thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Mutan’dan Ali Uyanık’a “Tarafsız ve Eşit Misin” Sorusu

Tarih: 06-11-2018 11:48:26 Güncelleme: 06-11-2018 11:53:26 + -


CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın Ülgür Gökhan’ın adaylık sürecinin devam ettiğini açıklaması, ardından da CHP Merkez İlçe Başkanlığınca CHP’li üyelerin SMS ile Ülgür Gökhan’ın adaylık başvurusuna davet edilmesine Ömer Faruk Mutan’dan tepki geldi. Mutan; “Tüm CHP’liler eşittir ama bazı CHP’liler daha fazla eşittir” diyerek CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a tepki gösterdi.


Mutan’dan Ali Uyanık’a “Tarafsız ve Eşit Misin” Sorusu

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile Belediye Başkan aday adayı başvurusunu kamuoyuna açık bir şekilde yapmayan Ülgür Gökhan’ın adaylık başvuru sürecini kaçırdığını iddia eden Ömer Faruk Mutan; “Ülgür Gökhan aday adayı değil, aday ise başvurusunu ne zaman yapmıştır birisi çıksın açıklasın” çağrısında bulunmuştu. Ömer Faruk Mutan’ın açıklamaları sonrası CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık yayınladığı açıklama ile Ülgür Gökhan’ın aday adaylığı başvuru sürecinin devam ettiğini açıklamıştı.

 

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN SMS İLE DAVET

Dün ise Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu açıklayan Ülgür Gökhan, yarın 12.30’da CHP Merkez İlçe Başkanlığına müracaatta bulunacağını duyurmuştu. Gökhan’ın açıklaması sonrasında CHP Merkez İlçe Başkanlığınca CHP’li üyelere SMS ile Ülgür Gökhan’ın aday adaylığı başvurusuna katılmaları yönünde davet mesajları gönderildi.

“MERKEZ İLÇE BAŞKANI AÇIKÇA BİR ADAYIN YANINDA SAF TUTUYOR”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın açık bir şekilde Ülgür Gökhan’ın lehine çalıştığını belirten Ömer Faruk Mutan yayınladığı basın açıklaması ile Uyanık’a tepki gösterdi. Mutan açıklamasında; “Partimiz aday belirleme sürecini sonlandırmaya doğru hızla yol alırken, bütün üyelerimize ve bütün adaylarımıza eşit mesafede olması gereken Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı açıkça bir adayın yanında saf tutmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRECİ 26 EKİM’DE DOLDU!”

 

Ömer Faruk Mutan CHP’de aday adaylığı başvurusu sürecinin 26 Ekim 2018 tarihinde dolduğunu ve Ülgür Gökhan’ın aday adaylığı başvurusu yapmamasına rağmen yarın aday adaylığı müracaatında bulunmasını eleştirdi. Mutan; CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ı aday adaylarına karşı tarafsız ve eşit davranmadığını iddia etti. Mutan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a cevaplaması için de çeşitli sorular yöneltti. Mutan’ı o soruları ise şunlar;

MUTAN’DAN ALİ UYANIK’A SORULAR

- 26 Ekim’de sona eren başvuru sürecinde, Sayın Gökhan’ın henüz başvuru yapmadığını ilan eden Sayın Uyanık, daha sonra hangi gerekçeyle ve partimizin hangi kararına dayanarak başvuru alacaktır.

Sayın Uyanık, Çanakkale kamuoyunda oluşan adaylık başvurusu şüphelerine ilişkin açıklamasında Sayın Gökhan için “Dosyasını teslim etme süresi her Cumhuriyet Halk Partili üyenin araştırınca göreceği gibi devam etmektedir” demiştir. CHP’nin eşit üyelerinden biri olarak tüzükte, yönetmeliklerde ve genelgelerde partinin ilan ettiği son tarihten sonra her hangi bir üyenin başvuru süresinin devamına ilişkin bir madde göremedim. Sayın Uyanık CHP’nin eşit üyelerine bir açıklama yapabilir mi?

 

- Çanakkale Belediye Başkanlığı için zamanında başvurusunu yapan diğer üç aday için üyelere herhangi bir çağrı SMS’i göndermeyen Merkez İlçe Başkanlığı, Ülgür Gökhan’ın kendi keyfine göre yapacağı başvuru için üyelere gönderdiği çağrı ile tarafsız ve eşit davranıyor mu?

 

- Cumhuriyet Halk Partisinin geleneklerine uygun olarak barış ve centilmenlik içinde geçmesi gereken bu süreci, aldığınız kararlar ve yaptığınız açıklamalar ile gerginlik ve kavga ortamına sürükleyerek görevinizi yerine getirdiğinizi düşünüyor musunuz? Yoksa göreviniz bu mu?




Bu haber 2733 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI