thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Köprü Rantında "Lobiler" Savaşı!

Tarih: 25-01-2021 06:47:15 Güncelleme: 25-01-2021 06:56:15 + -


“Çanakkale 1915 Köprü inşaat firmalarından Çanakkale’ye iş verilmemesi, verilen işlerin de sadece bir kişinin aldığı” iddiaları ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’na sorulan bir soru üzerine gündeme geldi. Tartışma eleştirilerin hedefi olan işadamı Fatih Gündoğdu yerel basın mensuplarını gezerek yanıt vermesi ve açıklamalarıyla büyüdü. ÇTSO Ocak ayı meclis toplantısında kendisinin tehdit edildiğini iddia ederken siyasette tartışmaların içine girdi. AK Partili Bülent Turan il kongresind


Köprü Rantında

“Çanakkale 1915 Köprü inşaat firmalarından Çanakkale’ye iş verilmemesi, verilen işlerin de sadece bir kişinin aldığı” iddiaları ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’na sorulan bir soru üzerine gündeme geldi. Tartışma eleştirilerin hedefi olan işadamı Fatih Gündoğdu yerel basın mensuplarını gezerek yanıt vermesi ve açıklamalarıyla büyüdü. ÇTSO Ocak ayı meclis toplantısında kendisinin tehdit edildiğini iddia ederken siyasette tartışmaların içine girdi. AK Partili Bülent Turan il kongresinde yaptığı konuşmayla “Sizde yapın” diyerek katıldı!

 

“BÜYÜKLERİMİZİN ADINI KULLAN KİŞİ HER İŞİ ALIYOR”

30 Aralık 2020 tarihinde ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yerel basın mensupları ile bir araya gelerek 2020 yılı faaliyetlerini değerlendirip, basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. Büyük ilgi çeken Selçuk Semizoğlu’nun toplantısında sorulan bir soru son 1 aydır Çanakkale’nin en çok konuşulan konularının arasına girdi. Çanakkale 1915 Köprüsü inşaatını yürüten firmaların Çanakkale’den doğrudan mal ve hizmet alımı yapmamaları ile ilgili soruya Semizoğlu; “Denizde motor kiralanacak bir kişi kiralıyor. Adamın işi motorculukla alakası yok. Otel kiralanacak adamın otelcilikle alakası yok. Kimin olduğunu boş verin. Hoş bir olay değil. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Ama maalesef bazı insanların isimleri kullanılarak, siyasi büyüklerimizin isimleri kullanılarak bu işler gerçekleşiyor. Ama büyüklerimizin bu işlerden haberleri yok! Onları da konuşacağız. Çıkıp kaynaştıracağız diyelim. Herkesi düşünmek zorundayız” demişti.

 

HEDEFTEKİ İŞ ADAMI: “BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu o kişinin ismini açıklamadı ancak o kişi, Semizoğlu’nun açıklamaları sonrasında yerel basından bazı gazeteleri ziyaret ederek cevap verince ortaya çıktı. Lâpseki’de iş yapan ve ÇTSO üyesi olan kişi Fatih Gündoğdu, Selçuk Semioğlu’nun eleştirileri sonrasında basına yaptığı açıklamada; “Makamınız ve misyonunuz gereği, bitişi yaklaşan bu dev projenin, ortaklarıyla, şantiye yetkilileriyle kaç defa görüştünüz? Sizce yeterli oldu mu? Eğer olduysa bu kadar ticaret erbabı üyelerimiz neden şikâyetçi? Üyelerinizle bir araya getirdiniz mi? Üyelerinize bu yatırım ile alakalı brifing aldırdınız mı? Böyle bir organizasyonunuz oldu mu? Bu şantiyede Çanakkale’den birkaç firma haricinde iş yapan yok, yaklaşık sekiz bin üyenizin içinden bu şantiyenin gıda, hafriyat, nakliyat, beton, lojistik, tedarik, vs ihtiyaçlarını karşılayacak hiç mi firma yok, üyeleriniz için bu diyalogu sağladınız mı” sorularını yöneltmişti.

“KÖPRÜ İNŞAATI MAL VE HİZMET ALIMI İÇİN SÖYLEDİKLERİM RAHATSIZ ETMİŞ”

Fatih Gündoğdu’nun “Bu zamana kadar neredeydiniz” sorusuna yanıt Ocak ayı meclis toplantısında Selçuk Semizoğlu’ndan geldi. Semizoğlu; “ÇTSO olarak varlık sebebimiz olan üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumanın asli görevimiz olduğunu vurgularken gazeteci bir kardeşimizin sorusu üzerine Çanakkale 18 Mart Köprüsü inşaat faaliyetleri sırasında yapılan mal ve hizmet alımları konusu gündeme geldi. İsim vermeden söylediklerim bazı arkadaşları rahatsız etmiş. Bana Meclisimizden de 3- 4 arkadaşımız bu konuda serzenişlerini ilettiler. Taşınmadan tutun, otel kiralamadan tutun, deniz hizmetinden tutun birçok satın almanın bir kişi üzerinden gittiğini söylediler. Biz de bu konuda bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine isim vermeden cevap verdik. Daha sonra iş farklı mecralara gitti. Müsaade ederseniz bu konuya değinmem lazım, çünkü gerçekten beni yaraladı” ifadelerini kullandı.

 

“LÂPSEKİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİDİR”

Yaptığı açıklamalar sonrasında yaşanan gelişmelerin kendisini yaraladığını belirten Semizoğlu; “Lâpseki bizim için çok kıymetli. Lâpseki Balıkçı Barınağının balıkçılarımızın tüm haklarının korunarak hem turizme yönelik yat limanı hem de balıkçı barınağı olarak ekonomiye kazandırılması konusu Odamızın tam 10 yıl önce gündemindeydi, yazışmalarımız duruyor. Meclis Üyemiz Hasan Uysal Bey de burada o da bunu çok iyi biliyor. İlk biz gündeme getirdik ve Lâpseki Belediyesi de sağ olsun sahip çıktılar. Balıkçılarımızın, üyelerimizin ortak menfaati ve kamu yararı üzerine kurulan, etik kurallar çerçevesinde yürütülen her çalışmayı destekler, aksini de duyurmaktan kaçınmayız. Köprü için de aynı şekilde. Ancak söylediklerim ilkokul seviyesinde Türkçe dersi almış bir kişinin dahi anlayabileceği saflıkta olmasına rağmen anlamayan,  anlamak istemeyen veya bunu haber yapıp PR çalışmamı arttırırım diye düşünen birkaç kişi tarafından kamuoyu gündemine taşınmıştır” tepkisini gösterdi.

 

“NEREDESİN BAŞKAN” DİYE SORMUŞLAR: BURADAYIM..”

Köprü inşaat firmalarından mal ve hizmet alımını yapan kişinin kendisi için “Neredesiniz Sayın Başkan” şeklinde ifadeler kullanması üzerine yanıt veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Buradayım! Görev aldığımdan beri hiçbir meclis toplantısına katılmamazlık yapmadım. Her hafta yapılan yönetim kurulu toplantılarına ise bir ikisi hariç onlar da çok özel nedenlerdir hepsine katıldım. Yazılanları üzülerek okudum, randevu vermemişim. Şimdi ben soruyorum:  Fatih bey benimle nasıl iletişime geçtiniz? Cep telefonu ile mi, cep telefonuma nasıl ulaştınız? Bugüne kadar hangi Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ile konuşabildiniz ve tehdit edecek kadar ileri gittiniz” sorularını yöneltti.

GELİR KOOPERATİF ÜYELERİNE Mİ YOKSA ŞİRKET ORTAKLARINA MI GİDİYOR?

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu açıklamalarının devamında söz konusu şirketin de ÇTSO’ya kayıtlı olduğunu ve her üyeye olduğu gibi ayrımcılık yapmadan hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizerek; “Şimdi söz konusu olan Lapseki Denizcilik Turizm Taşımacılık İnş.Gıda Tic.San.Ltd. Şti .de  tabiî ki bizim üyemiz, biz bu üyemize de hizmet vermek zorundayız. Bu şirketin ortakları kim? kooperatif ortaklarının hepsi şirket ortağı mı? Faturalar hangi şirketten kesiliyor ya da kooperatiften mi kesiliyor? geliri kooperatif üyelerine mi, yoksa şirket ortaklarına mı gidiyor? Savunmada kooperatifi ileri sürüyorsunuz. Eğer faturalar kooperatife kesiliyorsa bir diyeceğim yok” dedi.

 

“KÖPRÜ İLE İLGİLİ HER ALIM BENDEN GEÇER”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu açıklamalarının devamında; “Otel kiralamaları da bu arkadaşımızın üzerinden geçiyordu. Onu da ifade ettim. Turizmci arkadaşlarımızın bu konudaki şikâyetlerini bana iletmeleri üzerine ben bu konuları açmıştım. O konulara hiç girmemiş çünkü kooperatif o konularda yok. Aynı zat yine Meclis üyesi bir arkadaşımın işyerinde “Köprü ile ilgili her alım benden geçer. Domates bile alacaklarsa benden alırlar” demiştir, bunun şahidi de var. Arkadaşlar Köprü şantiyesini birçok defa ben ve Yönetim Kurulu üyelerimizle beraber ziyaret ettik. Ancak hiçbir zaman “buradan şahsımıza ne iş çıkar” şeklinde bir düşüncemiz ve yaklaşımımız olmadı. Şimdi bir kez daha söylüyorum: ben buradayım. Görev süremde her zaman Çanakkale’yi ve Çanakkaleli tüccarı, sanayiciyi düşündüm. Hiçbir zaman şahsi menfaat peşinde koşmadım. Bunu beni yakinen tanıyanlar çok iyi bilirler” dedi.

 

“DAELİM - LİMAK - SK - YAPI MERKEZİ ORTAK GİRİŞİMİNE  SESLENİYORUM..”

Çanakkale 1915 Köprüsü yapım işini üstlenen konsorsiyum ortağı şirketlerine çağrıda bulunan Selçuk Semizoğlu; “Lütfen Türkiye’nin en büyük kamu yatırımı ile ilgili satın almalarınızı gözden geçiriniz tabana yayınız ve bu konuda gereken hassasiyeti gösteriniz” ifadelerini kullandı.

BÜLENT TURAN: “SİZDE YAPIN..”

AK Parti 7.Olağan İl Kongresinde konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’da Çanakkale 1915 Köprüsünden iş alınma-alınmaması tartışmalarına katıldı. Bülent Turan Çanakkale’de ilgiyle takip edilen tartışmalarla ilgili olarak; “Buradan STK başkanlarına sitem edeceğim. Biz STK başkanlarımızla birlikte omuz omuza yürümekten gurur duyuyoruz. Beraber işlerde yapıyoruz ama ne olur sesinizi biraz yükseltin. Köprü inşaatı Çanakkale’ye iş vermiyormuş. Bunu duyuyorum. İş vermiyorsa; sen buranın kurumuysan, kuruluşuysan git köprü müteahhitlerine ‘Ben sizin işinizi yapıyorum’ deyin. ‘Daha iyisini yaparım’ deyin. Yapın, orası özel firmalar. Ama ben size daha ötesinde bir şey söyleyeceğim; Sayıştay raporlarında Çanakkale Belediyesinin işlerinin büyük çoğunluğunu dışarıdaki, Çanakkale dışındaki firmalara vermesi eleştirisi var. Hiç birimiz ağzımızı açtık mı? Herkese söylüyorum bunu: Çanakkale Belediyesi davetiyeli işleri Çanakkale dışındaki firmalara veriyor bunlar Sayıştay raporlarında var. Resmi evraklarda mahkeme kararları var. Niye bunu konuşmuyorsunuz, söylemiyorsunuz. O yüzden AK Parti’nin de STK’larında yerel basının da bu konularda daha cesur olmasını talep ediyoruz. Yine Sayıştay Raporlarında var; Belediyemizin 250 milyon lira borcu var. Bunu ben mi söyleyeceğim? Teşkilatlarımız, STK’larımızın ayağa kalkması lazım. En borçlu illerden birisi Çanakkale, iş yaparsınız borçlu olursunuz” dedi.




Bu haber 6775 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI