thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Halileli Köyü’nün Bir Kitabı Oldu!

Tarih: 05-01-2018 16:17:18 Güncelleme: 06-01-2018 07:36:18 + -


2018 Troia yılının ilk sivil projesi olan ‘Halileli Troia Ovasında Bir Köy’ isimli kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Koffman Kütüphanesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Çanakkale’nin siyasi, iş dünyası ve sanatçılarından çok sayıda konuk katıldı.


Halileli Köyü’nün Bir Kitabı Oldu!

2018 Troia yılının ilk sivil projesi olan ‘Halileli Troia Ovasında Bir Köy’ isimli kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Koffman Kütüphanesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Çanakkale’nin siyasi, iş dünyası ve sanatçılarından çok sayıda konuk katıldı.

 

Troia Kazı Başkanı Prof.Dr. Rüstem Arslan’ın yardımcısı Fecri Polat ve Hakan Yeleş’in emekleriyle ortaya çıkan ‘Halileli Troia Ovasında Bir Köy’ isimli kitabın fikir babası ise Çanakkale’nin ünlü işadamlarından ve Halileli Köyü doğumlu İbrahim Özdemir. Efsanelere konu olan Troia Antik Kenti yakınlarında bulunan Halileli Köyü’nün kuruluşundan günümüze kadar yaşam öyküsünün anlatıldığı kitabın görsel yönetmenliğini ise Grafiker Hakan Yeleş imza atmış.

‘Halileli Troia Ovasında Bir Köy’ isimli kitabının bir diğer özelliği ise 2018 Troia Yılına ait ilk sivil proje olarak yer alması. Kitabın tanıtım toplantısında konuşma yapan işadamı İbrahim Özdemir; kültürel mirasın öneminin maddi mirastan daha önemli olduğuna vurgu yaptı. Özdemir; “Herkes miras için bir şeyler kurar kafasında ama en önemli miras, en değerli miras kültürel mirastır. Bizden sonraki nesillerin bizlerin ulaştığı kaynakları bir sonraki nesillere taşıyabilmenin önemi çok büyüktür. Burada bulunmamızın sebebi ‘Halileli Troia Ovasında Bir Köy’ isimli kitap dolayısıyla Troia’dır. Bütün dünyanın fazlasıyla bildiği, tanıdığı tedrisatlarında eğitimlerinde yer verdiği büyük olgu, büyük tarih, büyük mitoloji. Bizlerde inşallah Türk toplumu olarak yavaş yavaş yabancılar kadar olmasak da onların bildiğinin birazı kadar bilmenin gayreti içerisindeyiz bugünlerden sonra.  Yanı başımızdaki değerlerin maalesef değerlerini hiç bilmiyoruz. Troia bulunduğu coğrafyaya büyük değerler katmış ve bu coğrafya bereketli topraklar ve ovaya sahip. Ovada muhtelif yaşamlar, köyler. Bu kavimlerin ayağı altında olan bu coğrafyadaki yaşamların evrelerini, Halileli Köyü’nün ne olduğunu, bugünkü nesle ne ifade ettiğini araştırma gayreti içerisinde olduk. Ne zaman ki kitabın yazımına imza atan Fecri Polat ve Hakan Yeleş kardeşlerimiz bu anlamda buluşmamız, bu kitabın hayata geçmesine vesile oldu. Bu kitap vasıtasıyla gelecek nesillere Halileli Köyü’nün tarihini aktarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kitabın yazarı Fecri Polat kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti. Polat; “Troia geçmiş ve gelecek arasındaki bağlarımızı güçlendiren bir konuma sahiptir. Troia’yı esas alan bu tür yerel tarih araştırmaları bizim geçmiş ve gelecek arasındaki bağlarımızı güçlendirmekte, aidiyet duygularımızı güçlendirmektedir. Bu kitabı yazdıktan sonra kendimi daha çok Çanakkaleli’ aha çok Halileli Köylü hissediyorum” dedi.




Bu haber 4346 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI