thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Meral Akşener’den Çanakkalelilere Mesaj Var!

Tarih: 28-05-2018 10:41:25 Güncelleme: 28-05-2018 11:48:25 + -


Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale’de 31 Mayıs 2018 günü gerçekleştireceği miting öncesi Çanakkalelilere mesaj gönderdi.


Meral Akşener’den Çanakkalelilere Mesaj Var!

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale’de 31 Mayıs 2018 günü gerçekleştireceği miting öncesi Çanakkalelilere mesaj gönderdi. Meral Akşener mesajında; “Bir kase üzüm hoşafı içerek, çocuk yaştaki askerlerimizin imkansızlıklar içinde yazdığı Kurtuluş Savaşı destanının merkezi olan Çanakkale’nin büyük öneme sahip olduğunu aktaran Akşener, “Tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek canını bu ülkenin kurtuluşu için feda etmiş şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Her karış toprağında nice yiğitlerimizin kanı bulunan Çanakkale’de aziz hemşerilerimle birlikte olmaktan büyük onur duyacağım” dedi.

 

ÇANAKKALELİ HEMŞERİLERİM HESAP SORACAK

 

En büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Çanakkale’nin iktidarın yanlış tarım politikalarından en çok etkilenen yerlerden biri olduğunu belirten Akşener, “Başta buğday, ayçiçeği, şeftali, elma, bakliyat ve peynir olmak üzere bereketli toprakları tarım ve hayvancılıkla konuşulması gereken Çanakkale’de üretmeyi bırakıp, köyünü terk eden çiftçilerimizi konuşmak son derece üzücü. Çiftçilerimiz borç batağında, ürettikleri para etmiyor. Daha dün en az bin 200 lira taban fiyatı bekleyen buğday üreticilerine bin 50 lira fiyat verdiler. Buğday ambarı olarak bilinen ülkemizi ithalata mahkûm edenlere, Çanakkaleli hemşerilerimin hesap soracağından hiç şüphem yok. Çiftçilerimiz hiç üzülmesin. İYİ Parti iktidarıyla çiftçimiz dosya masrafı ödemeyecek, mazot ve gübre gibi maliyetlerden kurtulacak. Fabrikalar buğdayı Rusya’dan değil, Çanakkaleli çiftçimizden alacak” dedi.
 

TARIMSAL KALKINMAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

20 milyon dekar olan bakliyat ekim alanının 16 yılda 7 milyon dekara düştüğünü, iktidarın mazot desteği diyerek çiftçileri kandırdığını da belirten Akşener, “Başbakan, ‘mazotun yarısı bizden’ dedi. Çiftçilerimiz mazotun yarısını devlet verecek sandı. Zaten cebinde para kalmayan çiftçilere dönüm başı komik indirimler yaptılar. Ektikçe zarar eden çiftçilerimizin köylerini terk ettiğini, Çanakkale köylerinde artık bakkal bile olmadığını biliyorum. Atalarınızdan kalan topraklara küsüp yok pahasına satmayın. Tarımsal kalkınma için İYİ Parti iktidarını bekleyin” şeklinde ifade etti. Çanakkale’de hayvancılığa destek olup et ve süt ürünleriyle ekonomik kalkınma sağlamak varken, ithal etlere mahkûm edilen ülkemize sağlıklı hayvan getirmeyi bile beceremediklerini söyleyen Akşener, “Polonya’dan getirdikleri etlerde deli dana hastalığı çıkmış. Bu sorumsuzluğun hesabını da Çanakkaleli hemşerilerim sandıkta soracaktır.”

 

DOĞAYA ZARAR VEREN KARŞISINDA BENİ BULUR
 

En uzun deniz kıyısına sahip illerden biri olan Çanakkale’de turizm teşvik edilmediği gibi maden ve termik santrallerle Çanakkale’nin doğasını tahrip ettiklerini de dile getiren Akşener, “Çanakkale’nin bir karış toprağına da bir ağacına da zarar vermek isteyen, karşısında beni bulacak. Doğa ve çevreyi konu alan tüm sivil toplum kuruluşları yönetim ortağımız olacak” dedi. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale’de de iktidarın ekonomi politikaları yüzünden fabrikaların kapandığını söyleyen Akşener, “Kanyak Fabrikası, deri fabrikaları, PETKİM, fidan üretme istasyonları ya özelleştirildi ya da üretimi durduruldu. Binlerce genci işsiz bırakan bu iktidar, kapanan fabrikaların yerine AVM yapmakla övünüyor. Çanakkale’ye de bir çivi bile çakmayan iktidara, fabrikaların satılmak için değil üretmek için olduğunu göstereceğiz. Çanakkaleli hemşerilerimin, ülkemizin tarihini bile bilmeden ‘Çanakkale geçilir’ diyenlere, milli mücadele ruhuyla ülkemizin geleceği için en doğru kararı vereceğine inancım tamdır” diyerek bütün hemşerilerimizi 31 Mayıs 2018 Perşembe Günü Cumhuriyet Meydanında saat 14.30 düzenleyeceği mitinge davet etti.




Bu haber 5723 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI