thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Muharrem Erkek’ten YSK’ya Sert Tepki..

Tarih: 20-04-2023 06:48:57 Güncelleme: 20-04-2023 07:11:57 + -


CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) CHP ve İYİ Parti’nin iş birliği yaptığı 16 ilde Millet İttifakı unvanının kullanılmasına izin vermediğini açıkladı. Erkek, “Biri çıksın, bu aldıkları kararın yasal dayanağını göstersin. Gösteremezler, maalesef talimatla, telkin ile alınmış bir karar. Maç başladı, başladıktan sonra yeni kurallar getiriyorlar” dedi.


Muharrem Erkek’ten YSK’ya Sert Tepki..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nde fermuar modeliyle iş birliği yaptığı 16 ilde Millet İttifakı ismini kullanamayacağı yönünde karar aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, YSK'nin kararına tepki gösterdi.

 

'MAÇ BAŞLADIKTAN SONRA KURALI DEĞİŞTİRDİ'

Erkek, seçim ittifakı protokolünü YSK'ye sunduklarını ve 16 ilde de İYİ Parti ile birlikte hareket ettiklerini bildirdiklerini söyleyerek, şöyle dedi: "Buna rağmen YSK dün gece maalesef öyle bir karar aldı ki yine maç başladıktan sonra kuralı değiştirdi. Maç başladı, Millet İttifakı önde, sarayın duvarları arasında korku çok büyük. Erdoğan'da ve Cumhur İttifakı'nda kaybetme korkusu o kadar büyümüş ki 'ne yapabiliriz de acaba bu seçimi çevirebiliriz' diye her yola başvuruyorlar. YSK'daki yüksek yargıçlara da sesleniyoruz; sizler Danıştay'dan, Yargıtay'dan gelerek YSK'da görev yapan yüksek yargıçlarsınız. Sizin bir tek efendiniz var; o da hukuktur, yasalardır, seçim kanunlarıdır. Bu kararı AK Parti temsilcisinin baskılarıyla, telkinleriyle aldılar. 16 ilde Millet İttifakı unvanını kullanmamıza müsaade etmiyorlar. 9 il Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de CHP; 7 il Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum'da ise İYİ Parti listeleriyle seçime giriyoruz. 9 ilde Millet İttifakı'nı CHP, 7 ilde de İYİ Parti temsil ediyor. Onlar bu illerde Millet İttifakı'nı silmek istiyorlar" dedi. 

 

'KARARIN YASAL DAYANAĞINI GÖSTERİN'

Erkek, YSK'nin bu kararı 7'ye 4 oy çokluğuyla aldığını belirterek, "Yasal dayanağı olmayan bir karardır. Biri çıksın bu aldıkları kararın yasal dayanağını göstersin. Gösteremezler; talimatla, telkinle alınmış bir karar. Maç başladı. Maç başladıktan sonra yeni kural getiriyorlar. Biz Türkiye'de ittifak yapıyoruz. Hangi ilde ortak tek listeyle seçime gireceğimize biz karar veririz, siz karar veremezsiniz. Ama size en güzel cevabı milletimiz 14 Mayıs'ta sandıkta verecek" diye konuştu.

 

Muharrem Erkek sözlerini şöyle sürdürdü: "YSK’ya da seslenmek istiyoruz. Yasal dayanağı olmayan hiçbir karar imza atmayın. Çünkü bir gün gelir herkes hiçbir ayrımı olmadan yine hukuk önünde hesap verir. Bizim hiçbir endişemiz yok, ne yaparlarsa yapsınlar. Hangi girişimlerde bulunurlarsa bulunsunlar, biz çok iyi biliyoruz ki, geliyor gelmekte olan. 14 Mayıs’ta kanacağız, iktidar olacağız. Tüm bu hukuksuzluk ve keyfiliklere de son vereceğiz."

 

'CESARETİ İKTİDARDAN ALIYORLAR'

Erkek, Ataşehir Örnek Mahallesi'ndeki CHP seçim ofisine gece silahlı düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin ise, "Gece seçim ofisimize 3 el ateş edildi. Bu saldırılar demokrasiye yapılan saldırılardır. Bu saldırıları gece karanlıkta gerçekleştiren korkaklar, cesareti iktidardan almaktadır. İktidar böyle hukuk devletinden uzaklaştıkça, böyle korkaklar, mafyalar, çeteler cirit atmaya başlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece gündüz siyaset yapacağına görevini yapsın. Görevini yapsın ki asayiş sağlansın. Hiçbir saldırı hiçbirimize bir milim dahi geri atım attıramaz. Bizim verdiğimiz mücadele demokrasi mücadelesidir, adalet mücadelesidir. Bu kutsal mücadele için de gereken her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.




Bu haber 2273 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÜLKE GÜNDEMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI