thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İYİ Parti'nin 'Anlat Hemşerim' Otobüsü Çanakkale’de

Tarih: 08-03-2018 10:13:33 + -


İYİ Parti’nin başlattığı “Anlat Hemşerim, Dertleşelim’ projesi kapsamında Türkiye turuna çıkan parti otobüsünün durağı Çanakkale oldu. İYİ Parti yöneticileri, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu, sorunlar dile getirildi.


İYİ Parti'nin 'Anlat Hemşerim' Otobüsü Çanakkale’de

Mahalli İdareler ve Gençlik Kolları’nın başlattığı “Anlat Hemşerim, Dertleşelim” projesi kapsamında Türkiye turuna çıkan parti otobüsünün üçüncü durağı Fethiye, Muğla ve Denizli’nin ardından Çanakkale oldu. İYİ Parti otobüsü, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Kurulan stantlarda vatandaşların sorunları dinlendi. 'Anlat Hemşerim, Dertleşelim’ Otobüsü, 81 ili dolaşacak ve vatandaşın sorun ve dertleri yerinde dinlenip, not alınacak. Sorunlar raporlar halinde Mahalli İdareler Başkanlığı’na sunulacak.

 

İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen, konuşmasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların gününü kutladı. İl Başkanı Dehmen; Son zamanlarda kadına yönelik, cinayet, darp, taciz ve tecavüz vakalarının arttığının bilincindeyiz. Bu olaylardaki artışın temelinde iktidarın uyguladığı politikaların yattığını biliyoruz. İktidar partisine mensup bazı belediye başkanlarının kadını aşağılayan sözlerini unutmadık. İstanbul’da sadece iki mahkemede sadece bir günde 55 taciz ve tecavüz davasının görülmesi bu iktidarın utanç eseridir. Sadece kot giydiği veya etek giydiği için saldırılan kızlarımızı ve saldırganların iktidar mensubu çıkması tesadüf değildir. İYİ Parti olarak kadınlarımızın toplumumuzda hak ettiği yeri alması için çok önemli projelerimiz olduğunu burada belirtmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakları ile birlikte siyasette "eşitlik" ilkesiyle tanışan ve nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın, ekonomik ve sosyal hayatta aktif rol almadıkları sürece toplumsal refaha ulaşılması ve sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması mümkün değildir. İYİ parti kadın erkek eşitliğini ilke edinmiş, Genel Başkanımız Meral Akşener, bizzat bütün üyeler ve görev alanların yan yana olacağını ifade etmiştir. Partimiz bu meyanda Kadın Kolları oluşturmamıştır.

“KAMUDA VE YEREL YÖNETİMLERDE KADIN TABAN KOTASI GETİRECEĞİZ”

 

İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen; Türk Kadınının sosyal yaşamda ve kamu-yerel yönetimlerde etkin rol almalarını sağlayacaklarını vaat ettiklerini hatırlatarak; “Kadın; toplumun ve ailenin mihenk taşıdır. Kadın; toplumu kalkındıran, ahlakı ve adaleti tesis edendir. İYİ Parti olarak ülkemizde kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü uygulamanın ortadan kaldırılmasından yanayız. Kadınların sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda konumlarının iyileştirilmesi temel hedefimizdir. Emeğin, bereketin, üretimin simgesi kadınlarımızın toplumda daha fazla güçlenmesi ve kalkınmanın öznesi olmaları için gerekli tüm idari ve hukuki düzenlemeleri hayata geçireceğiz. İYİ Parti olarak kadının toplumda eşit haklara sahip olmasını sınırlayan tüm engelleri ortadan kaldıracak, kadının her alanda kendisini ifade etme ve güçlü temsil imkânı sunacağız. Siyasette, devlet kurumlarında ve yerel yönetimlerde kadın taban kotası getireceğiz. Kadının çocuk eğitimiyle başlayan toplumu şekillendiren öneminin farkındayız. Temel eğitimi 12 yıla çıkaracağımız gibi, sürekli eğitim merkezleri aracılığıyla, kadın gelişimi, anne ve çocuk eğitimi konularında kadın eğitimine öncelik vereceğiz. Bu iktidar döneminde aşırı bir şekilde artan kadına şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlerin önlenmesi için sosyal değişim ve gelişim projelerini hayata geçireceğiz. İyi Parti olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yerine "Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı" kurarak, daha güçlü ve etkili bir bakanlık haline getireceğiz” dedi.

 

“İKTİDARDAKİ ERKEKLER DAĞITTI, MERAL AKŞENER TOPLAYACAK”

 

İl Başkanı İrfan Dehmen konuşmasının sonunda ise; “Biz çocukluğumuzdan bu yana hep ortalığı dağıtmışızdır. Annelerimiz de bizlerin arkasını toplamakla uğraşmışlardır. Maalesef bugün iktidarda bulunan erkekler de ülkemizin yönetim anlayışını her alanda dağıtmışlardır. Bu dağınıklığa artık bir kadın eli değecek. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener iktidardaki erkeklerin dağınıklığını toplamak için iktidara yürüyor” dedi.

 

VATANDAŞIN GERÇEK GÜNDEMİ, SORUNLARI TESPİT EDİLİYOR

 

‘Anlat Hemşerim, Dertleşelim” projesi kapsamında 81 ili gezecek olan otobüs ile Türk Halkının gerçek sorunlarının tespit edilmesi ve bunlardan dertlenecek raporlarla da bu sorunların giderilmesi hedefleniyor. İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorunlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz yaptığı açıklamada; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde hazırladığımız proje ile Sayın Akşener’in selamını şehrimize, Çanakkale’ye getirdik. Mali İdareler Başkanlığımızın önderliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında halkımızın sorunlarını tespit edeceğiz, buradan hazırlanan raporlarla halkımızın gerçek sorun ve gündemlerine yönelik siyaset yapacağız” dedi.




Bu haber 3069 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI