thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Halka Dokunun, Diyalog Kurun O Zaman Anlarsınız”

Tarih: 12-07-2018 06:39:09 Güncelleme: 12-07-2018 07:15:09 + -


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bir medyada yaptığı açıklamada; “Çanakkale’de CHP nasıl çok oy alıyor? Mezbahası, park yok. Temizlik yapılmıyor” soru ve eleştirilerine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanıt verdi. Gökhan 1968 yılından bu yana CHP’nin yerelde iktidar olduğunu hatırlatarak; “Turan ile aramızdaki fark anlayış farkıdır. Yeter ki halka dokunun, diyalog kurun o zaman anlarsınız neden CHP’nin çok oy aldığını” dedi.


“Halka Dokunun, Diyalog Kurun O Zaman Anlarsınız”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bir medyada yaptığı açıklamada; “Çanakkale’de CHP nasıl çok oy alıyor? Mezbahası, park yok. Temizlik yapılmıyor” soru ve eleştirilerine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanıt verdi. Gökhan 1968 yılından bu yana CHP’nin yerelde iktidar olduğunu hatırlatarak; “Turan ile aramızdaki fark anlayış farkıdır. Yeter ki halka dokunun, diyalog kurun o zaman anlarsınız neden CHP’nin çok oy aldığını” dedi.

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ‘Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale’de CHP’nin neden oyu çok?” sözlerine yanıt verdi. Gökhan Turan’a verdiği yanıtta; “CHP oyu yeni değil ki. 1968 seçimlerinden beri oylarımız katlanarak artıyor. ANAP döneminde ihtilal olmuş, partiler kapatılmıştı. Sol Çanakkale’de ikiye bölünmüş merhum Orhan Uğur aradan sıyrılmıştı. Ama oyları toplandığımızda onunda kazanma şansı yoktu. Zaten o dönem bitti, sürekli Sayın İsmail Özay ile beraber daha sonra da benim dönemimde oylarımı arttırmak suretiyle CHP’nin yereldeki iktidarını sürdürüyoruz. Bunda çokta şaşıracak bir şey yok çünkü anlayışımız farklı, topluma bakış açımız farklı. Biz beton üzerinden yada rant üzerinden, belediyenin asli hizmetlerinin yapılıp yapılmaması üzerinden iş yapmıyoruz. Diyor ki; ‘Mezbaha yok, temizlik yok, park yok. Neden birinci bunlar’ diye sormuş.

 

“MEZBAHA YAPMAK BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİ DEĞİL”

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan AK Partili Bülent Turan’ın eleştirilerine tek tek yanıt verdi. Gökhan mezbaha konusunda; “Belediyenin asli görevi mezbaha yapmak değildir. Mezbahamız vardı ama verimsiz işletildiği, yeni teknolojik gelişmelere uygun olmadığı için kapatıldı. Girişimcilere bu noktada her türlü desteği vereceğimizi de söylemiştik. Mesela Hal binası yok demiş ama bitmek üzere. Onu hiç takip etmemiş. Bir ay sonra bitecek. Temizlik yok demiş; temizlik var. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Temizliğin ötesinde birçok hizmeti de yerine getirdik. Çöp depolama alanımızı yaptık, atık su artıma tesisi yaptık. Bunlara bir bütün olarak bakmak lazım. Sonuçta bir basın mensubu dolmuş bir çöp tenekesinin resmini çekiyor, konteynıra atılmamış da dışına atılmış çöpü çekerek, bu fotoğraflara bakarak ‘Bu kentte temizlik yok’ eleştirisi yapmak da hakkaniyetli değildir.

“BÜLENT TURAN KENTE GELDİĞİNDE PARKLARA GİTMİYOR”

 

Bülent Turan’ın ‘Park yok’ eleştirisine de yanıt veren Ülgür Gökhan; “Sayın Turan bu kentte park olmadığını da söylemiş. Tabi Sayın Turan kente geldiğinde parklara gidip insanlarla tokalaşmıyor. Parklara gitmiyor, görmüyor. Halbuki son dönemde çok ciddi oranda parklar yaptık. Esenler Özgürlük Parkı’ndan başlarsak Güzelyalı’ya kadar birçok park alanı, piknik ve plaj alanı yaptık. Meclis kararı ile Halk Bahçesini İngiliz Mezarlığından Tarım İl Müdürlüğüne de içine alarak Hastane Bahçesi dahil yeşil alan olarak ilan etmiştik. Kendileri bunu bozarak iptal ettiler. Şu anda tüm park, piknik ve plaj alanlarımız vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Gülzeyalı’da Gençlik Kampının bulunduğu alanda yaptığımız piknik ve plaj alanları vatandaşların talebini karşılayamayacak kadar yoğun ilgi görüyor. Yapmaya da devam ediyoruz. Esenler’de şu anda 75’er bin metrekarelik yeşil alanımız var, kısa sürede oralara da park alanı olarak kullandıracağız.

 

“BÜLENT TURAN KENTE GELDİĞİNDE RANT İŞLERİNİ KOŞTUYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

 

Hamidiye Tabyaları üzerinde rant iddiaları olduğu duyumlarının kendisine ulaştığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ama Sayın Turan bunları görmüyor; kendisi kente gelince Rant işlerini koşturuyor diye düşünüyorum. Mesela Tabyalardaki son durum nedir? Biliyorsunuz daha önceden orada projelerin afişleri asılıydı böyle yapıyoruz diye. Orada ne kadar bir inşaat alanı olduğunu görüyorsunuz. Atla deva gibi bir bina da yapılmıyor ama ancak bitirebildiler. Ama Tabyalarda son durumu nedir derken; Tabyaların içerisindeki işletmelerin son durumu nedir diye sormak istiyorum” diyerek Hamidiye Tabyaları ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

 

“TABYALARIN İHALESİNİ KİMLERİN NASIL ALDIĞINI GÖRECEKSİNİZ”

 

Hamidiye Tabyalarının içerisinde bulunan işletmelerin ihalesi ile ilgili kamuoyunda söylentiler olduğunu belirten Ülgür Gökhan; “Bir takım laflar dolaşıyor ‘Kimlere verilecek bu yerler? Hangi usulle verilecek? İhale açılacak mı? İşletmeler kimlere verilecek?’ Bunların hepsini çok yakında göreceksiniz. Şok şok şok. Hangi isimlerin nasıl aldığını göreceksiniz. Bu bağlamda bende istiyorum; bu anlamda ilgili müdürümüze de talimat verdim. Bizde talibiz Hamidiye Tabyalarının ihalesine. Ama bize teklif sunarlarsa, sunarlarsa size de bilgi veririz” dedi.

GÖKHAN ‘HALK NEDEN CHP’YE OY VERİYOR’ SORUSUNA YANIT VERDİ

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bülent Turan’ın “Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale’de CHP’nin neden oyu çok?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi; “Halkımız neden CHP’ye oy veriyor? Neden Sosyal Demokratları Tercih ediyor? Biz burada sürekli yatırımlar yapıyoruz. Ama aynı zamanda halk ile birebir ilişkide olduğumuz birçok etkinlikler düzenliyoruz. Konserler düzenliyor, festivaller düzenliyoruz. Bunların dışında halkımıza birebir dokunan; sosyal yardımlardan tutun engellilere verilen hizmetlere kadar halkımıza hizmet ediyoruz.”

 

“KAMU KAYNAKLARINI DİKKATLİ KULLANIYORUZ.. AK PARTİLİ BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA”

 

Çanakkale halkının CHP’li belediyelere oy vermesinin bir başka sebebinin ise kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması olduğunu belirten Ülgür Gökhan, Çanakkale’de birçok AK Partili belediyenin de borç batağı içerisinde olduğunu açıkladı. Gökhan; “Ayrıca halkımız Kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığı konusunda oldukça dikkatli. Biz kamu kaynaklarını kullanırken son derece dikkatli ve şeffaf davranıyoruz. Halkımıza gerektiğinde hesabını da veriyoruz. Sayıştay’ından Danıştay denetçilerine kadar herkes gelip hesaplarımızı inceliyor. Hesabını veremeyeceğimiz gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Bunun yanında AK Partili belediyeleri de biliyoruz. ki birçoğu borç batağı içerisinde artık hizmet veremeyecek noktada bulunuyorlar” dedi.

 

“BELEDİYEYE KAZANDIRDIĞIMIZ ALANLARDAN HİÇ BİR YANDAŞIMIZA RANT SAĞLAMADIK”

 

Belediyenin yetki ve sorumluluk alanı içerisindeki birçok araziyi de kamuya kazandırdıklarını hatırlatan Ülgür Gökhan; “Kamuya ait özelleştirilmiş birçok araziyi de takip ederek tekrar kamuya kazandırdık. Bir çok imardan kaynaklı araziyi kazandık ve buraları yeşil alan yada halkın kullanabileceği tesisler yaptık. Bunları yaparken de hiçbir yandaşımıza rant sağlamadık. Böyle bir düşüncemiz olmadı. Telekom’un özelleştirmesinden kaynaklı Çanakkale’de birçok arazi satışa çıktı. Şu an 4,3 milyar dolar bankalara borcu olan Oger’e satılan Telekom’un arazilerini de biz belediye olarak satın aldık. Örneğin kapalı havuzun olduğu alan gibi. Altın Yıllar Yaşam merkezi arazisi de yine Telekom’dan satın aldığımız bir arazidir. Bunları kamudan alarak tekrar kamuya kazandırdık. Eski Tekel Şarap fabrikaları arazisi yine belediyemize kattık, buraya da Kale Grubu ile ortak Çocuk Bilim Merkezi yapıyoruz. Kent halkı da bunların doğru olduğunu bildiği, insana insan gibi davrandığımız için elbette ki bizi tercih ediyorlar. İşte Sayın Bülent Turan bunları algılayamıyor” dedi.

 

“SON SEÇİM SONUÇLARI: 8 BELEDİYE’DE BİRİNCİ PARTİYİZ”

 

Çanakkale’nin 8 ilçe belediyesinde CHP’nin birinci parti olarak çıktığına dikkat çeken Ülgür Gökhan; “24 Haziran seçimleri Milletvekili seçimi olduğu için sandıktan ikinci parti olarak çıktığımız belediyeler var ama yerel seçimler tekrarlandığında diğer arkadaşlarım da sandıktan yine birinci olarak çıkacaklardır. Ama kesin ve net açık ara olarak CHP’li belediyelerin olduğu yerleşimlerde birinci partiyiz. Bunda da şaşıracak bir şey yok; yeter ki insanlarla bir diyalog kurulabilirse. Sayın Turan’da neden oy verdiklerini bileceklerdir. Çünkü yerel yönetimler genel yönetimlerden çok farklı algılanır toplumda. Yerel yönetim vatandaşın bir fiil günlük yaşamını yönetecek organize edecek kişiyi ve siyaseti destekler. Genel siyaset ise ap ayrı şeydir” dedi.




Bu haber 10095 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI