thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"İyilik Kervanı" Çanakkale'ye Geldi

Tarih: 06-10-2018 07:14:03 + -


İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, partisinin başlattığı "İyilik Kervanı" çalışması kapsamında Çanakkale'ye geldi.



İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, partisinin başlattığı "İyilik Kervanı" çalışması kapsamında Çanakkale'ye geldi. Türkkan, beraberindeki Genel İdare Kurulu Üyesi Sinem Uludamar, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayar ile Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret etti.

 

Burada partililere İyilik Kervanı hakkında bilgi veren Lütfü Türkkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimler öncesi sahanın nabzını tutmak istediklerini dile getirek, "Bununla ilgili olarak görevli arkadaşlarımız gördükleri, duydukları, edindikleri bilgileri bir rapor haline getirip genel merkeze sunacak." dedi.

 

Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde bir grup tarafından slogan atılması olayına da değinerek, şöyle konuştu:"40-50 tane genç çocuğu evin önüne gönderip, slogan attırarak daha önce korkuttuğu kişiler gibi korkulacağını zannetti. Sayın Meral Akşener'in evinin önünde hiç koruma yok. Evinde de koruma yok. Tek başına eşiyle beraber dışarı çıktı. Çocuklar ne yapıyorsunuz diye hesap sordu. Aslında hesap sordu kelimesi belki çok yapılan tavırla uygun düşmeyebilir. Zira o çocuklar başka anne, babaların çocukları. Birilerinin yönlendirmesiyle oraya gelmiş, genç çocuklar. Onlar da bu yaptıklarının ne kadar doğru olmadığını üzerinden çok zaman geçmeden anlayacaklardır."

 

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasını Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yaptı. Türkkan’ın yapmış olduğu açıklamada, “Dün geceyi uykusuz geçirmiş biri olarak Çanakkale İl Başkanlığı’na girdiğimde enerjiden oldukça etkilendim. Uyku kalmadı. Partimizin İyilik kervanı yolda adı altında yapmış olduğu çalışmanın ikinci durağındayız. Bu gezinin iki tane amacı var. Bir tanesi, teşkilatlarımız ile seçimden sonra buluşamadık. Tatiller girdi ve hazırlıklar oldu, teşkilatlarımızla buluşamadık. Tekrar sizlerle bir araya gelmek ve yerel seçim öncesi sahanın nabzını tutmaktır. Bu gezilerde tutulan raporlar Genel Merkeze iletiliyor.

 

“TÜRKİYE’DEKİ KRİZİN SEBEBİ TEK BAŞINA EKONOMİ DEĞİLDİR”

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; “Bu arada Meclis açıldı. Meclis açılınca Türkiye’nin gündemi ekonomi ile başlayıp farklı mecralara sürüklendi. Bana göre Türkiye’nin şu anda gündemdeki meselesi ekonomi gibi gözükse de ciddi anlamda kapının kilidi hırsıza teslim edildi. Ekonomi ile ilgili bir sürü sıkıntımız var. Bütün bunların çözümleri ile ilgili bilen, bilmeyen, uzman, uzman olmayan bir sürü kişi fikir belirtiyor. Gerçek anlamda bu işi objektif bir gözle bakan bir unsur var. Türkiye’de bu krizin sebebi ekonomi değil. Ekonomide yapılan bunca yanlışlara rağmen, ekonomi krizin ana sebebi değildir. Bu krizin ana sebebi Türkiye’nin sürüklenmek istendiği adaletin, hukukun olmadığı bir sistemin varlığıdır. Buna Başkanlık Sistemi diyorlar. Türkiye emperyalist ülkelere teslim edilmek için uygulanan bir senaryonun içerisindedir” dedi.

 

“BAŞKANLIK SİSTEMİ UCUBE BİR SİSTEMDİR”

Başkanlık sistemini ucube olarak nitelendiren Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; “Başkanlık sisteminin uygulanış stillerine baktığımızda Dünya’daki örneklerin dışında bir manzara ile karşı karşıyayız. Kanun yapma yetkisini elinde bulunduran meclisin, denetleme yetkisi yok. Meclisin denetleme mekanizmasını yok eden bir uygulama devam ediyor. Son beş yıldır bu rejim değişikliği ile beraber Sayıştay raporları mecliste incelenmiyor. Mecliste milletvekillerinin muhatapları yok. Yetkisi olanın sorumluluğu yok, sorumluluğu olanın yetkisi yok. Bu sistem böyle ucube bir sistemdir” dedi.




Bu haber 2147 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI