thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Gündemimizde Kooperatifleşme İlk Sırada..”

Tarih: 18-03-2019 06:40:39 Güncelleme: 18-03-2019 07:26:39 + -


Gelecek 5 yılda seçilmesi halinde kooperatifleşmeye ağırlık vereceğini açıklayan Ülgür Gökhan; "Türkiye’de önemli olan bir eksiklik tarımsal üretimin düşmesidir. Üretim çok önemli. Önümüzdeki dönemde yapacağım işlerin başında kooperatifleşme gelmektedir" dedi.


“Gündemimizde Kooperatifleşme İlk Sırada..”

Çanakkale'nin Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni dönemde Kooperatif Belediyeciliği projeleri ile Kırsal Kalkınma ve istihdama yönelik projeleri ile dikkat çekiyor. Ülgür Gökhan'ın vaatleri arasında en dikkat çekici bölüm olan Kooperatifçiliğin alt başlıklarında ise; Halk Süt, Sütüm Evde, Kent-Köy İş Birliği, Üretici ve Tüketici Pazarları ile halk bakkal bulunuyor.

 

“ÇANAKKALE'Yİ ÜRETEN VE İSTİHDAM SAĞLAYAN KENT YAPACAĞIZ”

Ziyaretlerini hız kesmeden sürdüren  Çanakkale'nin Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın STK ve oda ziyaretlerinde, halkla buluştuğu her alanda projelerini anlattığı toplantılar dikkat çekiyor. Gökhan; "Halk Bakkal diye tabir ettiğimiz bir satış kooperatifimiz olacak. Burada kooperatiflerin ürettiği ürünleri halkımızla buluşturacağız. Dolayısıyla o tanzim satış değil. Üreticinin ürettiğini sunmasıdır. Kooperatifler yürümüyor böyle bir anlayış var. Bizce bu konu çok önemli. Tarımın iyi bir yere gelmesi için kooperatifler önemli. Kooperatifçiliği teşvik edeceğiz. Bir ülkede kalkınma olabilmesi için üretim şart. Üreten ve istihdam sağlayan bir kent olacağız; üreteceğiz ve buralarda da istihdam yaratacağız" dedi.

"YEPYENİ ON YEDİ: KOOPERATİFTEN AKILLI KENTLERE"

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Yaşanan ağır koşulların da etkilerini azaltmak amacıyla, uyguladığımız sosyal belediyecilik politikalarını önümüzdeki 5 yıllık dönemde artarak sürdürmeyi hedeflemekteyiz. Bu çerçevede, kırsalla kentin birlikte kalkınacağı, üreticinin ve tüketicinin ortak yarar sağlayacağı, korunacağı, kooperatifçiliğin geliştirileceği “Yerelden Kalkınma ve Kooperatifçilik” modelini uygulamayı planlamaktayız" dedi.

“EN ÖNEMLİ FARKLILIĞIMIZ YEREL-KIRSAL KALKINMA”

Yeni dönemde sadece üreticiyi değil Tüketicileri de düşündüklerinin altını çizen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Yalnızca üretenler değil tüketenler için de düşünüyoruz elbette.  Taleplerimizi topluyoruz. Yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu dönem en önemli farklılığımız Yerel-Kırsal Kalkınma olacak. Hep beraber, el birliğiyle başarmamız lazım. Kırsaldan göç ile köylerde genç kalmaması ile kırsalın üretiminin düşmesi bizi bugünlere geldik. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir. Türkiye’nin bu ekonomik sıkıntılı dönemi, pahalılık, vatandaşın daralması yerel yönetimi harekete geçiriyor" dedi.

"KADINLARLARIMIZLA, ERKEKLERİMİZLE, GENÇLERİMİZLE HEP BİRLİKTE ÜRETİM"

Üretime toplumun tüm katmalarını katarak toplumsal kalkınmayı hedeflendiklerini belirten Ülgür Gökhan; "Üretim ve üretilenlerin tüketim kooperatiflerinde halkla buluşmasında kadınların da erkeklerle beraber yer almasını istiyoruz. Kadın ürünlerini de kooperatifleştirip halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasını istiyoruz. Civardaki köylerin de kalkınması için bir fırsat olacak. Oralarda enerji kooperatifleri kurulması için yani güneş enerjisi, biyoenerji, sürdürülebilir enerji noktasında ön ayak olmak istiyoruz. Yeni açtığımız güneş enerji merkezi ile tecrübe edindik. Geliştirmek ve kırsalda kırsalın kalkınması için yapılmasını istiyoruz. Projenin hedefleri; kırsalın kalkınması, sağlıklı gıdaya ulaşılması, kırdan göçü engelleme ve üretim. Gençler de kırsalda bizim projemize dahil olursa daha güzel olur" dedi.

“TARIM'DA EKSİYE DÖNÜŞ VAR, ÜRETİMİN EKSİLMESİ FİYATLARA YANSIYOR”

Türkiye'nin milli gelir kaynağının tarım olduğuna dikkat çeken ama son yıllarda tarım üretiminde azalma olduğunu bunun sonucunda da zirai ürünlerin fiyatlarının arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Köyden kente sürekli olarak göç yaşanmaktadır. Tarım köyler için çok önemlidir aynı zamanda çok önemli bir milli gelir kaynağıdır. Bütün ileri çağdaş ülkelerde tarıma ciddi destekler veriliyor. Kırsal altyapılar gelişmiş ülkelerde daha düzenli pozisyonlardadır. İlk yapılması gereken işlerden bir tanesi kırsalda bulunan yerleşim alanlarımızı daha yaşanabilir hale getirmektir. Köy yaşamının yanı sıra daha fazla üretim ve daha fazla verim için ne yapılması gerekiliyorsa yapılmalıdır. En son biliyorsunuz milli gelir hesaplamasında büyüme rakamı yüzde 5 çıktı. Bütün sektörler az da olsa büyüdü ama maalesef tarımda eksiye dönüş olduğu görüldü. Tarımda eksi 1.5 rakamı görüldü. Şehirde yaşayanlar için bu rakam pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama burada fiyatta ziyade üretimin eksilmesi önemlidir" dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KOOPERATİFLEŞME İLK SIRADA”

Gelecek 5 yılda seçilmesi halinde kooperatifleşmeye ağırlık vereceğini açıklayan Ülgür Gökhan; "Türkiye’de önemli olan bir eksiklik tarımsal üretimin düşmesidir. Yurt dışından mahsul geliyor diye şikayet ediyoruz. Bizde üretebildiğimiz ürünleri üretemiyoruz. Buğday üretiyoruz, buğday para etmiyor. Geçen seneki fiyatlarla şimdiki buğday fiyatları aynıdır. Üretim çok önemli. Önümüzdeki dönemde yapacağım işlerin başında kooperatifleşme gelmektedir" dedi.

KENT TRAFİĞİ NEFES ALACAK: “YOLLAR TEK YÖN, KAVŞAKLAR AKILLI”

Çanakkale'de şehir içi trafiğinin en büyük kaynağının GESTAŞ feribotlarından inen araçlardan kaynaklandığına dikkat çeken Ülgür Gökhan; “Ulaşım sorunu arabalı vapurun şehir içine inmesiyle başlıyor. Demircioğlu’nda otopark yapılırsa da park yapılmayacağını sanmıyorum. İnsanımız böyle bir yapıya sahip. Güzergah projemiz hazır. Atatürk ve İnönü Caddesi tek yön hale gelecek. Proje trafik komisyonundan geçti.  Kavşak projemiz var. Projelerimiz hazır hayata geçmek üzere. Seçimlerden sonra hemen planlaması yapılacak. Çanakkale’de otopark sorunu var, araç sayısı fazla. Belediye İş Merkezi’nin altında, Cennet Otopark’ın alanında vardı, maalesef şimdilik kriz dolayısıyla durdu. Belediye binasında var. Onun dışında da katlı otopark çözümlerimiz var. Asansörlü otopark çözümlerini hemen başlatacağız" dedi.




Bu haber 6622 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI