thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Işıldak’tan “Biz İkinci Sınıf Vatandaş Mıyız” Tepkisi..

Tarih: 28-01-2019 13:44:53 Güncelleme: 28-01-2019 14:39:53 + -


Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, son günlerde Çanakkale’de Roman Vatandaşlara yönelik aşağılayıcı eylem ve söylemler yapıldığı gerekçesi ile tepki gösterdi. Polis ekiplerinin iki farklı olayda Roman vatandaşlara yönelik gösterdiği davranış ve söylemleri eleştiren Hacı Ramazan Işıldak, “Biz bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşları mıyız” tepkisini göstererek polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.


Işıldak’tan “Biz İkinci Sınıf Vatandaş Mıyız” Tepkisi..

Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, son günlerde Çanakkale’de Roman Vatandaşlara yönelik aşağılayıcı eylem ve söylemler yapıldığı gerekçesi ile tepki gösterdi. Polis ekiplerinin iki farklı olayda Roman vatandaşlara yönelik gösterdiği davranış ve söylemleri eleştiren Hacı Ramazan Işıldak, “Biz bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşları mıyız” tepkisini göstererek polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Çanakkale’de peş peşe Roman Vatandaşlara yönelik iki üzücü olay yaşandığını duyurdu. Yaşanan iki olayın failleri arasında ise Polis memurlarının olduğunu ve Romanlara yönelik üzücü ve kırıcı eylem ve söylemlerde bulunulduğunu açıkladı. Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak sosyal medya üzerinden yayınladığı video’da; “Fevzipaşa mahallesinde üzücü bir olay yaşanmıştır. Bir mahallesi sakini hakkında polis ekipleri mahalleye gelmiştir. Vatandaşı evinden alırken çıkan tartışmalarda vatandaşın eşi de olaylara müdahil olmuştur. Polis memurları vatandaşı ve eşi ile tartışmaya girip; kadını uzaklaştırmak isterlerken istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştır. Bir kadına yapılan davranıştan rahatsızlık duyan ve orada bulunan iki kadın vatandaşımız da polis ekiplerine tepki göstermişlerdir. Yaşanan tartışmalar sonrasında Fevzipaşa Mahallesine yaklaşık 20 ekip otosuyla yaklaşık 40 kadar polis gelmiştir” dedi.

 

“POLİS MEMURLARI KADINLARA SİLAH ÇEKTİ” İDDİASI

Olaylar esnasında polis ekiplerince kadınlara silah çekildiğini belirten Hacı Ramazan Işıldak, polislerin silahlarına mermi sürdüklerini ifade ederek; “Olaylar esnasında bende oraya geldiğim. Polis memurlarından bazıları kadınlara silahlarını yönelttiler. Polisler sadece silah doğrultmakla kalmadı, silahlarına mermi sürmüşlerdir.  Silahlarına mermi süren polislerden birinin tabancasından çıkan mermi de bu esnada yere düştü. Düşürdükleri mermiyi kadınlardan birisi yerden alınca bu sefer polis ekipleri zorla bu mermilere alan kadınlara müdahale etmişlerdir” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZLERİNİ HATIRLATIRIM”

Geçmiş yıllarda Roman vatandaşlara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyarılarını hatırlatan Hacı Ramazan Işıldak; “Sayın Cumhurbaşkanımız sıklıkla yaptığı uyarılarda ‘Roman vatandaşlarımızı öteleyen, benim ayaklarımın altındadır. Bırakın şahsımı, makamım hesap sorar’ demiştir” ifadelerini kullandı.

 

“BİZLER ÇİNGENE, ROMAN OLABİLİRİZ”

İkinci bir olayında GESTAŞ gişelerinde yaşandığını ve burada polis memurlarının söylemlerinden rahatsızlık duyduklarını belirten Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak yaşananları şu sözlerle aktardı; “Bir vatandaş GESTAŞ gişelerinden ücretsiz olarak geçmek istiyor. Oradaki yetkililer ve güvenlik ekipleri bu vatandaşa müdahale ediyor. Aralarında tartışma çıkıyor. Tartışma sonrasında olay yerine polis ekipleri geliyor. Gelen polis memurları oradaki yetkililere hakaret ediyorlar ve ‘Çingeneleri buradan ücretsiz geçiriyorsunuz ya, neden bu vatandaşı geçirmemek için bu kadar çok yırtındınız’ ifadelerini kullanıyorlar. Bizler Çingene olabilir, Roman olabiliriz. Ama Allah insanları yaratırken; ırk, renk, kavim ayrımı yapmadan yaratmıştır, ‘kaynaşınız’ buyuruyor.”

 

“SİZLER BİZ ROMANLARI KÜÇÜK GÖRÜYORSUNUZ”

Polis ekiplerinin eylem ve söylemlerinin Roman toplumunda rahatsızlık yarattığını belirten Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya, Emniyet Müdürü Celal Sel ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a çağrıda bulundu. Işıldak; “sizler biz Roman vatandaşlarını alçak görüyorsunuz ve önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Sayın Valim, Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a konuyu ileteceğiz ve gereğini yapmalarını isteyeceğiz. Umuyoruz ki onlarda bu konuya duyarlı yaklaşacaklardır. Biz bu memurlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

“POLİS MEMURLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Yaşanan olayların sorumlusu polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak; “Mahallemdeki garip, mahzun kadınlara silah çeken polis memurlarını, GESTAŞ iskelesinde müdahale eden görevliye ‘Çingeneleri buradan ücretsiz geçiriyorsunuz’ iyen polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız. Hiçbir zaman elimize silah alıp dağa çıkmadık, toprak istemedik, bayrak istemedik. Bizler bu ülkenin, bu memleketin asli unsurları ve evlatlarıyız. Nasıl ki 15 Temmuz’da meydanlara önce Romanlar dökülmüşse; bu ülkenin sosyal yaşam haklarından, kanunlarından ve yasalarından eşit şekilde faydalanma hakkına sahibiz. Bu konuyu da Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz” dedi.




Bu haber 3923 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI