thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Hakim.. Rakı.. Rabia..”

Tarih: 16-06-2017 06:34:11 Güncelleme: 16-06-2017 07:20:11 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Enis Berberoğlu’nu tutuklayan hakim Ali İhsan Horasın’ı hedef aldı. Erkek 7 haziren seçimleri öncesi Bayramiç’te çekilen fotoğrafı gerekçe göstererek, yargının siyasallaştığının kanıtı olduğunu vurguladı.


“Hakim.. Rakı.. Rabia..”

Çanakkale Çevre kirliliğini konuşmak üzere TBMM’de söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Enes Berberoğlu’nun davasına bakan ve 25 yıl hapis cezasına çarptıran Hakim Ali İhsan Horasan hakkında şok açıklamalarda bulundu. Erkek, söz konusu hakim…. İçin “Yargı siyasileşmiştir, örneği de bu hâkimdir” dedi.

 

Çanakkale’nin çevre sorunlarını sık sık TBMM gündemine taşıyan Muharrem Erkek, bugün konuşma yaptığı TBMM genel kurulunda şok açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu’nun MİT Tır’ları davasına bakan ve Berberoğlu’nu 25 yıl hapis cezasına çarptıran hakim ile ilgili olarak kamuoyunda hiç bilinmeyen detayları anlattı. Muharrem Erkek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Enes Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası aldığı dava ile ilgili olarak Yargıtay’ın daha önce almış olduğu karar ve içtihatlardan örnekler gösterdi. Milletvekili Erkek; “Bugün konuşmamda Çanakkale’deki çevre kirliliğini konuşacaktım, Kazdağları’nda ki Altın madenciliğini konuşacaktık, Biga yarımadasındaki Termik Santrallerin yarattığı hava kirliliğini konuşacaktık ama maalesef çevre kirliliği kadar önemli başka bir kirliliği Adalet’te yaşıyoruz” dedi.

 

Konuşmasına elinde tuttuğu “Adalet” yazılı döviz ile devam eden CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Şike kumpaslarında aynı şeyleri söylüyordunuz. Masumiyet karinesini sürekli ihlal ettiğiniz için adalet tecelli ettiğinde maalesef utandınız. Enes Berberoğlu neden ceza aldı? TCK’ya göre devletin gizli kalması gereken bilgileri açıkladığı için. Bu maddelerden ceza almıştır. Ne zaman yayınlandı bu belgeler Cumhuriyet Gazetesinde? 29 Mayıs 2015 tarihinde yayınlandı ama 21 Ocak 2014 tarihinde Aydınlık Gazetesinin manşeti ‘İşte TIR’daki Cephane’dir. 22 Temmuz 2014 tarihinde yine Aydınlık Gazetesinin manşeti ‘MİT TIR’larındaki Füzeler Tutanakta’ başlığı ile çıkmıştır. Aynı tarihte Bugün gazetesi ‘MİT TIR’ları Silah Taşıyordu’ yine aynı tarihte Haber Türk Gazetesi’nin haberinde TIR şoförünün beyanına yer veriliyordu. Söz konusu TIR’ın şoförü Reyhanlı oradan da Suriye’ye teslim edildiğini ifade ediyordu. 22 Temmuz 2014’de yine Milliyet Gazetesinde ‘TIR’larda silah taşındığı ile ilgili başlıkla çıkmıştır. Nasıl oluyor peki devlet sırrı? Yargıtay 9.Dairesi’nin benzer bir dava ile ilgili aldığı kararda; bu tür bilgiler daha önce yayınlanıp açıklanmış, kamuoyunun daha önce bilgisi olmuşsa; devlet sırrı vasfı kaybolduğu belirtilmiş ve bunların gizli kalması gereken bilgi olduğundan söz edilemeyeceğine karar vermiştir” dedi.

Yargıtay’ın aldığı içtihat kararlarına ve söz konusu yargıya konu olan haberlerin çok önceden yayınlanmasına rağmen Enes Berberoğlu’nun tutuklandığını belirten Muharrem Erkek; “Oluşmayan bir suç siyasallaşmış bir yargı tarafından sonuçlandırıldı. Amaç burada Enes Berberoğlu’nu suçlamak değil, amaç Demokrasi ve CHP’yi cezalandırmaktır. Anayasa Mahkemesinin 2015 tarihli kararında daha önce yayınlanan ve fotoğraflarla desteklenen bir habere benzer hususları içeren haberlerin daha sonra başka gazeteler tarafından haberleştirilmesi Milli Güvenlik Kurulu açısından oluşturup oluşturmadı tespit ediliyor diyor. Evet daha önce yayınlanan haberlerden sonra bu belgeler nasıl gizli bilgi olabilir?” dedi.

 

"YARGININ SİYASALLAŞTIĞININ ÖRNEĞİ: HAKİM.. RAKI.. RABİA.. BÜLENT TURAN.."

 

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, açıklamalarının devamında yargının siyasallaştığını Enes Berberoğlu’nun yargılandığı davaya bakan ve 25 yıl hapis cezası veren hakim Ali İhsan Horasan hakkında şok açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erkek TBMM genel kurulunda hakim Ali İhsan Horasan’in Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde görev yaptığı belirterek Hakim … ile arkadaşlarının içki içerek Rabia işaretli bir fotoğraftan bahsetti. Milletvekili Erkek; “Kumpas davalarında FETÖ ile iş birliği yapıyordunuz. Şimdi aynı şeyleri sizler yapıyorsunuz. Bizim için CHP için, Hukukçular için Fethullah Gülen’den talimat alan bir yargıçla Saray’dan talimat alan yargıç arasında herhangi bir fark yoktur. Niye söylüyorum bunlar? Yargı siyasalaşmıştır da ondan. Bugün bu davaya bakan 14.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı …. Daha önceden Çanakkale’de görev yaptı. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde görev yaptı. Asli Ceza Hakimi ve ilçe Seçim Kurulu Başkanıydı. 7 Haziran genel seçimlerinden hem önce bir rakı masasında çekilmiş fotoğrafları var. Olabilir herkes içki içebilir; masada fotoğraf çektiriyorlar. Masada oturanlardan birisi Rabia İşareti yapıyor! Bu esnada herkesin önünde de rakı kadehleri var. Bu hâkimin önünde de kadeh var. Bu fotoğrafı çeken kişi daha sonra bu fotoğrafı sosyal medya da paylaşıyor. Masada aynı zamanda AK Parti Grup Başkan vekili Bülent Turan’ın da resmi var! Kendisinin bilgisi yoktur ama masada resmi var! Rabia işareti yapan kişi hâkimle masada rakı içiyor. Neden anlatıyorum bunları? Acaba halen yargıda, halen içinizde, hala her yerde kripto FETÖ’cüler mi var?

 

Bu kadar siyasallaşmış bir yargıç 14.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yapılıp, böyle bir davaya nasıl bakabiliyor? Masasında rakı kadehleri, Rabia yapan bir adam onların önünde de AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın resmi! Hep birlikte rakı içiliyor. Yargıçlar bağımsız ve tarafsız olmak zorundadır, aynı zamanda öyle görünmek zorundadırlar. Hele hele küçük bir ilçede bu tip masalarda oturan bir yargıçtan adalet beklemek mümkün müdür? Tüm kamuoyunun vicdanına sesleniyorum. Ama kimse merak etmesin. Bugün Genel Başkanımız bir yürüyüşe başladı. Evet, Kılıçdaroğlu adalete yürüyor, özgürlüğe yürüyor, demokrasiye yürüyor. Ve sonunda mutlaka adalet, özgürlük, demokrasi eşitlik için mücadele edenler kazanacaktır” dedi.

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 91404 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI