thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kadın Derneklerinden Ülgür Gökhan’a Destek

Tarih: 07-10-2017 07:01:30 Güncelleme: 07-10-2017 07:29:30 + -


Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Tülay Ömercioğlu arasında yaşanan tartışmaların ulusal basına yansıması üzerine Çanakkale’de bulunan Kadın Dernekleri Cumhuriyet meydanında toplanarak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek verdiler.Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Tülay Ömercioğlu arasında yaşanan tartışmaların ulusal basına yansıması üzerine Çanakkale’de bulunan Kadın Dernekleri Cumhuriyet meydanında toplanarak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek verdiler.


Kadın Derneklerinden Ülgür Gökhan’a Destek

Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Tülay Ömercioğlu arasında yaşanan tartışmaların ulusal basına yansıması üzerine Çanakkale’de bulunan Kadın Dernekleri Cumhuriyet meydanında toplanarak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek verdiler. Kadın Dernekleri adına basın açıklaması yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal; “Çanakkale’deki tüm kadın bileşenleri olarak, son günlerde belediye başkanımız Ülgür Gökhan’a yönelik basın ve kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algı operasyonunu üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Kadın Derneklerinin yöneticilerinden ve CHP’li kadınlardan oluşan vatandaşlara seslenen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal; “Belediye meclis toplantısında AKP Grup başkan vekili Sayın Tülay Ömercioğlu, CHP parti içi sorunlarını olumsuz çağrışımlarla ısrarla gündeme getirmek istemesine karşı başkanımız Ülgür Gökhan defalarca uyarıda bulunmuş ve bu siyasi konunun yerinin belediye meclisi olmadığını belirtmiştir. AKP Grup Başkan vekili avukat Tülay Ömercioğlu bu konudaki ısrarlı tutumunu devam ettirmesiyle ortaya çıkan gerginlik sonucu yaşananlar hepimizin malumudur” ifadelerine yer verdi.

“ŞİDDET VE TACİZ KELİMELERİNİN BAŞKANIMIZ İÇİN KULLANILMASI İMKÂNSIZDIR”

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal; konuşmasının devamında; “Çanakkale’nin tüm kadınları olarak şunun netlikle bilinmesini istiyoruz; Barışın kenti Çanakkale’nin belediye başkanına yönelik oluşturulmaya çalışılan bu söylemlerin hiçbir tutarlılığı yoktur.  Türkiye’de kadınlarımız için en yaşanası, en özgür kenti olan bu şehirde bütün kadınlarımız ve çocuklarımız kentimizin tüm imkânlarını gece gündüz demeden özgürce kullanabiliyorsa 45 yıllık sosyal demokrat anlayışla ve bu anlayışı yöneten belediye başkanlarına borçludur. Şiddet ve taciz kelimelerinin başkanımız ya da bu kent yöneten tüm üyeleri için kullanılması imkânsızdır” dedi.

 

“ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA VE ÖLDÜRÜLEN KADINLARA BAKMALILAR”

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal; son olarak kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışa dikkat çekerek AK Partili yöneticilere seslendi. Uluşal; “Şiddet kelimesinin karşılığını arayanlar her yıl şiddet mağduru olan kadınlara ve hayatları son bulan kadınlara bakmalı. Şiddeti görmek istiyorsanız televizyonlara bakın.  Bu şehrin belediye başkanı olsa olsa yediden yetmişe herkese sevgi verir, çiçek verir, onları kollar. Bu gerçeği aslında bu iftirayı siyasi emelleri için kullanmak isteyenler de biliyorlar. Değerli Arkadaşlar, Bu anlamsız ve tutarsız algı operasyonunun sonucu ulaşması imkânsızdır ve kamuoyunda karşılığı yoktur. Başkanımıza kadın dernekleri olarak inancımız ve desteğimiz tamdır” dedi.




Bu haber 11820 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI