thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Hedef "Hayvan Dostu Kent"

Tarih: 14-03-2023 07:39:20 Güncelleme: 14-03-2023 08:39:20 + -


Çanakkale Kent Konseyi'nde Hayvan Hakları Çalışma Grubu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kent gündemine dair önemli kararlar alındı.


Hedef

Çanakkale Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, 2023 yılı faaliyet planlarını aktardığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Hayvan Hakları Çalışma Grubu hakkında bilgi ve hedeflerini, üyelerden Ülviye Çalıdağ aktardı. Sonrasında Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyelerinden Av.Furkan Gürpınar 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hakkında bilgilendirme yaptı. Çanakkale Barosu, ÇASEMDER, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, PATİCANDER, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ziraat Fakültesi, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü- Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çanakkale DKMP İl Müdürlüğü, Güzelyalı Köyü Muhtarlığı, Morpati Derneği, Farkındalık Yaratma ve Dayanışma Derneği, İl Tarım Orman Müdürlüğü, Çanakkale Veteriner Hekimleri Odası, Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çanakkale Lions Kulübü ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ve bireysel gönüllü katılımcıların katıldığı toplantıda; kurumlarda ve sahada yapılanlar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

İlçelerde ve merkezde saha gönüllülerinin arttırılması, kısırlaştırmanın önemi ve merkez ilçe ile köylerde yaygınlaştırılması, hayvan dostu kent konuları üzerinde hızlı yol alabilmek için kurum, kuruluş, sivil toplum dernekleri ve vatandaşların katılımıyla hızlıca hareket edilmesi, farkındalığın arttırılması yönünde kararlar alındı.

Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu 2023 yılı hedefleri olarak; Kentteki mevcut hayvan besleme odaklarının uygun şekilde kurulması, düzenli takibi, gönüllülerin dahil edilmesi, kentteki sahipsiz hayvanların kısırlaştırma, bakım ve tedavileri yapılarak, alındıkları alanlara bırakılması, kısırlaştırmanın ivedilikle yaygınlaştırılması, çalışmalarda gönüllülerle işbirliği yapılması olarak belirlendi.




Bu haber 1618 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI