazırda verilmişti. Sayın Bülent Turan, ‘ihtiyaç var mı?’ diye sordu ‘evet’ dedim. Sayın Bülent Turan yardımcı oldu ve harekete geçti. Neden beni 2 yıl geciktirenlerden hesap sormuyorsunuz. Şu anda arıtmanın yanındaki bir alanı kamulaştırmak için ilgili prosedürü başlattık. Gene maalesef ilin bürokratları engelleyici oldu. Hangileri mi? En’leri.  Yaşamın bir gerçeği var. Bu atıklar arıtılacak, bu kapasite artacak. Kepez’i neden engelliyorsunuz? Kepez benim babamın malı değil.  Ama bu ülkenin bir yerleşim alanı burada da insanlar yaşıyor. Üçüncü etapla ilgili gerekli girişimleri yaptık. Yarın, Hamideye’de olduğunda bu nüfus 80-90 binleri bulacak ve belki de 4’üncü etaba gideceğiz. Bizim üçüncü etabımızın önünü kesmeyin. Gerekli kolaylıkları sağlayın. Ayıp, yazık yapmayın. Günah işlemeyin. Kepez’in önünü açın. Biz gereğini yapıyoruz. Bizi geciktirdiler. Gecikmenin altında biz yokuz” dedi. 

 

“YİNE ‘EN’ BÜROKRATLAR POLİKLİNİK YOLUNU KAPATTILAR”

Yine Devlet Hastanesi’nde polikliniklere açılan yolun, birilerinin talimatı ile kapatıldığını ifade eden Mutan;  “Devlet Hastanesi’nde doğru bir iş yaptılar. Polikliniklerin olduğu tarafa yol yaptılar. Ancak ertesi gün betonla kapattılar. Neden? Orada iki tane eczacı bir tane medikalci için. Yazık. Şu anda halk otobüsleri kavşakta adam indiriyor. Yarın öbür gün bir kaza oluşa sorumlusu oradaki duvarı kapatanlardır. Onlar kim mi? En bürokratlar. Bunu üçüncü etapla ilgili de söylüyorum. Bunun gecikmesinin, sorumluluğu bizimle alakalı değil. Ancak engelleniyoruz. Yapmayın, yapmayın, yapmayın” dedi.  

 

“İŞKUR, İŞÇİ BAŞVURUMUZA CEVAP VERMEDİ”

Çevre konusunda yapılan bazı çalışmaların siyasi amaçlı olduğunu belirterek eleştirilerde bulunan Mutan; “Burada iki eleştirim olacak. Birincisi geçici mevsimlik işçilerin İŞKUR kanalı ile ödemesi devlet tarafından yapılmakta olan işçi tahsili söz konusuydu. Bizde işçi talebinde bulunduk. Ancak bize işçi vermediler. Maalesef çöple yaşamayı bilmeyen bir toplum var. Bu sadece Kepez ya da Çanakkale ile alakalı değil. Türkiye’nin her yerinde aynı. Yurt dışından gelen yabacı insanlar ‘yazık’ diyerek çöp topluyorlar. Türkiye’nin en büyük sorununun bu olduğunu söylüyorlar. 20’şer tane AKP’li belediyelere verdiniz 5 kişi de bize verseydiniz. Çöple ilgili belediye olarak farklı şekilde mesaj vermeye çalışıyoruz. AKP Gençlim Kolları tarafından Kepez piknik alanında temizlik yapıldı. Bu siyasi propagandaya dönecekse orada durun derim. Değilse, çıkıp her gün temizleyeceksiniz.  Ya da hazine parasını verecek işçi tutacak kıyıların temizleyecek. Kıyı ve deniz onların. Artı Akasya Piknik Alanı’nda izole bir yer oluşturdum ancak para vermek istemiyorlar. Yaklaşık 5-6 yılda 10 lira verilecek bir para ve meclis kararı ile alınmış bir karar. O zaman emek harcayan temizliğini kendisi yapacak. Bir kitap yazmayı düşünüyorum. Kitabın adı da ‘bir maruzatım var’ olacak. Vatandaş kapımızı çalıyor ve bir maruzatım var diyor. Benimde bundan sonra halka bir maruzatım olacak. Çöpünü sokağa atmayacak içtiklerinin şişesini yerde kırmayacak. Böyle bir maruzatım var. Yurttaşlık duyarlılığı olacak” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

Yerel seçimlerde merkez adaylığı konusunda daha önce sorulan soru üzerine ‘vites büyüttüm’  açıklamasında bulunan Mutan; “Yerel seçimlerde Merkez adaylığı konusunda soru üzerine ‘yapamaz mıyım, beceremez miyim, yakışmaz mıyım?’ demiştim. ‘Yaparım beceririm, yakışırımda. Maça girer, maçıda alırım, vites büyüttüm’ demiştim. Siyaset böyle bir şey zaten.  Önümüzdeki haftada bu konuyla ilgili antrenman kısmına çıkıyorum. İzleyeceğiz ve hep birlikte göreceğiz” dedi. 

 

“İNATLA BU SEÇİMDE DE ÖN SEÇİM İSTİYORUM”

Daha önce Milletvekili adaylığının Genel Merkez tarafından kabul görmediği, Çanakkale Belediyesi adaylığının CHP’de gerçekleşmez ise İyi Parti’den aday olabileceği ve kendisinin merkez sağ bir siyasetten geldiği sorularına cevap veren Mutan; “ Milletvekilliği adaylık meselesinde Genel Başkan ‘giremeyeceksiniz’ dedi. İstediğimiz şartlarda olmayınca girmedik. Ben, hep ön seçim istedim. Ön seçim olmadan yok. Genel Merkez bana, ‘gel birinci sıradan aday ol’ dese dahi ön seçim olmadan yok. İnatla bu seçimde de ön seçim istiyorum. İyi Partiden aday olmak gibi bir şey yok. Meral Akşener geldiğinde o zaman nezaketen ‘hoş geldiniz’ demeye gittim. O dönemde aklımda kalan Meral hanımefendinin söylediği bir cümle var. Kendisi, ‘sen sen ol, kadın düşmanı edinme’ dedi. Buda aklımda kaldı.  Ben sokaktan, ‘sol’dan geliyorum. 12 Eylül önce sokak hareketlerini olduğu gençlik hareketlerinden gelen biriyim. Merkez sağdan ya da sağdan gelen birisi değilim” dedi.




Bu haber 2777 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI