thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



GESTAŞ’a Bakalım Sayın Bakan!....

Tarih: 23-10-2017 07:11:17 Güncelleme: 23-10-2017 07:34:17 + -


“Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa gözünün yaşına bakmayız” diyor İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu… Fakat FETÖ’cülerin yaptığı Türkçe olimpiyatlarına bir kalemde 75 bin TL sponsor olan, Sayıştay raporlarında bir çok usulsüz harcama tespit edilen GESTAŞ’ta hiçbir kişi hakkında tek bir işlem bile yapılmadı…


GESTAŞ’a  Bakalım Sayın Bakan!....

Sayıştay Raporlarında usulsüzlüklerin tespit edildiği GESTAŞ’ta var olan yönetim yayınladığı bildiride geçmişte yöneticilik yapanları suçladı. Bunlardan bir tanesi de şu anda AK Parti Milletvekilliği yapan Eski GESTAŞ yönetim kurulu üyesi ve eski Özel İdare Genel Sekteri Ayhan Gider’di. GESTAŞ’ın eski yöneticiler derken Ayhan Gider’in yanı sıra hiçbir harcama yetkisi olmayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da hedef gösterdi. Oysa GESTAŞ’ta Genel Müdürler ve Yönetim Kurul Başkanlarının dışında harcama yetkisi hiç kimsede yok.

 

'Yolsuzluk yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız'

Tasarı üzerindeki görüşmelerde söz alan muhalefet milletvekillerinin, bazı AK Parti'li belediye başkanlarının istifasına yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Süleyman Soylu, "Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x'tir, y'dir, z'dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler. " değerlendirmesinde bulundu. Soylu’nun bu sözleri Çanakkale’de oldukça dikkat çekti. Günlerdir kentin kamuoyunda tartışılan ve Sayıştay Raporları ile tespit edilen harcamalar sonrası İç İşleri Bakanının açıklamaları oldukça anlam kazandı.

“Biz yapmadık eski yönetim yaptı”

GESTAŞ AŞ Yönetimi, 2015 Sayıştay Raporunda tespit edilen aşırı harcamalar nedeniyle basın açıklaması yayınladı. 2015 Sayıştay Raporunda yer alan bilgileri haber yapan basın mensuplarını suçlarken; yapılan harcamalardan eski GESTAŞ Yönetiminin sorumlu olduğu açıklandı. Sayıştay Müfettişlerinin 2016 yılında GESTAŞ AŞ’ne ait 2015 yılı muhasebe kayıtları üzerinde yaptığı incelemelerin ardından hazırladığı raporda GESTAŞ’ın harcamalarının nerelere yapıldığı ve nasıl zarar uğratıldığı ortaya çıkmıştı. Bir süredir sessiz kalan GESTAŞ AŞ Yönetimi basın açıklaması yaparak söz konusu Sayıştay raporundan GESTAŞ AŞ’nin eski yönetiminin sorumlu olduğunu açıkladı.

 

Zarara uğratanlara değil, haberi yapanlara dava!

GESTAŞ AŞ’den yapılan basın açıklamasında basın mensupları da algı operasyonu yapmakla suçlandı. Sayıştay raporunu haber yapan basın mensuplarına dava açılacağı belirtilirken; GESTAŞ’ın zarar uğratılmasından sorumlu yöneticiler ile ilgili olarak yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağına dair bilgi verilmedi! GESTAŞ AŞ’nin yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; Bazı yayın organları, bir süredir şirketimizle ilgili yayımlanan 2015 Sayıştay raporu üzerinden ‘algı operasyonu' çabası içerisine girmiştir. GESTAŞ olarak bir süredir yazılıp çizilenleri sükûnetle takip etmekteyiz. Genel Müdür'ümüzün şahsına ve şirketimize yönelik bu yıpratma politikası içeren masa başı haberlere karşı hukuki yollara başvurmuş bulunmaktayız.”

 

“Sorumluluk eski GESTAŞ yönetimine ait”

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu’nun görevine 25 Ocak 2016 tarihinde atandığı dikkat çekilen açıklamada; 2015 yılına ait olan Sayıştay raporu ile hiçbir ilgisinin olmadığı, ilgili raporun önceki dönemlere ait olduğuna dikkat çekildi; “Aynalı Pazar Gazetesi'nin 9 Ekim ve 16 Ekim 2017 tarihli yayımlarında ve Çanakkale Özel Haber internet sitesi haber portalının 11 Ekim 2017 tarihli haberinde, 2015 Sayıştay Raporu'nun sorumlusunun şirketimizin mevcut Genel Müdür'ü olduğu algısı oluşturularak, şirket nezdinde usulsüzlük yapıldığı izlenimi verilmeye çalışılmıştır. Şunun altını çizmek isteriz ki; şirketimiz mevcut Genel Müdürü'nün göreve başlangıç tarihi 25 Ocak 2016'dır. Adından da anlaşılacağı gibi 2015 Sayıştay Raporu, 2015 yılı içerisindeki faaliyetleri kapsamaktadır” Yapılan açıklamadaki bu sözler bir anlamda da AK Parti Milletvekili Ayhan Gider’i de hedef aldı. 2015’te İl Özel İdare Sekreteri olarak yönetim Kurulunda bulunan Ayhan Gider bir anlamda suçlananlardan biriydi. Bu durumun ne tür siyasi sonuçlar doğuracağı ise tahmin edilemiyor.

Ülgür Gökhan’ı hedef yaptılar Komik oldu

2015 yılından bu yana değişen GESTAŞ Yönetim Kurulunda Belediye Başkanı sıfatı ile halen görevde olan değişmeyen tek üyenin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olduğu hatırlatılan açıklamada; “GESTAŞ Yönetim Kurulu, İl Valisi, İl Belediye Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel Meclis üyesi, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi ve GESTAŞ Genel Müdür'ünden oluşmaktadır. 2015 Sayıştay Raporu'nda yer alan 2015 yılı faaliyetleri döneminde Yönetim Kurulu'nda bulunan ve şimdiki dönemde de Yönetim Kurulu'nda olan tek isim Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'dır” ifadeleri yer aldı. Oysa yönetim kurulu üyesi olan Ülgür Gökhan’ın Sayıştay’ın tespit ettiği harcamalarda hiçbir imzası olmamasının yanı sıra, harcama yetkisi sadece Yönetim kurulu Başkanı olan Vali ve Genel Müdürlere aitti.


NE OLMUŞTU?

Sayıştay müfettişinin açıkça “faaliyet dışı harcamalar” ile GESTAŞ’ın yatırım yapamaz hale geldiğini söylediği raporda şirket 2015 yılında 4.340.973 LT kar ederken bu özel harcamalar için temsil gider adı altında 4.777.221 TL harcama yapılmış. Ortaya çıkan rapor GETAŞ’ın birileri tarafından çiftlik gibi kullanıldığının belgesi olmuş. GESTAŞ A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Çanakkale Valisinin onayı ile GESTAŞ’a vali konağı havuzuna ahşap döşenmesi işi için 25 bin 370 TL harcatılmış. Havuz harcaması dışında Valilik konağında kullanılmak için bir de ahşap salıncak alınmış. Çanakkale halkının beğenisine sunulmak için 100.yıl etkinlikleri kapsamına Palamut depolarında Hermann Nitsch Sergisi açılmıştı. Serginin Çanakkale’ye getirilmesi için harcanan paralar bir kenara; serginin gerçekleştiği salon bir başka derneğe tahsis edilmiş! Sergi salonunun bir başka derneğe tahsis edilmiş olmasından dolayı vatandaşlarında ilgi göstermediği sergi daha sonra iptal edilmişti. Tüm bu sergi için GESTAŞ’ın kasasından toplam 168 bin 626 TL çıkmış. GESTAŞ bünyesinde çalışmayan 27 personel için 796 bin 879 TL harcamış. Valilik, İl genel Meclisi, İl Özel İdaresi ve Ermeni Kilisesi gibi değişik alanlarda görevlendirilen bu personele şoförlük, odacılık, bahçıvanlık gibi işler yaptırılmış. Çanakkale Valisi kimi zaman özel davetlere de katılarak vatandaşlarla birlikte oluyor. Bu davetlerden bazıları da düğün törenleri. Valiler davet edildikleri düğünlerde yuva kuran çiftlere altın takıyorlar. Sayıştay düğünlerde Valilerin taktıkları bu altınlarında GESTAŞ’a fatura ettirildiğini ortaya çıkardı. GESTAŞ İskelelerinden ücretsiz geçmeyen bir tek vatandaşlar kalmış. Asker, polis, ambulans, engelli gibi geçişlerin yanında Valilik misafirleri, İl Genel Meclis üyesi, çeşitli belediyelerin personeli, …Dernegi, Kaymakamlık, seçim aracı, milletvekili aracı ücretsiz geçiş yaparken tüm bu geçişlerden GESTAŞ 1 milyon 045 bin 37 TL zarar ettirilmiş.




Bu haber 6510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI