thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Karadağ; “Kimse Şehitler Üzerinden Siyaset Yapmasın!”

Tarih: 20-03-2017 13:38:08 Güncelleme: 20-03-2017 13:40:08 + -


18 Mart Törenleri öncesi ve sonrasında yaşananları değerlendiren İl Başkanı Karadağ; AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Bülent Turan ile ilgili olarak basında çıkan haberlere de yanıt verdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da eleştiren İl Başkanı Karadağ; Ülgür Gökhan’ı 18 Mart ve şehitler üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Vatandaşların stadyumda düzenlenen törenlere alınmadığı iddialarını da yalanlayan İl Başkanı Karadağ; “Kimseye sen Çanakkaleli misin diye sormuyorlar” dedi.


Karadağ; “Kimse Şehitler Üzerinden Siyaset Yapmasın!”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, gündeme dair basın açıklaması düzenledi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasında iki gündem maddesi ile basının karşısına çıkan İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Bülent Turan hakkında çıkan haberler ve 18 Mart törenlerinde Ülgür Gökhan’ın yuhalanması, Cumhuriyet Meydanı’nda üstünün aranması konularında açıklamalarda bulundu.

 

 

ZAFERİ BÜYÜK BİR ÇOŞKU İÇERİSİNDE KUTLADIK

 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Başkanı Karadağ; “18 Mart deniz Zaferini 2 gün önce büyük bir çoşku içerisinde kutladık. Törenlerin bu denli mükemmel geçmesinde emeği geçen herkesin yüreğine ve emeğine sağlık diyorum. Bu topraklar için canını feda etmiş Çanakkale’yi Türkiye’nin ve Cumhuriyetin önsözü yapmış tüm şehitlerimizi ve ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarak sözlerime başlamak istiyorum. 18 Mart törenlerine ve Çanakkale 1915 Köprüsünün açılış törenine vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun katılımdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Gönül isterdi ki bugün burada bu güzel temennilerimizi halkımız ile paylaşalım ancak maalesef bizler Çanakkale’de mutluluğu paylaşmaktan çok kısır ve yapay politik gündemler ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

 

BÜLENT TURAN ÖNEMLİ BİR DEĞER VE ŞANSTIR

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile ilgili olarak konuşan İl Başkanı Karadağ; “Grup Başkanvekilimiz ve Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan hakkında son günlerde belli kesimler tarafından yürütülmeye çalışılan olumsuz algı ve kara propaganda. Bizler dün konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Basın açıklamasında da ifade ettiğimiz gibi İl Teşkilatı olarak milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın arkasındayız. Bizler ondan razıyız Allah’ta ondan razı olsun. Ortaya atılan iddialar tamamen asılsız iddialardır. Gerçekleştirildiği söylenen diyalog tamamen hayal ürünüdür. Bizler Çanakkale’yi ve Çanakkaleliyi her platformda layıkıyla en güzel şekilde temsil etmeye çalışan Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın nezdinde yapılmaya çalışılan algıyı ve bu algıyı yapanları kınıyoruz. Grup başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider’in Çanakkale için yaptıkları ortadadır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bülent Turan üzerinden kimsenin prim yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Dünde ifade ettiğim gibi Bülent Turan Çanakkale’miz için çok önemli bir değer ve şanstır. Herkesin onun değerini bilip ona göre davranmasını bekliyoruz ve istiyoruz” dedi.

 

TÖRENLERİMİZİ ONURLANDIRAN HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

İkinci gündem maddesi olarak 18 Mart Deniz Zaferi törenleri öncesinde Ülgür Gökhan’ın üstünün aranması, stadyumda da protesto edilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karadağ; “Gönül isterdi ki zaferin 102. Yılında 18 Mart törenlerinin ardından çıkalım burada teşekkür ederim. Biliyorsunuz bu 18 Mart daha önceki 18 Mart törenlerinden çok çok farklıydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Başbakanımızın katılımları ile 100 yıllık hayal olan Çanakkale 1915 köprünün temel atma törenini gerçekleştirdik. Öncelikle 18 Mart resmi törenlerini ve Çanakkale 1915 köprüsünün temek atma törenlerini onurlandıran tüm halkımıza teşekkürlerini sunuyorum.

 

Dün Ülgür beyin Funda Arar konserinde yapmış olduğu açıklamalardan sonra bu açıklamayı yapmak elzem haline gelmiştir. Maalesef dün Barışın kenti diyip laneti dilinden düşürmeyen bir belediye başkanı profili ile karşı karşıya kaldık. 18 Mart törenleri üzerinden siyasi popülizm yapan bir belediye başkanı profili ile karşı karşıya kaldık” dedi.

 

18 MART VE ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN KİMSE SİYASET YAPMASIN!

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı sert ifadelerle eleştiren İl Başkanı Karadağ, Gökhan’ı mağdur edebiyatı yapmakla suçladı ve şunları söyledi; “Öncelikle her yıl 18 Mart törenlerinin ardından bu konuları konuşmak zorunda olduğumuzdan dolayı çok mutlu olmadığımı ifade etmek istiyorum. Hafta boyunca 18 Mart törenlerinin birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi için çağrılar yaptık. 18 Mart resmi törenlerinin stadyumda herkese açık olduğunu ve 18 Mart’ı adına yakışır bir şekilde kutlayalım istedik. Fakat gördük ki karşımızda şu 18 Mart bir gelsin de mağdur edebiyatı yapayım diye ellerini ovuşturan bir Belediye Başkanı var. Maalesef yine 18 Mart törenlerini siyasete alet eden bir zihniyet ile karşı karşıya kaldık. Gönül isterdi ki 18 Mart törenlerinden sonra çıkalım tüm kesimlere teşekkür edelim fakat maalesef Ülgür Bey yine mağdur edebiyatı yapıp törenleri siyasete alet etmiştir. Ama kimse 18 Mart ve şehitlerimiz üzerinden yapılacak siyasetle bir yere varamaz bu öyle bilinsin istiyorum. Kimse 18 Mart üzerinden siyasi popülizm yapmasın.”

 

TASVİP ETMİYORUZ AMA HALKIN TEPKİSİNE İPOTEK KOYMA DURUMUMUZ YOK

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın stadyumlarda düzenlenen törenlerde protesto edilmesi ile ilgili olarak “Tasvip etmiyoruz ama halkın tepkisine ipotek koyma durumumuz yok” sözleri ile açıklamalarına devam eden İl Başkanı Karadağ; “Ülgür bey dün Belediyenin imkânları ile yapılan halka açık bir konserden önce stadyumda kendisine yapılan protestoları izlettirip konseri siyasete malzeme etmiştir. Evet, bizlerde elbette stadyumda kentin belediye başkanına yapılan bu protestoyu tasvip etmiyoruz, orası yeri değildir fakat insanların tepkisine ipotek koyma imkanımız ve şansımız yoktur.”

 

ÜLGÜR GÖKHAN ALGISI ÇOK FARKLI!

 

“İnsanlar bu kentin Belediye Başkanını yerel ve ulusal basından; 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP Barajı geçti diye şükür pilavı dağıtan belediye başkanı olarak tanıyorlar. İnsanlar bu kentin belediye başkanını terör destekçisi Sur belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalamış ve Sur belediyesine kayyum atandıktan sonra biz kayyumu tanımıyoruz diyen bir belediye başkanı olarak tanıyorlar. İnsan bu kentin belediye başkanını gittiği her ülkede vatanını milletini ülkesini karalayan ve teröristleri öven Avrupa’da ülke ülke dolaşıp Türkiye’yi kötüleyen Can Dündar’a onur ödülü veren bir belediye başkanı olarak tanıyorlar. Bizler Çanakkale halkı olarak o ödülün geri alınmasını istiyoruz. Takdir edersiniz ki bu millet kendisine yapılan ihanetler asla unutmuyor ve doğal olarak bu ihanetleri yapanlara doğal tepkilerini veriyorlar. Başkan Gökhan geriye dönüp baktığında 2 yıl önceki törenlerde bu tepki neden yoktu sorusunu sorduğunda aldığı cevap zaten bu doğal tepkininde cevabı olacaktır. Bizler vatandaşlarımızın doğal tepkilerine ipotek koyamayız. Vatandaşlarımızı yeri geliyor Başbakanı da Cumhurbaşkanını da protesto ediyorlar ama sizler bu protestoyu halka açık bir konserden önce izlettiriyorsanız zaten niyetinizin halis olmadığını ve sizlerin bu tepkileri yaşamak için 18 Mart törenleri gelsin diye ellerinizi ovuşturduğunuzu kanıtlamış oluyorsunuz” dedi.

 

ÇANAKKALE’DE YAŞAYIPDA TÖRENLERE ALINMAMIŞ BİR VATANDAŞ GÖSTERSİN!

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Çanakkale Halkının stadyumlardaki törenlere alınmaması ile ilgili yaptığı açıklamalarada yanıt veren Karadağ; “Ülgür Gökhan dün yaptığı açıklamada stadyumdaki resmi törenleri Çanakkalelilerin giremediğini ve stadyumda ki törenlerin AK Parti mitingi olduğunu iddia etmiş. Kendisine soruyorum bana Çanakkale’de yaşayıp ta bu tören alanına giremeyen bir vatandaş göstersin. Kimse tören alanına girişte vatandaşa sen Çanakkalelisin giremezsin dememiştir, demeye de hakkı yoktur. 3 dönemdir bu kentin belediye başkanlığını yapan Ülgür beyin bu konuları siyasete alet etmenin kimseye faydası olmadığını çok iyi bilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

 

ÜST ARAMASI SENARYODAN İBARETTİR!

 

Cumhuriyet meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunum törenleri öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın üstünün aranmasını ise senaryo olarak değerlendiren İl Başkanı Karadağ; “Öncelikle üst aranma hususu kamuoyuna lanse edildiği gibi stadyumda değil çelenk sunma törenleri öncesi Cumhuriyet Meydanında yaşanmıştır. Üstelik yaşanan senaryo Yeşilçam filmlerine taş çıkaran bir senaryodan ibarettir. Ülgür bey sanki bu olayı daha önce çalışmış gibi çelenk sunma alanına protokol kapısından değil vatandaşların kapısından girmeye çalışarak başarılı bir rol oynamıştır. Ülgür bey bu olayı da siyasete malzeme etmeyi hedeflemiştir. Ama Yalancının mumu yatsıya kadar yanar hesabı konuyu detaylıca araştırdığımızda ortaya çıkmıştır. Başkan tören alanına girerken polis memurunu görür görmez kendini aranma moduna sokup, montunu açarak belli bir kesim malum medyaya da poz vermeyi ihmal etmemiştir. Başkan Gökhan Bu siyasi oyunla da mağdur edebiyatında yeni bir çığır açmış, ama milletimiz bu tür ayak oyunlarına en artık yememektedir” dedi.

 

 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ORTAK PAYDAMIZDIR

 

İl Başkanı Yeşim Karadağ konuşmalarının devamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı şu sözlerle eleştirerek sonlandırdı; “Ülgür Gökhan dünkü açıklamasında ağzından ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ü düşürmemiştir. Kendisine naçizane tavsiyem ortak paydamız olan Atatürk üzerinden siyaset yapmamasıdır. Türkiye’de ve Çanakkale’ de Atatürk üzerinden yapılan siyasetin modası artık geçmiştir. Kimse Gazi Mustafa Atatürk’ ü tekelinde sayıp ulu önder üzerinden siyaset yapmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin kurucusu ve hepimizin ulu önderidir.”

 

KONSERİ HAYIR MİTİNGİNE ÇEVİRMİŞTİR

 

“Son olarak dün belediyenin imkanları ile yapılan halk konserinden önce konsere gelen vatandaşlara bilinçli olarak Ülgür Gökhan’a 18 Mart törenlerinde yapılan protestonun vidyosu izlettirilerek Ülgür Bey bu konseri siyasi amaçlarına malzeme etmiş, kendisi sahneye çıkıp halk konserinde açık açık hayır propagandası yapmıştır. Bizler bu tavrı lanetlemiyoruz çünkü lanet etmek barış diline yakışmaz, Lanet etmek insanlığa yakışmaz, Lanet etmek bizlere yakışmaz.  Halka açık yapılan bir konserde sanatı ve sanatçıyı da siyasete malzeme eden bu tavrı esefle kınıyoruz. Ülgür beyin artık fabrika ayarlarına dönüp 18 Mart törenlerinden siyasi bir malzeme çıkarmamasını kendisine tavsiye ediyoruz. Bu şanlı zaferden ona ekmek çıkmaz!”

 




Bu haber 13726 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI