thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan; "Bu Ülkede Barış İstiyoruz.."

Tarih: 12-06-2017 05:17:31 Güncelleme: 12-06-2017 06:21:31 + -


Demokrasi ve insan haklarını savunması nedeniyle “Pilavcı Başkan” hakaretlerine maruz kalan Ülgür Gökhan, Çanakkale'de ağırlanan Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin duygu yüklü mektupları belediye meclisinde okuyarak demokrasiyi savunmakla ne kadar haklı olduğunu savundu.


Gökhan;

Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürünün isteği üzerine Çanakkale Belediyesi hayatlarında hiç şehir dışına çıkmamış 40 öğrenciyi Çanakkale’ye getirtti. 4 gün boyunca Çanakkale’de ağırlanan öğrenciler Siirt’e döndükten sonra Başkan Ülgür Gökhan’a bir defter içerisinde birbirinden duygusal 40 mektup gönderdiler. Demokrasi ve insan haklarını savunması nedeniyle “Pilavcı Başkan” hakaretlerine maruz kalan Ülgür Gökhan bu mektupları belediye meclisinde okuyarak demokrasiyi ve barışı savunmakla ne kadar haklı olduğunu göstermiş oldu.

 

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında duygu dolu anlar yaşandı. Türkiye’nin öbür ucundan bu ucuna fedakâr bir eğitimcinin yazdığı bir mail tam 40 öğrencinin hayatını, geleceğe bakışlarını hatta yıllarca kendilerine öğretilen bilgiler nedeniyle edindikleri önyargılar yıkıldı. Çanakkale Belediyesine gelen maili okuyan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü İrfan Bayram’ın talebi karşısında olumlu cevap gönderdi.

 

BİR EĞİTİMCİNİN AZMİ 40 ÖĞRENCİNİN HAYATA BAKIŞINI DEĞİŞTİRDİ!

 

Mailinde okulunda okuyan öğrencilerin çoğunun Siirt’in il merkezine dahi adım atmadıklarını belirten Okul Müdürü İrfan Bayram, 40 öğrencisinin Çanakkale’yi ziyaret etmeleri için destek istiyordu. Okul Müdürü’nün destek çağrısına olumlu yanıt vermek hem de 40 öğrencinin hayallerini gerçekleştirmek için Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ilgili birimlere talimat vererek gönül köprüsü için çalışmalara başlanmasını istedi. Hızla hareket eden Çanakkale Belediye ilgili birimleri okul müdürü ve yönetimiyle temas ederek belirlenecek 40 öğrencinin Çanakkale’ye ulaşımları başta olmak üzere burada gezdirilecekleri, misafir edilerek sağ salim ailelerine geri dönmelerini sağlayacakları müjdesini ilettiler. 15 Nisan günü Siirt’in Kurtalan ilçesinden yola çıkan 40 öğrenci sağ salim Çanakkale’ye ulaştılar ve 3 gün 3 gece tarihi turistik alanları başta olmak üzere Çanakkale’yi gezdiler.

 

DUYGU YÜKLÜ, ÖNYARGILARIN YIKILDIĞI 41 UMUT VERİCİ MEKTUP

 

19 Nisan günü ailelerine sağ salim ulaşan öğrenciler Çanakkale’de yaşadıklarını aileleri ve öğretmenleriyle paylaştılar. Öğrencilerinin mutluluklarına şahit olan Okul Müdürü İrfan Bayram’ın önerisi ile Çanakkale Belediyesine gönderilmek üzere bir defter hazırlandı. Deftere öğrencilerinin hayalinin gerçekleştirilmesini sağlayan başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Okul Müdürü İrfan Bayram’ın mektubu ile birlikte Çanakkale’ye gelen 40 öğrencinin mektupları yer alıyordu. 40 öğrencinin yazdığı mektuplarda ise; Çanakkale, Çanakkale Halkı, Batılı yaşam tarzı, Atatürk sevgileri hepsinden daha ötesi ise kendilerine öğretilen “Batı’da Doğulular sevilmiyor, istenmiyor” önyargısının kendilerinde yıkıldığını anlatan birbirinden duygu yüklü ifadeler yer alıyordu.

“3 DİLLİ ŞEHİR’DEN ŞEHİTLER DİYARINA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURALIM”

 

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Okul müdürü ve 40 öğrencinin yazdığı mektuplardan oluşturulan defteri meclis üyelerine gösteren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, defter ve içeriği ile ilgili olarak yaşananları belediye meclis üyeleri ile paylaştı. Başkan Gökhan yaptığı açıklamada; “Elimde bir defter var bu defterin içerisinde el yazıları ile yazılmış birçok mektup var. Bu defter Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü’nün ve öğrencilerinin yazdıkları mektuplardan oluşuyor. Kim bunlar? Bunlar bize bir mail geldi, İrfan Bayram isimli okul müdüründen. 18 Mart törenlerinde Çanakkale’ye gelmek isterdik şeklinde, gönül köprüsü kuralım diye anlatmış. Okulumuzun 40 öğrencisini Çanakkale’de misafir eder misiniz? Şeklinde bir isteği oldu. Mailin devamın okul müdürümüz diyor ki; ‘Gelin sizinle beraber 3 dilli şehirden Şehitler Diyarı’na bir gönül köprüsü kuralım” diyor.

 

“Siirt’te Arap kökenli vatandaşlarımızda var; Kürt kökenli ve Türk kökenli vatandaşlarımız. 3 dilli dedikleri Arapça, Kürtçe ve Türkçe. Biz bu mailin sonucunda kendileri ile iletişime geçtik ve Çanakkale’ye şehrimize gelmelerini sağladık. 40 öğrencimizi ağırladık, kentimizi gezdirdik. Şimdi müsaade ederseniz sizlere Çanakkale’ye gelen 40 öğrencimizin iki tanesinin ve okul müdürümüzün duygu ve düşüncelerini yansıttığı mektubu paylaşmak istiyorum” dedi.

 

“BİRÇOK BELEDİYEYE MEKTUP YAZDIK, SADECE ÇANAKKALE BELEDİYESİ CEVAP VERDİ!”

 

Başkan Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Üyelerine Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İrfan Bayram’ın mektubunu meclis üyeleri ile paylaştı; “19 Nisan 2017 günü eğitim gezisine katılan kızlarımızın dönüşü gerçekleşmiştir. Tatlı yorgunluklarının ardından nihayet sohbet etmeye başladık. Anlatacak o kadar ok şeyleri var ki; onlar şu anda çok mutlular, bizler de çok mutluyuz. Bu mutluluğu bizlere sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Defalarca ve hiç bıkmadan lütfen il dışına gezi istiyoruz diye birçok belediyeye çağrılar gönderdik. Bu ricalarımıza, sesimize ilk yanıt sizden geldi, sağ olun, varolun. İstedim ki kızlarım diğer iller ile kendi yaşadıkları ili kıyaslasınlar. İyiyi, doğruyu ayırt etmelerini, kendi hayatları için kendi kararlarını vermelerini ve kendi ayakları üzerinde durmaları için bu geziyi çok istedik. Çok şükür bu geziyi sizlerin sayesinde gerçekleştirdik.

“ÜLKEMİZİN HUZUR VE BARIŞI İÇİN BÖLGEMİZİN KIZLARININ ÖNCELİĞİ EĞİTİM OLMALI”

 

Kızlarımın anlattıklarına göre; çok mutlu oldukları ve oldukça yararlı bir gezi olmuş. Kaldıkları otelin çok temiz olduğunu, arkadaşlık ortamının çok güzel olduğunu dile getirdiler. Anlata anlata bitiremedikleri bu güzel ortamın ve bu ortama heyecanını, sevgisini, neşesini ve sabrını katan siz ve sizin şahsınızda tüm ilgi gösterenlere teşekkür ediyorum. İnşallah faydalı ve güzel geziler olmasını temenni ediyoruz. Buraya geri gelmek istemeyecekleri kadar güzel bu gezinin devamını, daha uzun vadeli olmasını diliyoruz. Bizler; Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip ailesi olarak eğitim şart diyoruz. Özellikle geleceğimizi inşa edecek olan kızlarımızın eğitimi şart diyoruz. Ülkemizin huzur ve barış içerisinde yaşamasını, muasır medeniyetler seviyeye ulaşması için bölgemizin kızlarının önceliğinin eğitim olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda çorbada sizin de tuzunuz var, var olun.

 

Kızlarımız gelir gelmez bizlere ilk söyledikleri şey ‘Çanakkale’ye gitmekte çok geç kalmışız. Keşke daha önce Çanakkale’ye gitmiş olsaydık’ dediler. Kızlarımın en ufak sıkıntıları ile birebire ilgilenmeniz bizleri çok rahatlattı. Muhteşem olan organizasyondan başka öğrencilerimizin faydalanması, buram buram tarih kokan o kutlu toprağın değerlerinden diğer kızlarımın da deneyimlemesini canı gönülden isterim.”

 

“ÇANAKKALE HALKI O KADAR SAMİMİ VE İYİNİYETLİLER Kİ..”

 

Siirt’ten Çanakkale’ye gelen 40 öğrenci arasında yer alan Merve Vergili isimli öğrenci ise yazdığı duygu dolu mektupta şu ifadeler dikkat çekti;

 

KORKUYORDUM ÇÜNKÜ BURALARDA “BATI’NIN DOĞU İNSANINI SEVMEDİĞİ SÖYLENİR”

 

Hatice Bektaş isimli öğrencinin duygu ve düşünleri ise şöyle;

 

“HARİKA İNSANLAR ÖNÜMDEKİ KALIN ÖN YARGI DUVARLARINI YIKMAMA VESİLE OLDULAR”

 

Kübra Özev adlı öğrencinin mektubunda ise şu satırlar yer alıyordu; 

 

“BU MEKTUPLAR HER HALDE SİZLERE BİRŞEYLER HATIRLATIYORDUR..”

 

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yazdığı duygu yüklü mektuplardan oluşan kitabı meclis üyelerine gösteren Belediye Başkanı; “Bu mektuplar her halde sizlere bir şeyler hatırlatıyordur diye düşünüyorum. Mücadelemi hatırlatıyordur diye düşünüyorum. Hani beni suçladınız ya, suçlamaya çalıştınız ya.. Hani bana ‘Kürt mü bu?’ dediniz ya.. Hani bana ‘Bu Doğulu mu’ dediniz ya.. Hani bana ‘Dersimli’ diyenler var ya.. Ben bu kitabı yazan kızlardanım. Onların yanındayım ben, onlar gibi düşünüyorum.”

 

“HEPSİ BU VATANIN EVLADI.. ATATÜRK GİBİ AFET İNAN GİBİ MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan daha sonra meclis üyelerine TEOG’da Türkiye ikincisi olan Tunceli’nin Dersim ilçesinin Çemişkezek kazasında çobanlık yapan Habip Bitkin isimli öğrenci ile ilgili haber videosunu meclis üyelerine izletti. Video’nun ardından konuşmasına devam eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çobanlık yapan bu öğrenci, ham çobanlık yapıyor hem de okuyor. Bu öğrencimizde de o taraftan, Doğu’dan.. Ama bu vatanın evladı bunlar. Aynı bizim Nobel Ödüllü Aziz Sancar gibi. Bu çocuklardan Doğu da o kadar çok var ki, o kadar içlerine işlemiş ki dışlanmış.. Bizim onlar hakkında ne düşündüğümü merak ediyorlar. İyi şeyler düşünmediğimizi söylüyorlar. Onlara öyle anlatılmış. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Prof.Dr. Afet İnan bu inancı yıkmak için mücadele ettiler. Bizde bu mücadelenin Şehitler Diyarının insanları olarak en önünde olacağız” dedi.

 

“BU ÜLKEDE BARIŞ İSTİYORUZ, KARDEŞLİK İSTİYORUZ.. AYRIMCILIK İSTEMİYORUZ”

 

Ülkedeki ayrımcılığa son vermek için Doğu ve Güneydoğu’dan öğrencilerin Çanakkale’ye getirilerek misafir etmeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Başka çocuklar da gelecek. Özellikle kız öğrencilerimizi getireceğiz, onlarında bu ülkenin evladı olduklarını, kardeşlerimiz olduklarını, hiçbir farkımız olmadığını, onları sevdiğimizi kucakladığımızı onlara ifade edeceğiz. Hani diyorlar ya; ‘Nereden buluyor PKK bu adamları’ işte bu anlayışla çok rahat buluyorlar. Sen bu insanlara elini uzatmazsan, sen bu insanlara ulaşamazsan, bir olamazsan gelinecek nokta budur. Onun için bu bağlamda Siirtli öğrencilerimizin elleriyle yazıp gönderdikleri bu defter benim için son derece önemlidir. Bunu başköşemde tutacağım. Bir daha laf edecek olanında tam kafasına atacağım. Bu ülkede barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Bu ülke de artık ayrımcılık istemiyoruz” dedi.

 




Bu haber 10805 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI