thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Herkes Konuştu: Gökhan Susuyor!

Tarih: 09-05-2022 06:20:33 Güncelleme: 09-05-2022 06:39:33 + -


Partisi zamlara ve GESTAŞ'ın yönetimine tepki gösterirken, tek CHP'li GESTAŞ Yönetim Kurulu üyesi Ülgür Gökhan susuyor. Ülgür Gökhan konuşmayacakta kim konuşacak?


Herkes Konuştu: Gökhan Susuyor!

Deniz ulaşımında tekel halinde bulunan GESTAŞ’ın yaptığı zamlar, şirketin faaliyet dışı harcamaları, kazaları, kötü yönetimi bugüne kadar sayısız kere dile getirildi. Zamlar karşısında isyan eden sokaktaki vatandaştan TBMM’de milletin vekili olan siyasilere, çeşitli partilerin il ve ilçe yöneticilerine, onlarca belediye başkanına kadar herkes konuştu. Bir tek GESTAŞ A.Ş’nin kurulduğu günden bu yana yönetiminde olan tek isim Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmadı!

 

20 YILDIR BAŞKAN.. 16 YILDIR YÖNETİM KURULU ÜYESİ!

3 Kasım 2002 tarihinden bu yana Çanakkale Belediye Başkanlığı görevini Aralıksız 20 yıldır devam Ülgür Gökhan, 2006 yılı Ağustos ayında GESTAŞ’ın Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden Çanakkale İl Özel İdaresi'ne devrinden bu yana Yönetim Kurulu üyesi. Ülgür Gökhan’ın yönetim Kurulu üyeliğinde 16 yıl geride kalırken; bu zamana kadar onlarca isim GESTAŞ Yönetimine girdi. Valilerden, ÇTSO başkanlarına ve İl Genel Meclis başkanlarından GESTAŞ Genel Müdürlerine kadar birçok isim şirketin yönetiminde görev aldı. Kimisi tayin oldu gitti, kimisi seçilemediğinden bir daha yönetime girmedi. Kimisi de görevden alındı!

 

16 YILDIR ALINAN HER KARARI GÖRÜYOR!

Çanakkale İl Özel İdaresine devredildiği günden bu yana özellikle “AK Parti’nin Çiftliği” eleştirilerinin hedefi olan, Yaptığı fahiş zamlarla gündemden düşmeyen, faaliyet dışı harcamalar nedeniyle şirketin kefil olunamayacak hale gelmesi gibi birçok konuda GESTAŞ çeşitli kereler hedef oldu.  Özellikle vatandaşları yakından ilgilendiren Ulaşım zamları siyasetçiler kadar sokaktaki vatandaşların hatta ÇTSO meclisinde işverenlerin dahi tepkisini çekti. Şirketin yaptığı zamlar konusunda bugüne kadar yapılan onca eleştiriye rağmen geri adım atılmadı. Zamlar vatandaşın canını yaktıkça yaktı.

GESTAŞ YÖNETİMİNDEKİ ÜLGÜR GÖKHAN’IN SUSKUNLUĞU!

20 yıldır belediyeyi yöneten, 16 yıldır da GESTAŞ Yönetim kuruluğu yaparak rekor kıran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bugüne kadar hemen her konuda konuştu. Bir tek GESTAŞ konusunda hiçbir açıklama yapmadı. Yapılan zamlar konusunda ise ağzını bıçak açmadı. Ülgür Gökhan suskun kaldıkça CHP İl Başkanları dahil, milletvekilleri bile GESTAŞ A.Ş yönetimine zamlar konusunda tepki gösterdi.

 

ZAM KARARINA TEPKİ GÖSTERMEYEN KALMADI!

1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesinden 1 ay sonra GESTAŞ A.Ş yönetimi tarafından feribotla geçiş ücretlerine yılın ikinci zammı yapılmış; yüzde 42 ile yüzde 117 arasında değişen oranda zammın sebebi ise vatandaşları 1915 Çanakkale Köprüsüne yönlendirme girişimi olarak nitelendirilmişti.

Zamdan günler önce CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan zam yapılacağı iddialarının Çanakkale kamuoyunda konuşulduğuna dikkat çekerek zam yapılmaması konusunda yetkilileri uyarmıştı. Zam kararı sonrası İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz da büyük tepki göstermişti. CHP İl Başkaı Metin Ümit Ural basın toplantısı düzenleyerek GESTAŞ’ı AK Partinin arkada bahçesi olmak ve kar peşinde koşmakla eleştirmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bile açıklamalarda bulunarak zam kararının halkın sırtına ek yük bindirdiğini dile getirdi. CHP Milletvekili Özgür Ceylan zam sonrasında TBMM’de gündem dışı söz alarak GESTAŞ’ın zamlarını eleştirerek “AK Partinin arpalığı” ifadelerini kullanmıştı.

 

TURAN “GESTAŞ ZAMMINA ‘EVET’ DİYEN BELEDİYE BAŞKANI..”

Hemen hemen her siyasetçi GESTAŞ’ın son yaptığı zamlar sonrasında konuşup tepkisini gösterirken; GESTAŞ Yönetimindeki Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yine sessiz kaldı! Fakat sessiz kalan Ülgür Gökhan’ı ise bir kişi unutmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Merkez ilçede düzenlenen bayramlaşma töreninde Zam kararının altında ismi olan bir kişiyi hatırlattı; Ülgür Gökhan..

 

Bülent Turan özellikle CHP’li il yöneticileri ve milletvekillerinin GESTAŞ Zammını eleştirmesini anlamsız bulduğunu belirterek; “GESTAŞ yönetiminde CHP’li Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan yok mu? Zammı beraber kararlaştıracaksınız ama senin CHP’li vekilin utanmadan ‘GESTAŞ Zam yaptı’ diye eleştirecek. Biz sustuk; kalkıp demek lazımdı; ‘senin de partinin temsilcisi vardı orada diye..” ifadelerini kullandı.




Bu haber 4146 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI