thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İhale Şartnamesine Dikkat!

Tarih: 09-04-2018 07:02:33 Güncelleme: 09-04-2018 07:42:33 + -


GESTAŞ büfeleri ihaleye çıkıyor. GESTAŞ'ın büfe ihaleleri kangrene dönüşmüştü. Şartnamede yine şüphe uyandıran maddeler var...


İhale Şartnamesine Dikkat!

GESTAŞ, bünyesinde bulunan 17 feribotta bulunan büfeler ile Bozcaada ve Geyikli iskelesinde bulunan büfeleri 3 yıllığına kiraya verecek. 10 Nisan Salı günü saat 10.00'da gerçekleşecek ihaleler açık ihale usulü ile en iyi teklifi veren üç istekli arasında açık artırma suretiyle yapılacak. İhale şartnamesindeki bir madde ise kamuoyunda “Adrese Teslim” ihale olarak nitelendiriliyor!

 

GESTAŞ Genel Müdürlüğüne Volkan Uslu’nun getirilmesinin ardından daha önce gemi ve iskelelerde bulunan kantinleri kendi işleten GESTAŞ, 2016 yılından bu yana ihaleye çıkarak Kantinleri kiraya veriyor. 2016 yılında gerçekleşen ilk ihale iptal edilirken; ihale daha sonra yeniden yapılmış ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın danışmanına yakınlığı ile bilinen Ali Rıza Avşar’ın büyük hissedarı olduğu Temel Baba Temizlik firması kazanmıştı.

 

FAHİŞ FİYAT VE İŞTEN ÇIKARTMALARLA ANILAN İHALE

 

Mahkemelik olan GESTAŞ Kantin ihalesi uzun süre kent gündemini kantinde satılan ürünlere yapılan fahiş zamlar ve GESTAŞ Kantinlerinde çalışan personellerin işten çıkartılması ile gündeme gelmişti. Öyle ki vatandaşa iyi hizmet sunulsun amacıyla özelleştirilen GESTAŞ büfeleri Gökçeada Belediye Meclisi AK Partili Üyesi Ayhan Kıraç’ın eleştirilerine de hedef olmuştu. O dönem 0,19 kuruşa alınan sular 2 TL’ye satılırken, AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Kıraç GESTAŞ büfelerinden 4 TL'ye satın aldığı meyve suyunu takipçileri ile paylaşarak "Yuh" ifadelerini kullanmıştı.

 

Ali Rıza Avşar’ın büyük hissedarı olduğu GESTAŞ ihalesini kazanan Temel Baba Temizlik firması’nın ilk yaptığı icraat ise taşeron firma üzerinden çalışan ve kadroya geçmesi beklenen işçilerle anlaşmaya çalışmak oldu. GESTAŞ büfelerinde çalışan işçilere teklif götüren firma iddialara göre; “İşçilere sigortasız 12 saat çalışıp, 12 saat dinlenme emeklerinin karşılığı olarak da 1.300,00 TL maaş” teklif etti. Bu şartlar altında çalışmayacaklarını açıklan işçileri de işten çıkartılmaya başlandığı iddia diliyordu. GESTAŞ Müdürü Volkan Uslu kovulan 57 işçi ile İl Özel İdare binasında toplantı yaparak işçileri ikna etmeye çalıştığı bile gündeme gelmişti.

 

GESTAŞ İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA SUÇUYLA MAHKEMELİK OLMUŞTU!

 

GESTAŞ’ın 2016 yılı Nisan ayında yaptığı gemi büfeleri ihalesi, ‘adrese teslim’ olarak değerlendirilmişti. İhale daha sonra iptal edilerek, Ağustos ayında ikinci bir ihaleye çıkıldı. Şartları değişen, ‘ağırlaştırılan’ ihale 24 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Nisan ayında üç firmanın katıldığı ve kazandığı Ali Rıza Avşar’ın büyük hissedar olduğu Temel Baba şirketi, Ağustos ayındaki ihaleye tek talip olarak girerek ikinci ihaleyi de aldı.

 

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcılık Ön Büro’ya “Bilgi vermeme, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırma” iddiaları ile yapılan suç duyurusunda; “GESTAŞ Deniz Ulaşım Ticaret A.Ş.,8 yıldır kendi bünyesinde işlettiği, gemi içi yolcu salonlarındaki büfeleri; 2 yıl süreyle işletilmesi işini, yolculara daha profesyonel hizmet sunmak ve bunun yanında daha fazla kazanç elde etmek için, ihaleye çıkarmıştır. İlk ihaleye 3 firma katılmak suretiyle 27 Nisan 2016 tarihinde yapılmış, ihale Ali Rıza Avşar’ın hisse çoğunluğu ve yöneticisi olduğu Temel Baba Temizlik Turizm, Gıda, İnşaat ve Ticaret Limited Şirketine verilmiştir. Bunun üzerine ihaleyi alan şirket sahibi hakkında devlet memuru olması nedeni ile hem Çanakkale Valiliği’ne GESTAŞ Genel Müdürlüğü’ne ve hem de çalıştığı şirket olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne şikâyetlerde bulunuldu. Bu şikâyetler sonucunda şüpheli GESTAŞ şirketi, ihaleyi feshetmiş, yeni ihale açmış ve bu ihaleyi de 24 Ağustos 2016 tarihinde yapmıştır” denildi.

İHALE BU SEFER 3 YILLIK.. O MADDELER DİKKAT ÇEKTİ!

 

GESTAŞ, bünyesinde bulunan 17 feribotta bulunan büfeler ile Bozcaada ve Geyikli iskelesinde bulunan büfeleri 2016 yılı Ağustos ayında yapılan ihale ise 2 yıllığına yapılmıştı. Bu sefer ihale ile büfeler 3 yıllığına kiraya verilecek. 10 Nisan Salı günü saat 10.00'da gerçekleşecek ihaleler açık ihale usulü ile en iyi teklifi veren üç istekli arasında açık artırma suretiyle yapılacak.

 

10 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan ihale şartnamesinde ise iki madde kamuoyunun dikkatini çekti. 2016 yılında yapılan ilk ihalede Sigortalı Çalışan şartı aranmazken; iptal sonrasında Ağustos ayında yeniden yapılan ihale şartnamesinde 25 Sigortalı çalışan şartı arandı! 10 Nisanda yapılacak olan ihale şartnamesinde ise sigortalı çalışan sayısı şartı aranmazken; şartnamede “Son iki yıl çerisinde aynı anda en az 25 kişiyi birlikte istihdam etmek ve istihdam ettiğini gösterir aylık sigorta bildirgesi örneğini sunmak” şartı arandı!

 

Ayrıca şartnamede diğer bir madde olan; “Son 5 (Beş) yıl içerisinde Şahıs işletmesi, ortaklık veya şirket ortaklığı, ortağı olarak gemi büfesi işletmecisi veya kafeterya işletmeciliği işini yapmış olmak. Gemi büfesi işletmecisi veya kafeterya işletmeciliği işine ait bir yıllık satış hasılatının en az 1.000.000 TL olması ve bunu belgelemesi” şartı da dikkat çekici bulundu. kamuoyunda 10 Nisan 2018 tarihinde yapılacak ihale için “Adrese Teslim İhale” ifadeleri kullanılıyor.




Bu haber 8461 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI