thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Güneşhan; "Yeni Termik Santral ve Altın Madeni İzni Verildi Mi?"

Tarih: 02-10-2019 15:45:22 Güncelleme: 02-10-2019 15:49:22 + -


13 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı kararıyla Yenice ve Çan'ın turizm merkezlerinin iptal kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Turizm merkezlerinin iptal kararları arkasında Termik Santral ve Altın Madenciliği olduğu iddia ediliyor. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, o günden buyana sessizliğini koruyan AKP'li Bülent Turan, Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı'dan ve Kazdağları'ndaki tehlikeye dikkat çekmek için asılan afişlere "Turizme zarar veriyor" diyerek şimşekleri üzerine çeken TÜRSAB Çanakkale Şube


Güneşhan;

13 Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı kararıyla Yenice ve Çan'ın turizm merkezlerinin iptal kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Turizm merkezlerinin iptal kararları arkasında Termik Santral ve Altın Madenciliği olduğu iddia ediliyor. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, o günden buyana sessizliğini koruyan  AKP'li Bülent Turan, Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı'dan ve Kazdağları'ndaki tehlikeye dikkat çekmek için asılan afişlere "Turizme zarar veriyor" diyerek şimşekleri üzerine çeken TÜRSAB Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Çelik'e tepki gösterdi.

 

"SİYANÜRLÜ ALTIN MADENCİLİĞİNİ SAVUNAN BÜLENT TURAN.."

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, yayınladığı basın açıklaması ile AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'a, Milletvekili Jülide İskenderoğlu'na, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'ya ve TÜRSAB Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Çelik'e tepki gösterdi. Yenice ve Çan'daki Turizm Bölgelerinin Cumhurbaşkanı Kararıyla iptal edimesinin üzerinden 20 gün geçtiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; "Kazdağları'nın Kirazlı- Balaban bölgesinde Kanadalı Alamos Gold firmasının yapacağı Siyanürlü Altın Madenciliği konusunda gelen tüm eleştiriler karşısında geri adım atmayan ve Altın madenciliğini savunan AKP'li Bülent Turan, hepimizin bildiği gibi 13 Eylül 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla Çan Etili Tepe köy Termal Turizm Merkezi ve Çanakkale Yenice Turizm merkezi iptal edilmiştir. Dünya’nın en önemli oksijen depolarından, binlerce canlı türünü barındıran Kazdağları’nı  yok edecek siyanürlü altın madenciliği tartışmaları henüz bitmeden resmi gazetede yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı, Çanakkale turizmini olumsuz etkilemiştir" dedi.

 

"TURİZM BÖLGELERİ İPTAL EDİLDİ.. NE YETKİLİLER NE TURİZMCİLERDEN SES YOK!"

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan açıklamalarının devamında; "Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz basın toplantısında özellikle başta Sayın Vali Orhan Tavlı  olmak üzere, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Başkanı Gültekin Yıldız, TÜRSAB Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Çelik ve STK Başkanlarının bu konu hakkındaki düşüncelerini kamuoyunun merak ettiğini neler düşündüklerini, açıklamalarını istemiştik ama o günden bugüne maalesef hiçbir açıklama yapılmadı. Kazdağları’nda halka rağmen ısrar edilen siyanürlü altın madenciliğinden sonra Turizm merkezlerinin iptal edilmesi kararının bir cezalandırma olduğu, özellikle Çanakkale kamuoyunda ciddi biçimde ileri sürülmektedir" dedi.

 

YENİ TERMİK SANTRAL VE ALTIN MADENİ İZİNLERİ VERDİNİZ Mİ?

20 gündür tepki çeken konuyla ilgili AKP'li vekillerden, Vali Tavlı'dan ve Turizmcilerin sesini çıkartmadığına dikkat çeken Güneşhan, iptal edilen bölgeler ile ilgili olarak Termik Santral ve Altın Madeni izni verilip verilmediğini sordu. Güneşhan; "Şimdi Çanakkale kamuoyu aşağıdaki soruların cevaplarını ivedilikle beklemektedir. Bahsi geçen Turizm Merkezini iptal edilme gerçekleri nelerdir? Çan ve Yenice’de bulunan Turizm Merkezleri iptal edilmeden önce Sayın Vali, Sayın İktidar partisinin Milletvekilleri ve Turizmle ile ilgili derneklerin ve konunun uzmanlarının görüşü alınmış mıdır? Çan’da Turizm Merkezinin iptal edildiği bölgedeki Termal suyun altın madenciliği ve Termik Santrallerde kullanılacağı doğru mudur? Bahsi geçen bölgede yeni Termik Santral ve Altın Madenciliği izinleri verilmiş midir? Sayın Vali ve iktidar milletvekillerinin bu soruların cevaplarını biran önce Çanakkale halkına vermelidir.  Biz CHP olarak konunun takipçisiyiz, bu konu ile ilgili olarak da Genel Başkan Yardımcımız Sayın Muharrem ERKEK ve Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan  TBMM’ye soru önergesi verilmiştir" dedi.




Bu haber 2187 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI