thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İddialara Yanıt Verdi..

Tarih: 30-12-2019 09:19:53 + -


Çan Belediye Başkanı olarak görev yapan AK Partili Abdurrahman Kuzu'nun 201-2019 yılları arasındaki ihaleleri ve işlemleri inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişi akıl almaz sonuçlara ulaştı. Müfettiş raporunda ortaya çıkan bulgular Savcılık dosyalarına girerken hakkındaki iddialara yanıt veren AK Partili Abdurrahman Kuzu'nun hedefinde ise CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz vardı!


İddialara Yanıt Verdi..

2014-2019 yılları arasında AK Partili Abdurrahman Kuzu dönemine ait müfettiş raporunda onlarca suç unsuru tespit edildi. İçişleri Bakanlığı müfettişi tespit ettiği suç ve suç unsurları arasında; "Pazaryeri'nde ihtiyacı olanlara değil; tezgah yeri olanlara yer vermek, ihaleye fesat karıştıran 5 belediye görevlisi hakkında hiçbir işlem yapmamak, görevini suiistimal ederek disiplin suçu işleyen görevlilere kesilen para cezalarını zaman aşımına uğratarak belediyeyi zarara uğratmak, bazı personellere binlerce lira tutarında fazla maaş ödemesi yaparak belediyeyi zarara uğratmak, kamu personeli ve meclis üyeleri ile yakınlarından mal beyanı almamak, bazı personelleri Görevde Yükselme mevzuatına aykırı olarak kademe yükselttirip fazla maaş ödeterek belediyeyi zarara uğratmak, İmar Plan Tadilatlarına aykırı iş ve işlemler yaparak Kocabaş Çayı kenarında yapılaşmaya tehlikeli şekilde izin vermek, Belediye bütçesinde denklik sağlamak için hesaplarda oynayarak usule ve gerçeğe aykırı bütçe hazırlamak.." yer alırken ayrıca belediyeyi çeşitli ihaleler yolu ve banka kredisi ile yaklaşık 40 milyon TL tutarında zarara uğratma suçlamaları da yer alıyor.

 

MÜFETTİŞ RAPORUNU DEĞİL; BÜLENT ÖZ'Ü HEDEF ALDI!

Çan'da yaşamayan, belediyede çalışmayan, ihaleyi kazanan firmanın sahiplerinin yakınları ve çocuklarına belediye maaş bağlanması, 700 çöp konteynırının buhar olması, ihale ile yaptırılan asfalt yapım işlerinde firmaya fazladan para ödenmesi gibi birçok usulsüzlüğünde bulunduğu Müfettiş Raporu hakkında AK Partili Abdurrahman Kuzu basın açıklaması yayınladı. Açıklamasında Abdurrahman Kuzu müfettişin raporu yerine CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ü hedef alması dikkat çekti!

 

"ALGIYI BIRAKIN, İŞ YAPIN"

CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ü hedef alan AK Partili Abdurrahman Kuzu; "Dönemimize ilişkin yanlı, yönlendirmeli ve art niyetli hazırlanan, nihai olmayan raporu dayanak göstererek algı amaçlı yaptırılan haberlere ilişkin doğruları gösteren açıklamamızdır. Algıyı bırakın iş yapın. İlçe kongresi öncesi ve bir iş yapamamanın baskısı ile gündem değiştirmek için dönemimizde yapılan eserleri kamu zararı gibi göstermeye çalışmak seçilen bir belediye başkanına yakışmaz. Herkes döneminde yaptığı eserler ile anılır. Yalan yanlış yaptığı algılar ile değil… Ama dersen; meyve veren ağaç taşlanır, ben neden hizmet edeyim. O zaman yalan yanlış algıya muhtaç kalırsın" ifadelerini kullandı.

 

"BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATMAMIZLA İLGİLİ İDDİALAR ASILSIZDIR"

Dönemiyle ilgili tutulan rapordaki suç unsurları ve istinatları ile ilgili "asılsız" ifadelerini kullanan AK Partili Abdurrahman Kuzu; "Çan'a eserler kazandırmak suç ve kamuyu zarara uğratmaksa evet biz bu eserleri yaptık" ifadelerini kullandı.

 

22 MİLYON TL'LİK BANKA KREDİSİ ZARARI AÇIKLAMASI

Türkiye ekonomisinin en iyi olduğu dönemde yabancı ülkelerden kredi çekilmesinin gereksiz olduğu ve artan kur farkı nedeniyle belediyeyi 22,5 milyon TL zarara uğratıldığı ile ilgili Müfettiş Raporu ile ilgili açıklama yapan AK Partili Abdurrahman Kuzu; "Dönemimizde Çan’ın alt yapı ve arıtma tesisini yapmak için kullanılan dış kaynaklı krediyi ve işi yapmak için harcanan 22.5 milyonu zararmış gibi göstermek ve o günkü kur üzerinden devletin denetiminde kullanılan JICA kredisini bugünkü kurla hesaplayıp değerlendirmeyi o şekilde yapmak hangi vicdana sığar. O günkü değeri ile yapılan altyapı ve arıtma tesisi bugün yaptırılsa üç katına mal olur. O zamanda belediyeyi biz üç kat kara geçirmiş mi olduk" ifadelerini kullandı.

 

MÜFETTİŞ TERMAL OTEL HESABINI YANLIŞ VE TARAFLI YAPMIŞ!

Ak Partili Abdurrahman Kuzu, İçişleri Bakanlığı müfettişinin Termal Otel satışı ile ilgili yaptığı hesaplamaların yanlış ve taraflı olduğunu açıkladı! Kuzu; "Çan'ımıza kazandırılan Termal Otele ilişkin iddialara gelince; Otel ile ilgili yapılan değerlendirmede hesaplamalar yanlış ve taraflıdır. İddia edildiği gibi Otelle ile ilgili yapılan 2 ihale de kamu ihale kurumunun onayı ve duyurusu ile ve açık ihale usulü ile yapılmıştır. Hatta ihalenin yapıldığı dönemde CHP Çan örgütünün açmış olduğu dava da tarafımızca kazanılmıştır. Raporda belirtilen 2,7 milyonluk zarar iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi gazetede yayınlanan 04.05.2017 tarih ve 30056  sayılı tebliğden alınan 4 yıldızlı oteller m2 birim maliyeti üzerinden yapılan hesaplama tamamıyla hatalıdır. Tebliğin başlığında da belirtildiği gibi “mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak” denilmektedir. Yani buradan otelin sadece proje bedeli için kullanılabilir. Otelin gerçek maliyeti yapılan açık ihale dosyasında ve EKAP’da faturalarıyla bulunmaktadır. İddia edildiği gibi otelin maliyeti 18 milyon değil 7 milyon 800 bin TL'dir. Arsa bedelleri ve içindeki tefrişat ilave edildiğinde muhammen bedeli 13 milyon belirlenerek ihale edilmiştir. Yapılan açık ihale ile 16 milyon 250 bin TL'ye sonuçlanmıştır. İddia edildiği gibi kamu zararı değil belediyemiz adına karlı bir sonuç alınmıştır" ifadelerine yer verdi.

 

ÇEVRE YOLU VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI!

İçişleri Bakanlığı müfettişi Çan çevre yolu ve peyzaj düzenlemesi ile ilgili tuttuğu raporda; kullanılan malzemelerin fiyatını Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'ndan sormuş, sonrada ihalede verilen teklifler arasındaki farkı değerlendirmiş. Malzeme fiyatı ve ihale fiyatını hesaplayan müfettiş; ihalenin normal şartlardan 70 bin TL fazla bedel ödettirildiğini raporuna yer vermişti. Abdurrahman Kuzu ise kullanılan malzemeler ile raporda verilen malzemelerin kalitesi arasında fark olduğunu iddia etti! Kuzu; "İlçemiz çevre yolunun düzenlemesinde kullanılan boruların fiyatlandırması piyasa araştırması yapılarak ve ticaret odasından alınan bedeller üzerinden ihale edilmiştir. İddia edildiği gibi piyasada karşılığı olmayan bir fiyatlandırma usulü ile ve kullanılan borunun kalitesine bakılmadan yapılan hesaplama ile çıkartılan 70 bin TL'lik kamu zararı gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasada her malın kalitesine göre fiyatı değişmektedir. Ama siz tüm bu hesaplamalarda olduğu gibi fiyatlandırmanızı en kalitesiz ve en ucuz malzeme üzerinden yapıp bunu kamu zararı gibi gösteremezsiniz" dedi.

 

ÇAN KAPALI PAZARYERİ'NİN BAKIMI YAPILDI MI, YAPILMADI MI?

Müfettiş yaptığı incelemelerden biri de Çan Kapalı Pazaryeri bakım ve onarım ihalesi. İhaleyi inceleyen ve belediyedeki yetkililerin yanı sıra ihaleyi alan firma ile de görüşen Müfettiş, Kapalı Pazaryeri'nin bakım ve onarımının yapılmadığını, buna rağmen iş yapılmış gibi ihaleyi yapan firmaya ödeme yapılarak belediyeyi zarara uğratmakla suçlanmıştı. AK Partili Abdurrahman Kuzu ise kapalı pazar yerinin bakım ve onarımının yapıldığını söylemekle yetindi!

 

"BANKAMATİK MEMURLARI FİRMADAN KAYNAKLANAN BİR DURUMDUR"

Çan'ın evsel atıklarını temizlemek üzere düzenlenen ihaleyi kazanan firmada çalışması gereken, firma tarafından maaşları ve SGK primlerinin ödenmesi gereken 22 işçinin belediyede çalışıyormuş gösterilmesi raporun en dikkat çekici bölümüydü. Müfettiş raporunda; 22 Bankamatik Memuru ile ilgili olarak; "Çan'da yaşamayan, ihaleyi alan firmanın sahipleri ve yakınları, hatta İstanbul'da senaristlik yapan personel var. Bu kişiler belediyede çalışıyormuş gibi gösterilerek belediyeyi zarar uğratmışlardır" ifadelerini kullanmıştı.

 

AK Partili Abdurrahman Kuzu ise müfettiş raporunda yer alan 22 Bankamatik Memuru ile ilgili olarak sadece; "Yapılan çöp ihalesiyle ilgili 22 bankamatik memuru iddiası Belediye personelleri ile ilgili bir konu değil firmadan kaynaklanan bir durumdur" diyerek tek cümlelik açıklamada bulundu.

 

Müfettiş raporunda ayrıca konuyla ilgili olarak Belediye'nin gelirlerinden olan Temizlik Hizmeti için Kalebodur ve TKİ'den yapılması gereken tahsilatların ihaleyi alan firma tarafından tahsil edilmesini de kamu zararı olarak nitelendirmişti. Abdurrahman Kuzu ise konuyla ilgili; "Firmanın Kalebodur fabrikası ile yaptığı sözleşmeye dayalı işlemi belediyeyi zarara uğratmak gibi göstermek kamuoyunu yanıltmaktır. İki ticari firmanın aralarındaki sözleşme belediyemizi ilgilendirmemektedir. Burada da bir kamu zararı söz konusu değildir. Adı geçen aynı firmaya 2 ay önce yine ihale verip firmanın aldığı araçla özel aracınız gibi gece delege avına çıkılması da manidardır" ifadelerini kullandı.

 

ÇÖP KONTEYNIRLARINI TESLİM EDEN - ALAN YOK! KUZU VAR DİYOR!

Müfettiş raporunda 700 çöp konteynırı ile ilgili yapılan ihalenin ödemesinin yapılmasına rağmen; 700 konteynırın teslim edildiğini, teslim alındığına dair hiçbir belge bulamadığını, ihaleyi kazanan firma yetkilisine konuyu sorduğunda ise tatmin edici cevap alamadığını, ihaleyi kazanan firmanın malzeme veya konteynırları aldığı firma ile yaptığı yazışmalar neticesinde konteynırların alınmadığını ve teslim edilmediğini raporuna yazdı.

 

İhaleyi alan firma yetkilisi de; belediyede çalışan yetkili ve memurlarda 700 Çöp Konteynırının teslim alındığı, teslim edildiğine dair bir kanıt sunamazken; AK Partili Abdurrahman Kuzu ise konteynırlar ile ilgili olarak; "Yaklaşık bir yıl önce ilçemizde ihtiyaca binaen resmi usul ve esaslara uygun olarak alımı gerçekleştirilen ve bu alıma ilişkin tutanakları ve alındığını gösteren fotoğrafları bulunan çöp konteynırlarının buhar olduğu iddiası asılsızdır. İlçemizde 2000’e yakın çöp konteynır noktası mevcut iken ve bunların yıpranmadan dolayı sürekli değiştirildiğini hesaba katmadan buhar olduğunu iddia edip bir kamu zararı daha çıkarmak algı oluşturmaktan başka bir şey değildir" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

HİZMETİ AKSATMADIK. SORUMLULUK KİMDE?

Müfettiş raporundaki iddialar nedeniyle CHP'li Belediye Başkanı Bülent Öz'ü hedef alan AK Partili Abdurrahman Kuzu; "Dönemimizde yapılan tüm pazarlık usulü ihaleleri usulsüz gibi gösterip algı oluşturma çabasını ibretle izliyoruz. Bilinmelidir ki Pazarlık usulü ihale şekli kamu ihale kanununun kurumlara tanıdığı yasal bir uygulamadır. 10 yıllık görev süremizde işin aciliyeti ve şekline göre pazarlık usulü ihaleler yapılmıştır. Şuan ki yönetim daha 9. ayını doldurmadan 6 adet pazarlık usulü ihale yöntemi ile 1 milyon 453 bin liralık ihale yapmıştır. O zaman siz de daha 9 ayda 1,5 milyonluk 6 adet usulsüz ihale mi yaptınız? Tarafımıza isnat edilen personelin derece, terfi ve personelimizin özlük, mali haklarıyla ilgili mevzuata uygun iş ve işlemlerinin sorumluluğu, 10 yıl birlikte çalıştığımız bizden önceki dönemde de, bizim dönemimizde de ve şu anda adeta bir başkan edasıyla belediyeyi yöneten personel müdüründedir" ifadelerini kullandı.

 

"DÖNEMİMİZE AİT VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR HESABIMIZ YOK"

Verilemeyecek hiçbir hesapları olmadığını söyleyen AK Partili Abdurrahman Kuzu; "Çan'ımıza dönemimizde yapılan eserlerin toplam maliyeti 100 milyonun üzerindedir. Dönemimizle ilgili veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Yapılan her eseri gündem değiştirmek ve algı için kamu zararı gibi göstermek Çana yapılan bir haksızlıktır. Her sıkıştığınızda gündemi değiştirmek için Kuzu nerde diye feryat figan edeceğinize iş yapın ve Çan’ın karşısına icraatlarınızla çıkın. Derdiniz ve gündeminiz Çan’a OSB kazandırmak, yeni iş sahaları açmak, söz verdiğiniz projeleri gerçekleştirmek, üniversiteyi büyütmek olsun. Mağdur edebiyatı yaparak, her sıkıştığınızda iftira atarak, abilerinin arkasına sığınarak, şehri sosyal medya ve dedikodularla küçük bir kasabaya dönüştürerek, velhasıl Çan’ı hizmetlerden mahrum bırakarak 5 yıl geçmez. Çan maalesef 1 yılınızın hizmetsiz geçtiğini gördü. 4 yılınız kaldı. İş yapın, eser kazandırın. Çünkü Çan 10 yıldır alıştığı hizmetlerin devamını bekliyor. Ama yok derdiniz iş yapmak değil de seçim politikanız olan Abdurrahman Kuzu’yu karalamak ise; bu bizi daha güçlü ve diri tutar" ifadelerini kullandı.




Bu haber 4322 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI