thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Meclis Üyesine Belediye Şirketinde Kıyak Müdürlük!

Tarih: 02-08-2019 07:05:49 Güncelleme: 01-09-2019 10:39:49 + -


Türkiye'de siyasi etik tartışmaları gündemde tüm hızıyla yer alırken; Çanakkale'de bir belediye Başkanı, aynı partiden olduğu Belediye Meclis üyesini Belediye şirketine 5 Bin TL maaş ile müdür olarak atadığı ortaya çıktı!


Meclis Üyesine Belediye Şirketinde Kıyak Müdürlük!

Son günlerde CHP'li bazı belediye başkanlarının birinci derecede yakınlarını belediyelerde görevlendirdiği, belediye şirketlerine atayarak rant yarattığı iddiaları toplumda büyük yankı uyandırdı. İnfial yaratan siyasi ahlaksızlıklardan bir tanesi de Çanakkale'nin AK Partili Biga Belediyesi başkanı imza attı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 5 Bin TL maaşla AK Partili Meclis üyesini belediye şirketine müdür olarak ataması dikkat çekti.

 

GÖREVDE VE AYRILDIKTAN SONRA BELEDİYE İLE İŞ YAPAMIYORLAR!

Türkiye Cumhuriyeti Belediye Kanunu 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. maddesinde; “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz” denilmekte.

 

Belediye başkanı ve meclis üyelerinin, görev yaptıkları belediyelerin ortağı olduğu şirketlerde yönetim organı üyeliğine (anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeliğine/limited şirketlerde müdürlüğe) seçilebileceğine ilişkin mevzuatta açık bir düzenleme yoktur. Ancak, söz konusu kişilerin hem bu görevleri, hem de belediye şirketinde yöneticilik yapmasını engelleyen bir yasaklama da mevcut değil.

 

Ayrıca, aynı Kanunda, belediye başkanının, görevinin devamı süresince siyasi partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamayacağı, profesyonel spor kulüplerinin başkanlığını yapamayacağı ve yönetiminde bulunamayacağı ifade edilmiştir. Bunun yanında, 2972, 5174 ve 1136 sayılı Kanunlarda belediye başkanlığı ve/veya meclis üyeliğiyle bağdaşmayan bazı görevlere ilişkin düzenlemeler yer almakta.

 

AKP'Lİ BAŞKAN, AKP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ 5000 TL MAAŞLA MÜDÜR ATADI!

Çanakkale'nin AK Partili Biga Belediyesinde yaşandı. Kanunen görevdeyken de, görevden ayrıldıktan bir yıl sonrasına kadar Belediye ile ticari hiçbir iş yapamayacak olan AK Partili Meclis üyesi Cahit Bakan, bizzat AK Partili Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından belediye şirketine müdür olarak atandı! 2019 Haziran ayında Biga Belediyesinin AK Partili Meclis üyesi brüt 8 Bin, Net 5 Bin TL maaş ile Belediye şirketinde müdür olarak işe başladı!

 

"HELVACIDAN MÜDÜR OLMAZ DESELERDE KRALINI YAPACAĞIZ!"

AK Partili Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Partili Meclis üyesi Cahit Bakan'ı müdür olarak atadığını bizzat Biga Belediye Meclis toplantısında açıklamıştı. Biga Belediyesi internet sitesinde de meclis ile ilgili yayınlanan haberde Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Helvacılık yapan Meclis üyesi Cahit Bakan'ı Biga Kent Hizmetleri Turizm, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine müdür olarak atadığını şu sözlerle savundu; "Kent Hizmetleri A.Ş. 300 çalışanıyla Biga’mıza hizmet veriyor. Belediye Meclis üyesi Cahit Bakan arkadaşımıza güveniyoruz ve kendisini şirket müdürü olarak görevlendirdik. Biliyorsunuz bu iş ekip ve güven işidir. Her ne kadar ‘helvacıdan, manavdan, dönerciden bu iş olmaz’ deseler de biz önümüzdeki 5 yıl içinde bu işin kralını yapacağız. Allah ömür verirse zamanı geldiğinde görevimizi teslim ederken halkımızın karşısına alnımız ak ve açık şekilde çıkacağız. Kenarda köşede vakit geçirmeyeceğiz.”

 

MÜDÜR OLDU İLK İŞİ; MOBBİNG YAPMAK VE İŞÇİLERİ İŞTEN ATMAK OLDU!

Edinilen bilgiye göre; şirket müdürü olarak atanan meclis üyesi Cahit Bakan, göreve gelir gelmez şirkette Büro elemanı olarak çalışan işçilere Mobbing yapmak oldu! İşçilere mektup gönderen ve işten çıkmalarını istedi. İşçiler kendilerine ulaşan mektupları dikkate almadan görevlerine devam edince; Meclis üyesi ve Şirket Müdürü Cahit Bakan büro elemanı olarak çalışan işçileri Temizlik işlerine gönderdi. İşçiler ise bu duruma tepki gösterip; SGK'da iş kolu olarak Büro Elemanı olarak istihdam edildiklerini temizlik işlerine gitmelerinin yasal olmadığını bildirdiler. Bu direniş üzerine büro elemanlarını görev yerlerinden başka birimlerdeki büro olarak görevlendiren Meclis üyesi ve Şirket Müdürü Cahit Bakan daha sonra da bu işçilerin SGK iş kollarını Temizlik elemanı olarak değiştirtti. İddialara göre Cahit Bakan daha sonra da kendisine direnerek işten ayrılmayan 11 işçiyi asılsız iddialarla suçlayarak işten attı!

 

ŞİRKET MÜDÜRÜ OLARAK İŞÇİLERLE UZLAŞMA KOMİSYONUNDA GÖRÜŞTÜ!

İşten uydurma suçlamalarla atılan işçiler ise haklarını hukuk yoluyla aramaya başladılar. Tuttukları avukat aracılığı ile İşe İade Davası açan işçiler ile Meclis Üyesi Cahit Bakan'ın müdürü olduğu şirket mahkemelik durumda. Yargıya intikal eden davada kurulan arabuluculuk görüşmelerinde İşveren masasında ise işçileri işten atan Meclis üyesi ve Şirket Müdür Cahit Bakan işçilerle uzlaşmaya çalışılıyor. Meclis üyesi ve Belediye Şirket Müdürü Cahit Bakan'ın 4 işçiyi daha önümüzdeki günlerde işten atacağı iddia ediliyor.

 




Bu haber 17078 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI