thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İcralık Çanakkale...

Tarih: 22-04-2019 06:48:48 Güncelleme: 22-04-2019 07:23:48 + -


Çanakkale'de Yüz milyonlarca Lira değerinde Evler, Arsalar , Taşıtlar Hatta Keçiler Bile İcralık!


İcralık Çanakkale...

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin etkileri gün geçtikçe etkisini arttırıyor. Konkordato ilan eden, kayyum atanan şirketler.. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik rakamları.. Gıda fiyatlarında engellenemeyen yükseliş.. Seçim sonrasında kaldırılan Varlık Kuyrukları! Mazbata derken, İcralık olan vatandaş sayısı gün be gün artıyor! Çanakkale'de yüz milyonları bulan Ev, arsa, taşıtlar icradan satışa çıkartılıyor. İcra nedeniyle haciz edilen Keçiler bile var!

 

31 BİN 287 İCRA DOSYASI VAR!

Ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlar haciz davalarıyla boğuşuyor. Çanakkale'de İcra Müdürlüklerinde görülen dava sayısı ise rekor seviyeye ulaştı. Çanakkale İcra Müdürlüklerinde toplamda 31 bin 287 icra dosyası sonuçlandırılmayı bekliyor. İcra müdürlüklerinde bekleyen dosyaların içerisinde 1885 dosya ise Çanakkale dışında görülen ve Çanakkale İcra Müdürlüğünce haciz işlemi uygulanması istenen dosyalardan oluşuyor.

YÜZ MİLYONLARCA LİRA DEĞERİNDE KONUT İCRADAN SATILIK!

Kimi vatandaşın bin bir güçlükle biriktirerek satın aldığı, kimilerinin banka kredileri ile satın aldığı, kimilerine de miras yoluyla kalan konutlar çeşitli sebepler nedeniyle icralık oldu. Çanakkale il genelinde ise; mahkeme kanalıyla icradan satışa sunulan 701 konut/bina bulunuyor. Çanakkale il genelinde 329 Apartman Dairesi, birden fazla kat olan 124 Bina, lüks sınıfta bulunan 94 Adet Dubleks Daire, müstakil ev olarak 142 adet hane, lüks konut sınıfında ayrıca 6 adet villa, 5 adet yazlık, 1 adette harabe haline gelmiş bina bulunuyor.

 

194 ADET İŞYERİ, FABRİKA VE TİCARETHANE..

Konutun yanı sıra Çanakkale il genlinde icradan satılık ekmek teknesi de icradan satılığa çıkmış durumda.. Çanakkale il genelinde icradan satılık dükkan ve mağaza sayısı 43 adet, 51 adet işyeri, kullanım amacı büro ve ofis olan 7 adet işyeri, 21 adet fabrika bulunuyor. Çanakkale'nin çeşitli bölgelerinde bulunan 2 adet akaryakıt istasyonu, 4 adet atölye, 1 adet imalathane, 3 adet çeşitli tesis, 3 adet otel, 36 adet otopark ile birlikte turistik tesis olarak hizmet veren 23 işyeri bulunuyor.

 

BİNLERCE DÖNÜM TARIM ARAZİSİ VE ARSA!

Çanakkale'nin verimli binlerce dönüm tarım arazisi de icradan satılık durumda. Çanakkale il genelinde çeşitli büyüklüklerde milyonlarca lira değerinde 1404 adet Tarla vasfı olan ekilebilir alan ödenemeyen borçlar nedeniyle ağırlığı çiftçi olan vatandaşların elinden alınarak icradan satılığa çıkmış durumda. Yine aynı şekilde binlerce dönüm büyüklüğünde 330 adet Arsa vasfında arazi icradan satılmayı bekliyor. 52 adet Bahçe vasfında arazi, milyonlar değerinde 110 adet çeşitli büyüklüklerde Zeytinlik, Bağ olarak icradan satılık arazi sayısı 30 adet bulunuyor.

LÜKS ARAÇTAN TRAKTÖRE..

Türkiye genelinde kişi başına düşen araç sayısı ile ilk beşte olan illerden birisi olan Çanakkale'de çeşitli sınıflarda araç da icradan satılığa çıkmış durumda.. Aralarında lüks araçlarında bulunduğu otomobil sınıfında toplamda 16 adet araç, çeşitli marka ve modellerde 5 adet kamyonet, 5 adet traktör vatandaşların borcuna karşılık haciz edilerek icradan satılmayı bekliyor. Tüm bu rakamlar ise ilk kez icraya çıkan arazi, konut ve araçların dosyası. Satılamayıp tekrar tekrar icradan satışa çıkartılan mal ve mülkler bu rakamlara dahil edilmedi.

ÇANAKKALE'DE İCRADAN SATILIK KEÇİLER VAR!

Tarımda girdi maliyetlerinin artması, çiftçilerin ürettikleri ürünleri aracılara ucuza satmaları nedeni başta olmak üzere çeşitli sebeplerden banka ve diğer finans kuruluşlarına borcu katlanarak artan çiftçiler üretimden de çekilmeye başladıkları da TUİK verileri ile açıklanmıştı. Üretmesine rağmen kar edemeyip, üstüne de borçlanan çiftçilerin arsa, traktörlerinin yanı sıra elinde bulunduğu, geçim kaynaklarından biri olan canlı hayvanlarına da haciz nedeniyle el konulduğu ortaya çıktı. Çanakkale'de borcunu ödeyemeyen bir çiftçinin de bu sebeple elinde bulunan 118 adet Keçi de haciz edildi. Haciz edilen 118 adet Keçi de icra yoluyla satılmak amacıyla açık arttırmaya çıkartıldı!

Türkiye son günlerde tarım sektörünü konuşuyor. TÜİK, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nin de Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27.33 arttığını açıkladı. Yem fiyatları, artan maliyetler derken Türkiye’de çok sayıda çiftçi borcunun ödeyemez duruma geldi. Kimisinin tavukları haczedilirken kimisinin de atına haciz konuldu. Haciz konulan canlı hayvanlar açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı. 2019 yılının ilk çeyreğinde 19 adet icralık dosya bulunuyor.

 

UZMAN GÖRÜŞÜ: “ÇİFTÇİLER KREDİNİN ALTINDA EZİLİP ÖDEYEMİYOR”

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’deki çok sayıda çiftçinin borcunun ödeyemediğini belirterek, yapılması gereken en önemli adımın süt fiyatlarının artırılması olduğunu söyledi .Yıldırım yaptığı açıklamada, “Canlı hayvanlara haciz işlemlerinin bu yıl içerisinde bu kadar artmasının öncelikli sebebi çiftçinin borcunu ödeyememesi. Çünkü hayvanlar ithal edilirken kredi kullandırılıyor. Daha sonra çiftçiler bu kredinin altında ezilip ödeyemiyorlar” dedi.

“PATATES SOĞAN DERKEN HAYVANCILIĞI GÖZ ARDI ETTİK”

Üreticilerin yeme para veremediğini belirten Yıldırım, “Çiftçinin ürettiği süt para etmiyor. Bu nedenle çiftçi borcunu ödeyemiyor. Biz patates soğanla uğraşırken, hayvancılığı göz ardı ettik. Hayvancılığın kalkınması için süt politikasının doğru yapılması gerekiyor. İnanın borcunu ödeyemeyen çok sayıda çiftçi hapis yatıyor" ifadelerini kullandı.

 

icraburada.com Genel Müdürü Caner Çakı, tüm Türkiye genelindeki icra ihalelerinin yayını yaptıklarını söyledi. Çakı, “Taşıt ve gayrimenkul ihalelerinin dışında birçok farklı ürünün satışı gerçekleşmektedir. Bu satışlardan biri olan icradan canlı hayvan satışları ile sık sık karşılaştığımızı söylemek yanlış olmaz. Özellikle son dönemlerde bu sayının daha da arttığını ifade etmek isterim. Canlı hayvan satışlarının geneline baktığımızda büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve az da olsa yarış atlarının icralık olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye genelinde ise besiciliğin yaygın olduğu iller bu konuda ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

 

EKONOMİK KRİZ TEFECİLERİ HORTLATTI

Çeşitli dönemlerde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle finans kuruluşlarından alamadıkları kredileri Tefecilerden yüksek faizlerle alıyorlardı. Uzun yıllardır duyulmayan Tefeci haberleri son günlerde Çanakkale'de de duyulmaya başlandı. Son bir hafta içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, yağma ve Tefecilik yaptığı belirlenen iki ayrı suç şebekesine operasyon düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı. Bankaların kredi vermeyi yavaşlatması sonrasında çareyi tefecilerde bulan vatandaşlara borç para veren Tefecilerin, borcu zamanında ödeyemeyen kişilere zorla senet imzalattırıldığı, bazı iş yeri sahiplerinin ellerinden zorla mallarına el koyarak yağma suçu da işleyen kişiler hakkında şikayetçi olanlar arasında Çanakkale'nin önde gelen işadamlarının da olduğu öne sürüldü.

 




Bu haber 12548 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI