thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ezine Peyniri AB’den Tescilli İlk Türk Peyniri Oldu!
Tarih: 07-12-2023 08:15:22 Güncelleme: 07-12-2023 12:35:22 + -


Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneği’nin Avrupa Birliği’ne gerçekleştirdiği Cİ başvurusu uygun bulundu ve Ezine Peynirinin adı, Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınlandı.


Ezine Peyniri AB’den Tescilli İlk Türk Peyniri Oldu!

Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneği’nin Avrupa Birliği’ne gerçekleştirdiği Cİ başvurusu uygun bulundu ve Ezine Peynirinin adı,  Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınlandı.  Avrupa Birliği tarafından tescilli ilk Türk Peyniri olan Ezine Peyniri’nin tescillenmesi ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz; “Topraklarımızın, kültürümüzün ve geleneklerimizin mirası olan coğrafi işaretlerimize sahip çıkarak, ürünlerimize özellikle AB coğrafi işaret tescili alınması Ülke ve Çanakkale olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Ezine Peynirimizin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alması İlimiz, Ülkemiz ve markalarımız açısından çok sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu sonucu dört gözle bekliyorduk ve nihayet olumlu sonuçlandı. Ezine Peyniri AB’nin tescil etmiş olduğu ilk ve tek Türk peyniri oldu” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz açıklamalarının devamında; “Yerel ürünler bakımından oldukça zengin olan İlimizde “Ezine Peynirimiz” gibi AB’de coğrafi işaret tescili mümkün olan birçok ürünümüz mevcuttur. İlimizde Bayramiç Beyazımızın ardından Ezine Peynirimizin de AB Coğrafi İşaret Tescili alması diğer ürünlerimiz için de teşvik edici bir gelişmedir. Bu süreçte başta Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme Tanıtma Derneği Başkanı Ali Öztürk ve Yönetim Kurulu olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize ve emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyor, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

"GURURLUYUZ.."

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu da yayınladığı mesajında; "Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme ve Tanıtma Derneği'nin, Avrupa Birliği’ne yaptığı Ocak 2023 tarihli başvuru üzerine, Ezine peynirinin 3 aylık tescil süreci Ağustos ayında başlamıştı. İlimizin ilk coğrafi işaretli ürünü olan Ezine Peynirinin AB tarafından da tescillenmesi bizleri gururlandırdı. Geleneksel üretimlerimizi ve kültürel mirasımızı koruma bakımından da sevindirici bir gelişmedir. Sürdürülebilir kılmak için tüm üreticilerimize önemli görevler düşmektedir. Hedefimiz; coğrafi işareti AB tarafından taçlandıran Ezine Peynirimizin Ab ülkelerinde tercih ve ihraç edilebilir olmasını sağlamaktır. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 




Bu haber 2810 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI