thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



'İÇDAŞ Çan’a Üçüncü Termik Santral Kuruyor' İddiası...

Tarih: 03-11-2018 07:19:44 Güncelleme: 03-11-2018 08:11:44 + -


Çanakkale'nin Çan ilçesi Helvacı köyü yakınlarından İÇDAŞ AŞ.'nin açmak istediği Kömür Ocağı ilçede yeni bir Termik Santral korkusu yarattı.


'İÇDAŞ Çan’a Üçüncü Termik Santral Kuruyor' İddiası...

İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE ve ULAŞIM SAN. A.Ş. tarafından Çan’a bağlı Helvacı köyü yakınlarında Kömür Ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulundu. İÇDAŞ'ın başvurusunu inceleyen Bakanlık yetkilileri 15 Kasım 2018 tarihinde Helvacı Köyü’nde Çevresel Etki Değerlendirme’ye yönelik Halkın Katılım Toplantısı düzenlenmesine karar verdi. Kömür Ocağı içinde bakanlık websitesinde ilan yayınlandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı websitesinde yayınlanan ilanda; “ÇANAKKALE ili ÇAN ilçesi sınırları içerisinde İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE ve ULAŞIM SAN. A.Ş. tarafından yapılması planlanan S.68848 No.lu Helvacı Kömür Ocağı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 15/11/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ÇANAKKALE Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ÇANAKKALE Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.

 

İLÇEDE YENİ TERMİK SANTRAL KORKUSU YARATTI

18 Mart Termik Santralı ile başlayan, ODAŞ’la süren termik santral furyası sonrasında tedirginlik yaşayan ilçe halkı İÇDAŞ’ın Helvacı’da açmak istediği Kömür Ocağı sonrasında yeni bir Termik Santral kurulacağından endişe duydu. Yerel gazetelerde İÇDAŞ Çan'a üçüncü Termik Santral kuracak haberleri de yayınlayınca tedirginlik daha da arttı.




Bu haber 6993 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI