thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Hayaldi Gerçek Oluyor"

Tarih: 19-03-2018 07:25:21 Güncelleme: 19-03-2018 08:04:21 + -


AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale'de Cumhuriyet döneminin en büyük projesi olan Çanakkale 1915 Köprüsünün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gerçeğe dönüştüğüne dikkat çekti....



AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; Türk Ordusu’nun Çanakkale’de sadece Türk Milleti’ne değil bütün ezilmiş halklara umut ışığı olarak, yenilmez denilen orduların irade ve inanç karşısında kaybetmeye mahkûm olduklarını gösterdiğini dile getirdi. Çanakkale Ruhuna yakışır bir şekilde şehre yatırımları yaptıklarını belirten Gider; “Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’ye iktidara geldiği ilk günden itibaren ayrı bir önem verdi. Çanakkale, 2002’den beri yaşadığı büyük değişimi ve yatırımları, Erdoğan’ın Çanakkale’ye duyduğu büyük aşktan almaktadır” ifadelerini kullandı.

 

1915 yılında döneminin en güçlü donanmasının Çanakkale’yi kuşattığını belirten Gider, benzer bir kuşatmaya bugün de Türkiye’nin maruz kaldığını ancak Çanakkale Zaferi’nin bugün başarı yolunda memlekete rehberlik yaptığını kaydederek şu ifadeleri kullandı; “Mete Han’dan Bilge Kağan’a, Satuk Buğra Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet Han’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar adını tarihe yazdıran değil, tarihin ta kendisi olan şanlı milletimiz, bundan tam 103 yıl önce yine iradesi ve inancını ortaya koyarak dünya tarihinin nasıl seyredeceğini tayin etmiştir.  Bizleri yok etmek ve tarihi avucunun içine almak isteyenlerin adı hep değişti. Önce Çin oldular, sonra Haçlılar. Kimi zaman Rus maskesiyle karşımıza çıktılar kimi zaman İngiliz, Fransız. Ve bir gün; tek tek bizimle başa çıkamayacaklarını anlayıp, tek vücut oldular. Onların isimleri hep değişti ama karşılarındaki daima Türk’ün kendisi idi.  18 Mart 1915, Türk’ün özgürlüğünü elinden almak ve milletimizi yok etmek için birleşen işgalci güçlere karşı kanlı bir çarpışmanın yapıldığı gün olmuştur. Ve o gün; Aziz Milletimiz, tüm bu işgal girişimlerine her biri yeni bir kahramanlık destanı ile adlandırılacak zaferlerle karşı koymuştur.

 

“ÇANAKKALE, BU KUDRETİN ADIDIR”

 

18 Mart gününün akşamında çaylarını İstanbul’da içmek isteyenlere karşı; şanlı ordumuzun kahraman neferleri, şahadet şerbetini içmiş ancak Çanakkale’yi geçmek isteyenleri de Çanakkale’nin boğazına gömme kudretini de göstermeyi bilmiştir.  Çanakkale; bu kudretin adıdır. Çanakkale; zalimin en güçlü olduğu anda yıkıldığı coğrafyadır.  103 yıl önce Çanakkale’de, bir sürü halinde üzerimize saldıranlar, 103 yıl sonra da memleketimizin üzerine gelmektedir. Fetullahçı yapılanmayla, Türkiye’nin kılcal damarlarına kadar sızmaya çalışan bu sürü, 15 Temmuz’da yine milletin iradesi karşısında yıkılmış ancak pes etmemiştir.  Onlarca terör örgütüyle bizleri kuşatmaya kalkan sözde müttefiklerimizin Bizans oyunlarına karşı bugün Afrin’deyiz. 103 yıl önce bugün Türk Ordusu hangi ruhla memleketi korumuşsa, 103 yıl sonra bugün de aynı ordu, aynı ruh bu vatan uğruna yeni bir Çanakkale Destanı yazmaktadır.  Bugün Afrin’de çarpışan Mehmet, dün Çanakkale’de destan yazan Mehmet’tir. Afrin’de savunduğumuz memleket, dün Çanakkale’de savunduğumuz memlekettir. Hiç kuşku yok ki; Afrin’de şehit düşen Oğuz da, Çanakkale Şehitleri’yle aynı mertebededir.  Mehmet Emin Yurdakul’un dediği gibi; “Türk evladı odur ki; yurdu olan toprağı, Ana ırzı bilerek yad ayağı bastırtmaz. Bir yabancı bayrağı; ezan sesi duyulan, Hiçbir yere astırtmaz” Bu anlamda, Çanakkale Afrin’dir, Bosna’dır, Yemen’dir. Dünyanın neresinde ezilen halk varsa, orası Çanakkale’dir. Çanakkale bir bakış, bir felsefedir. Çanakkale’de, o günkü dayanışma ruhumuzu muhafaza ettiğimiz sürece, hiçbir güç bu ülkeye istikamet veremeyecek, diz çöktüremeyecektir. Bu düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde; Çanakkale'de tarih yazan tüm kahramanlarımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyor, bugün de Afrin’de yeni bir destanı kaleme alan şanlı ordumuzun kahraman yiğitlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÇANAKKALE, YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

 

Çanakkale’de Ak Parti döneminde büyük yatırımların gerçekleştiğini belirten Gider, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bu anlamda sadece Çanakkale’nin değil aynı zamanda Türkiye’nin de dev projeleri arasında bulunduğunu belirterek; “Çanakkale Köprüsü asma köprülerdeki uzunluk açısından en uzun orta açıklıklı köprü olması hasebiyle dünyada bir rekor ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte Akashi’nin rekorunu kırmış olacağız. Orta açıklık anlamında 2023 metre açıklığı olan 770’er metre yan açıklıkları olan, 365 metre ile 680 metrelik yaklaşım viyadükleri ile birlikte 4608 metre uzunluğunda bir köprüden bahsediyoruz. İki kulenin temeli yaklaşık deniz dibinin 40 metre altına kadar inmiş olacak. Kule yüksekliklerimizde 318 metre olacak. 2023 metre Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıl dönümünü temsil ediyor. Feribot ile yaklaşık 30 dakikada geçilen Çanakkale Boğazı ki bekleme sürelerini düşünürseniz yaklaşık bir saat süren seyahat süresi dört dakikaya inmiş olacak. Biz böylece Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaştırma sistemlerinin, kara ulaşım sistemlerinin de entegrasyonunu gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

2023’TE KÖPRÜ AÇILIYOR

 

1915 Çanakkale Köprüsü’nün Rüzgar Tüneli Test hazırlık çalışmalarının başarılı bir şekilde Danimarka’da gerçekleştirdiklerini belirten Gider; “Üç aşamalı test gerçekleştirilmiş olacak. Birincisi köprüyü oluşturan tabliyelerin rüzgar tüneli testleri. Bunlar 1 bölü 225 ölçeğinde Kanada’da gerçekleştirildi ve çok başarılı sonuçlar elde edildi. İkincisi, kulelerin rüzgar tünel testleriydi. Rüzgar tüneli testlerini Danimarka’da gerçekleştirdik. Üçüncüsü tam köprü yani tabliye artı kuleler dahil. Onu da önümüzdeki yıl mayıs haziran aylarında daha küçük ölçekle gerçekleştirmiş olacağız. Böylece testler sonuçlanıp, yeterli ve en uygun kesitler belirlendikten sonra uygulama projeleri ve projelerin ayrıntılarına geçilmiş olacak. Hedefimiz 29 Ekim 2023’te köprüyü hizmete açmak. Bugüne kadar Çanakkale boğazında oluşan rüzgâr ortalamaları hesaba katılmış ve görülmüş ki maksimum rüzgar hızı yine 100-120 kilometre bölü saat civarında. Ancak biz bugün sizlerin huzurunda 288 kilometre bölü saate uygun testler gerçekleştirdik. Ve gördük ki testlerde, gerek kesitte gerek kulenin kendisinde en ufak bir sıkıntı yok” dedi.

E-MOBİLYA ÜSSÜ KURUYORUZ

 

Yatırımların yanı sıra özel sektörü de cesaretlendirerek yeni atılımlar yapmalarını sağladıklarını belirten Gider; “Mobilyacılık anlamında öne çıkan Biga’da, esnafımız ve mobilya sektöründe yer alanları cesaretlendirerek e-mobilya alanına giriyoruz. Biga’da sadece mobilya üzerine bir sanayi sitesi kurulacak. İnternet üzerinden satılacak mobilyalar, ülkenin dört bir yanına gönderilecek ve vatandaş tıpkı dünyadaki emsalleri gibi evlerinde bunun montajını kendisi yapabilecek. E-mobilya, Çanakkale’ye büyük bir katma değer sağlayacak” dedi.

 

YATIRIMCIAR SIRADA

 

Biga’da yatırımcıların Biga OSB’de yer almak için sıraya girdiklerini belirten Gider;  “Biga’da Organize Sanayi Bölgesi büyüyor. 912 bin metrekare üzerine kurulu olan Biga OSB’de 53 sanayi parseli mevcut. Bunlardan 50 tanesi tahsis edildi. 35 parselde fabrikalar faal olarak çalışmaya devam ediyor. 11 yeni fabrika ise inşaat halinde. 4 şirket projesin hazırlıyor. Tam 1200 kişilik bir istihdam söz konusu Biga OSB’de. 30 yatırımcı da sanayi arsası için sıraya girdi. Biga OSB’yi büyütmek için 2000 dönümlük arsayı Bilim ve Sanayi Bakanlığımız onayladı” ifadelerini kullandı.

 

23 OKUL YAPILACAK

 

Eğitim alanında Ak Parti iktidarıyla birlikte Çanakkale’nin şahlandığını ve geleceğe en büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Gider; “Resmi ve özel okullar bünyesindeki toplam Derslik Sayısı 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında 3.260 iken, bu sayı 4.431’e yükselerek yüzde 36 artış oldu. Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettik. Görev yapan toplam öğretmen sayısı 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında 3.972 iken şimdi öğretmen sayımız 7 binin üzerine çıktı.  Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. Okul öncesi eğitimin kapsamını genişleterek 5 yaş net okullaşma oranını yüzde 16,5’den yüzde 72,9'e yükselttik. 2018 yılında 3 anaokulu, 10 ilkokul ve 10 ortaokul olmak üzere toplam 23 yeni okul daha açılmış olacak” dedi.                 

 

2 MİLYAR LİRA, ÇANAKKALE’YE YATIRILDI

 

Yerel yönetimlerin taleplerine de olumlu karşılık verdiklerini dil getiren Gider; “Yerel yönetimlerin talepleri ve bu talepler kapsamında verdikleri yetkiler doğrultusunda, kentsel alt ve üst yapı ihtiyaçları için projeler geliştiriyor, bu projelerin yapımı için finansman ve teknik destek sağlıyoruz. Çanakkale’deki yerel yönetimlere 2003’ten itibaren Genel Bütçe’ den ayrılan 1 Milyar 328 Milyon TL‘lik payla birlikte İller Bankası A.Ş.’nin bu dönemde Çanakkale’ye yaptığı 518 Milyon TL’lik yatırıma yönelik sağladığı kredi ve hibe ile destek miktarını toplam 2 Milyar TL’nin üzerine çıkardık” ifadelerini kullandı.

 

KÜLTÜR VARLIKLARIMIZI GELECEĞE TAŞIYORUZ

 

Çanakkale’de kültür varlıklarının da ihmal edilmediğini belirten Gider; “Dünya çapında yürütülen büyük projeler, arkeolojik kazılar, sponsorluk destekleri, müze ve ören yerlerini iyileştirme çalışmaları gibi titizlikle hayata geçirilen etkinliklerle Türkiye’nin kültür hayatına hareket getirdik, ülkemizin yurt dışında kültür hayatıyla örnek olmasını sağladık. Ülkemizin kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesi için restorasyon ve konservasyon çalışmalarına önem verdik. Çanakkale’deki kültür varlıklarının proje, bakım, onarımları ile müze teşhir-tanzim ve yapım işlerinin yanı sıra ören yeri çevre düzenleme işleri için yaklaşık 68,3 milyon TL ödenek ayırdık” dedi.

 

BOZCAADA, 15 KİLOMETRE YAKINLAŞTI

 

Ak Partili Milletvekili Ayhan Gider, Ayvacık’ta Çamkalabak ile Yukarıköy arasında yapılan köprü ve bağlantı yollarının da turizme büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Yol hattı ve köprü öncesinde bölgedeki Yörük Köyleri’nin birbirlerine uzak olduğunu ifade eden Gider; “Burada Çamkalabak ile Yukarıköy ve bunların da toplamda 8 obası bulunuyor ve birbirlerine ulaşabilmek için 24 kilometre yol gidilmesi gerekiyordu. Yürüyerek bu bölgeyi dolaştık inceleyerek yeni bir yol açılması ve köprünün inşa edilmesiyle birçok sorunun çözüleceğine kanaat getirerek işe koyulduk. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada uzakları yakınlaştıran bir yol ağımız oldu. Bölgedeki köyler arasındaki mesafe 4 kilometreye düştü” dedi.

“TURİZME KATKI SAĞLAYACAK”

 

Yapılan köprünün bölge turizmine de katkıda bulunacağını ifade eden Gider; “Çanakkale turizminin gelişmesi için ciddi anlamda tüm kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir emek sarf ediyoruz. Çanakkale, turizmin birçok dalında dünyaya meydan okuyabilecek kadar zengin. Bizler bu zenginliği iyi değerlendirebilmek ve turizmcilerin elini kuvvetlendirmek zorundayız. Turizm ne kadar çok artarsa, bölge de Çanakkale de o derecede kalkınır ve büyür. Çamkalabak – Yukarıköy Köprüsü, bu anlamda da hizmet verecek. Assos ve Bozcaada hattındaki mesafeyi köprüyle beraber 15 kilometre düşürdük. Bu yol hattını kullanan vatandaşlarımız hem daha kısa sürede ulaşımlarını sağlayacak hem de bu yolu kullandıklarında bölgedeki doğal güzelliklere de bizzat şahit olacaklar” dedi.

 

İSRAİL BİLE ÇANAKKALE’DEKİ TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR

 

ÇOMÜ’de son olarak Toprak Analiz Laboratuarı açtıklarını ve toprak analizlerinde çiftçilerin ucuza faydalanacağını belirten Gider, Çanakkale’nin teknoloji konusunda da önemli bir yerde olduğunu belirterek;  “Bunu gurur duyarak söylüyorum. ÇOMÜ’deki laboratuarlarımızda analizi yapılan bazı numuneler, İsrail’den bize bedeli karşılığında analiz yapılmak üzere gönderilmiş numuneler. ÇOMÜ’nün teknik bilgisine İsrail’de bile güven var ve para vererek kendi ürünlerini burada analiz ettiriyorlar.  Ak Parti döneminde büyük ivme kazanan ÇOMÜ, Çanakkale ekonomisine de hayat verecek” ifadelerini kullandı.

 

TEKNİK KAMPÜS YAPILIYOR

 

Karacaören Teknik Okullar Yerleşkesi’nin de yapımına başlandığını belirten Gider;  “Çağımız teknolojisinin en önemli gelişim konusu olan Mekatronik branşında ilk aşamada idari binasıyla birlikte 2 adet 14’er dersliğe sahip iki okul binası, beş atölye binası, kapalı spor salonu, açık spor alanları, kız ve erkek ayrı olmak üzere 500 kişilik iki öğrenci yurtlarıyla bütün bölgeden öğrenci kabul edecek tam donanımlı bir eğitim yerleşkesine kavuşacak. Teknik eğitimde Çanakkale, çevre illerin lideri olacak ve ihtiyaç durumunda yerleşke alanına bir bu kadar daha eğitim binası inşa edilebilecek” dedi.

 

KİTAPLAR, KÖYLERE GİDİYOR

 

Çanakkale’nin gezici kütüphanesine kavuştuğunu belirten Gider, köylere kitapların bu vasıtayla ulaşacağını belirterek;  “Artan nüfusu da göz önüne alarak, kitap okumaya ve kitaba ulaşmaya aç kitlelerin bu yöndeki ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla bu adımı attık. Çanakkale, okumayı seven ve okuyucu kitlesi Türkiye ortalamasının üzerinden olan bir şehir olarak gezici kütüphaneyi ziyadesiyle hak eden bir şehir. Bu açıdan gezici kütüphane, nitelikleri artırılan ve her koşulda kitapseverlere hizmet vermeyi hedefleyen gerekli bir uygulamaydı. Son yıllarda artan nüfus ve dağınık yerleşim nedeniyle halkın kütüphaneye erişme konusunda çektiği zorluğun farkındaydık. Çoğu kez yaptığımız ziyaretlerde gençlerin de bu yöndeki taleplerini almış ve gereğini yapacağımızın sözünü vermiştik. Gezici kütüphanemiz yakın zamanda sokaklarda, caddelerde, köy okullarında, ilçe merkezlerindeki okulların önlerinde kitapseverleri ağırlamaya başlayacak. Yollarda sık sık gezici kütüphanemizi göreceğiz. 15 günde bir aynı durakta olacak şekilde bir program izleyecek. Köylere ve kütüphaneye uzak semtlerde, mobil olarak kitap hizmeti verilecek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, bu hizmeti karşılıksız bırakmayacağından ve sıklıkla bu kütüphaneyi kullanacaklarından eminim” dedi.




Bu haber 7455 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI