thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan; “Biz Kandırılmadık, Kandıramazlar”

Tarih: 01-11-2017 19:30:32 + -


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye çalışmalarına gönüllü olarak katılan ve destek veren Kent Gönüllüsü kadınlar ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kent Gönüllülerini çalışmalarından ötürü öven Belediye Başkanı Ülgür tüm Kent Gönüllülerine teşekkür etti. Gündeme dair açıklamalarda da bulunan Başkan Gökhan, Cevatpaşa Mahallesinde yaşanan ve Gülşah Uz’un söylediği sözler için “Nefretle kınıyorum” dedi.


Gökhan; “Biz Kandırılmadık, Kandıramazlar”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye çalışmalarına gönüllü olarak katılan ve destek veren Kent Gönüllüsü kadınlar ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kent Gönüllülerini çalışmalarından ötürü öven Belediye Başkanı Ülgür tüm Kent Gönüllülerine teşekkür etti. Gündeme dair açıklamalarda da bulunan Başkan Gökhan, Cevatpaşa Mahallesinde yaşanan ve Gülşah Uz’un söylediği sözler için “Nefretle kınıyorum” dedi.

 

Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin sosyal ve kültürel çalışmalarına gönüllü olarak katılarak, hizmetlerin tüm kente yayılması için emek veren Kent Gönüllü kadınlara teşekkür etmek için kahvaltı programı düzenledi. 1 Kasım 2017 Çarşamba günü Lodos’ta düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ile Özleyiş Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, ilgili birim müdürleri ve Kent Gönüllüleri katılım gösterdi. Keyifli bir sohbet ortamında geçen kahvaltıda ilk olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kent Gönüllüsü kadınlara çalışmaları nedeni ile teşekkürlerini iletti. Kendisinin de Kent Gönüllülerinin bir üyesi olduğunu ifade eden Ünüvar; “Kent Gönüllüsü arkadaşlarımız ile birlikte bu şehirde 2014 yılından bu yana büyük bir yol aldık. Aslına bakılırsa bunu biraz da kurucularımıza borçluyuz. Onlar böyle bir gönüllülük hareketini başlattılar. Böylelikle belediye hizmetlerini şehrin her yerinde götürebiliyor ve görünür olabiliyoruz. Hem belediye hizmetlerinin halka götürülmesi, hem de halkın istek ve taleplerinin belediyeye geri dönmesi gibi güzel bir sinerji yaratabiliyoruz. Belediye Başkanımız da Kent Gönüllülerine büyük bir değer veriyor. Çünkü böylelikle kadınlar şehirde görünür oluyor. Kadınların olduğu yerde de özgürlükler genişliyor. O nedenle bütün arkadaşlarımın şahsında tüm kadınlar adına Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu şehre kattığınız bütün katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“MUSTAFA KEMAL DE KADINLARI HER ZAMAN ÖN PLANDA TUTTU”

 

Programda konuşan Başkan Gökhan ise, kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak; “Türk toplumunun temel unsuru kadınlardır. İstiklal Savaşında bunun en canlı örneklerini gördük ve okuduk. Geçmişimizde de, Orta Asya kökenimizde de, Türk boylarında kadınlar ön plandadır. Çünkü kadın üreticidir, doğurgandır. O nedenle o zamanlarda da kadınlar hep ön planda tutulmuştur. Anadolu’ya geldikten sonra da, tarih boyunca kadınlarımızın efsanelerini dinlemişizdir. Mustafa Kemal de Cumhuriyeti kurarken her zaman kadınları ön planda tutmuştur. O nedenle de biz Çanakkale’de kadının önemini bilen bir anlayışa sahibiz. Bu anlayışın doğru olduğunu da siz ispat ediyorsunuz. İşte Çanakkale’nin gönüllü kadınları kentin gelişimine canı gönülden destek veriyorlar. Hem de hiçbir karşılığı olmadan” dedi.

 

“BU HAKSIZLIKLARA KARŞI SAHİPLENMEDİR”

 

Kendine yönelik yapılan algı operasyonlarına karşı Kent Gönüllüsü kadınların verdiği desteğe teşekkür eden Başkan Gökhan; “3 gün önce Cumhuriyetimizin 94. Yılını büyük bir coşku ile kutladık. Çanakkale’de yer yerinden oynadı. Orada baktım, Kent Gönüllüleri zincir oluşturmuş gidiyorlar. İşte bu sahiplenme duygusudur. Haksızlıklara karşı sahiplenmedir. Bana karşı yapılan her algıya karşı bir zincir halkası oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

 

“HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI”

 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Gökhan; “Son günlerde farklı şeyler oluyor. Yeniden Cumhuriyeti sahiplenme bilinci ortaya çıktı. Yıllardır biz söylüyorduk; T.C.’leri kaldıranlar, onları geri vermek zorunda kalacaklardı. Bunları unutmuyoruz ve yutmayız. Çünkü biz, kandırılmadık, kandıramazlar. Biz yıllardır Cumhuriyetimize sahip çıkmak için mücadele verdik, tepkimizi koyduk. Türkiye Cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk’e, bu ülkenin kurucu unsurlarına, şehitlerimize canı gönülden sahip çıktık. Şimdi arkadaşlar yavaş yavaş geliyorlar. Bu konuda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

 

“KENT GÖNÜLLÜLERİ OLARAK EN ÖNDE GİDİYORSUNUZ”

 

Kent Gönüllüsü kadınların çalışmaları ile kente sahip çıktığını ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale’de sizler Cumhuriyetin kadınları olarak kentinize, Cumhuriyetinize olduğu gibi sahip çıkıyorsunuz. Türkiye’de de Kent Gönüllüleri olarak en önde gidiyorsunuz. Çanakkale’de devamlı çoğalarak çok güzel işler yapıyorsunuz. Çoğaldıkça da daha güzel işler yapacaksınız, çünkü yeni katılan arkadaşlarınızın da projeleri olacaktır. Biraz önce öğrendim, 300 kişiye yaklaşmışsınız. Tabiatı ile daha çok olmalıyız. Erkeklerimizi de buraya davet ediyoruz. Onların da katılması önemli. Burada kadın erkek diye bir ayrım söz konusu değil” dedi.

“ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYORSUNUZ”

 

Kent Gönüllülerinin her koşulda kentlilerin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan; “Bu kentte sosyal işlerin yürütülmesinde çok önemli katkılar sunuyorsunuz. Örneğin, sabah üniversite öğrencilerine çorba dağıtan kadınlarımız var. Para almıyorsunuz, sabah ayazında kalkıyorsunuz ve bu soğukta, bu kentin gençlerine bir anne gibi hizmet ediyorsunuz. Acılı günlerde ailelerin yanında oluyorsunuz. Bebekler doğuyor, ailelerine paketler götürüyorsunuz. Askere gidenlere, ailelerine destek oluyorsunuz. Sosyal Yaşam Merkezlerindeki birçok etkinliğe katkılarda bulunuyorsunuz. Altın Yıllar Yaşam Merkezine olabildiğince katkı sunmaya çalışıyorsunuz” dedi.

 

“HEPİNİZ CANI GÖNÜLDEN DESTEK VERİYORSUNUZ”

 

Bu noktada çabalarınız çok kutsal. Birçok şey saydım. Tüm bunları zamanınızdan, ailenizden, çocuklarınızdan zaman ayırarak yapıyorsunuz. Sizler işsiz güçsüz insanlar değilsiniz ki, kimi torun bakıyor, çalışan var, yaşlısı olan var. Ama sizler hepiniz canı gönülden çalışmalara destek veriyorsunuz. Bu kentte siz biliniyorsunuz. Kentin her yerindesiniz ve sizi hissediyorlar. Sizin sayenizde bu kent özgürlükçü bir kent oldu. İnsanlar özgürce yaşamanın sevincini yaşıyorlar. Bu nedenle de mutlu bir kentiz. Bana ne yaparlarsa yapsınlar. Sonuçta ben de bir faniyim ve bugün varsam yarın yokum. Ama kente bu anlayışı aşıladık. Siz bu aşı sonucunda meyve verdiniz ve bu ağacı kurutmayacağız. Bu ağacı sizler sayesinde devamlı büyütüp yeşerteceğiz ve bu kenti kadın düşmanlarına, Cumhuriyet düşmanlarına teslim etmeyeceğiz.

 

“NEFRET İLE KINIYORUM”

 

Cevatpaşa Mahalle Meclisi seçimlerinde yaşanan tartışmaya da değinen Başkan Gökhan; “15 yıldan bu yana Belediye Başkanlığı yapıyorum. 15 yılda da bütün anlayışımı biliyorsunuz. Ülgür Gökhan’ın kadın hakkındaki düşüncesi nedir, toplum hakkındaki düşüncesi nedir biliyorsunuz. Kimseyi dışlamadığımı, herkesin kökenine, inancına, kimliğine saygı duyduğumu biliyorsunuz. Onları da savunduğu mu da bilirsiniz. Geçtiğimiz gün bir Mahalle Meclisi seçiminde, Fevzipaşa Mahalle Meclisi Başkanının eşine, maalesef yine bir hanımefendi kimliği ile ilgili bir söylemde bulunuyor. ‘Ucube, çingene’ lafını ediyor ve ‘O mahalleye girmekten korktum’ diyor. Bugüne kadar o mahalle üzerinden çok spekülasyon yapıldı ama her seferinde ben bunlara engel oldum. Dedim ki, onlar birer insan, onlar bu kentin asli unsuru ve onlar bu şehri kurdu. Fatih Sultan Mehmet döneminde kalenin yapımı için buraya geldiler, sonra bizler geldik. Bu kentte Yahudiler de vardı, Rumlar da Ermeniler de vardı. Şimdi çeşitli insan gruplarımız da var. Biz hiç kimseyi dışlayamayız. Hepsi Çanakkaleli hemşerilerimdir. Onların da kültürleri, yaşam tarzları var. Eğer biz onların yaşam tarzlarını düzeltmek için çaba göstermezsek, bu kabahat bizimdir, onların değil. Burada biz suçlu oluruz. Onları kötüleyemezsiniz. Onlar da bu memleketin insanları. Onlar da oy veriyor, vergilerini veriyorlar. Böyle bir yaklaşımı nefret ile kınıyorum” dedi.

“SİYASİ KİMLİK DEĞİLİM, İNSANİ BİR OBJEYİM”

 

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Aşağılık bir şekilde benim kökenimi sorgulamaya çalışarak, bu Kürt ve Tuncelili diye nitelemeye çalıştılar. Ben de kökenimi anlattım. Velev ki Tunceliliyim, velev ki Kürdüm, ne olacak? Ben bu yurdun insanı değil miyim? Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyim? Şu anda bu ülke coğrafyası içerisinde Ay Yıldızlı kimliği taşıyan herkes benim yurttaşımdır. Nereden geldiği, kim olduğu, cinsiyeti, ırkı dili ve ırkı hiç önemli değil. Onu kucaklamam için o kimlik yeterli. Bu kentte de ben bunu yapıyorum. Ben 15 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum ve bir tek gün üstümde parti rozeti görmemişsinizdir. Çünkü ben Çanakkale’nin Belediye Başkanıyım. Burada yaşayan herkesin Belediye Başkanıyım. Şu anda doğup, ağlamakta olan bebeğin de Belediye Başkanıyım, Şu anda hasta yatağında son nefesini vermekte olan insanın da Belediye Başkanıyım. Dolayısı ile kimseyi ayırt etmeye hakkım yoktur. Onun için Çanakkale’de insanlar beni seviyorlar. Ben bu kette bir siyasi kimlik değilim, insani bir objeyim. Bu anlayışla hizmet ediyorum. Bunu anlayamıyorlar ve saldırıyorlar. Sen de benim gibi yap, sen de kazan” dedi.

 

“DEVAMLI İFTİRA VAR”

 

Başkan Gökhan; “Kent gönüllüsü olarak bir kapıyı çaldığınız zaman, sizin yüzünüzü karartacak bir şey yapmadım. Size bu Belediyede nasıl gönüllü olarak çalışıyorsunuz, bu adamın yönettiği bir kentte nasıl gönüllü olabilirsiniz diye kimse sormuyor. Tam tersine size güvenle bakıyorlar ve katkı veriyorlar. Kapıyı Belediye gönüllüsü olarak çaldığınızda, eğer Belediye Başkanı ile ilgili hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık noktasında bir zafiyet olursa size de yansır. Bunu size söylerler. Peki ne var? Devamlı iftira var. Ben bunları ortaya koya koya illallah dedim, ama onlar iftira atmaya illallah demedi. Ben yine doğru bildiğimi söylerim. Zaten bu noktada da beni anlayanlar anlıyor” şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE’YE DE ÖRNEK OLDUNUZ”

 

Kent Gönüllülerine çalışmaları nedeni ile teşekkürlerini ileten Başkan Gökhan; “Kent Gönüllüsü olarak bugüne kadar yaptığınız hizmetler nedeni ile kentliler adına hepinize teşekkür ediyorum. Bundan böyle yine çoğalarak gideceksiniz ve hizmetleriniz devam edecek. Yeni projeler ile ilgili de çabalarınızı eksik etmeyeceksiniz, bundan da eminim. Türkiye’ye de örnek oldunuz. Bu bağlamda Belediye Başkan Yardımcımız Rebiye Hanım başta olmak üzere Belediye çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu toplumun temeli kadındır demiştim, bunu lafta söylemediğimi de görüyorsunuz. Kentin mimarı kadınlarımızdır. Belediyede 4 Başkan Yardımcımız var ve 3’ü kadın. Belediye’deki müdürlerimizin yüzde 70’i kadın. Hatta bir tane de kadın otobüs şoförümüz var. Bu bile bizim anlayışımızı göstermeye yeterli.” dedi.




Bu haber 3840 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI