thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Firuze’den Düşündüren İfade!

Tarih: 23-01-2017 07:09:54 Güncelleme: 23-01-2017 07:21:54 + -


18 Kasım 2016 Cuma günü Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen FETO davasında mahkeme heyeti, tanık Ekrem Tufan’ın ifadesinde suçladığı, Firuze Ateş sahte ismi ile yazılar yazan Kerem İriç’in dinlemesine karar verdi. Mahkeme tüm tanık ve sanıklara olduğu gibi Kerem İriç’e de zorla getirme celbi çıkarttı. O gün geldi çattı ve Kerem İriç ifadesini verdi. Sorular sorulardaki yanıtlar ise dikkat çekti.


Firuze’den Düşündüren İfade!

KONU NEYDİ?

Tanık olarak dinlenen Prof.Dr. Ekrem Tufan “Bu paralel yapının bir karanlık sitesi vardı. “demokratcanakkale.com”. Burada kişiler sahte isimle yazılan yazılar ile hedef alınıyordu. İtibarsızlaştırılıyordu. Kerem İriç isimle şahıs savcılıktaki ifadesinde Firuze Ateş’in kendisi olduğu ve bu siteyi kendisinin yönettiğini beyan etti. Bir gün benim için “ Cami Düşmanı Ekrem “ diye bir yazı yazıldı. Sahte Firuze Ateş ismi ile. Bu yazıdan sonra tehditler aldım. Beni öldürebilirlerdi” dedi.

 

İTİBARSIZLAŞTIRMA DÖNEMİ

 Geçen yıl 26 Aralık’ta başlayan ve sonrasında da aralıklarla devam eden operasyonlarda gözaltına alınan, 5’i tutuklu toplam 4 ü firarda toplam 68 sanık, çok sayıda mağdur ve müştekinin de bulunduğu davanın son duruşmasında ilginç bir olay yaşandı. Eski Rektör Sedat Laçiner ve eski ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen’in tutuklu bulunduğu davada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Ekrem Tufan müşteki tanık sıfatı ile ifade verdi. İfadede Üniversitede Sedat Laçiner’in başını çektiği ve bugün paralel yapı davasından tutuklu birçok ismin yazılar yazdığı karanlık bir site ile birçok kişiyi hedef aldıklarını söyledi. Bu sitede sahte isimler ile yazılan yazılarda kentin ileri gelen siyasetçileri, muhalif olan öğretim üyeleri, gazeteciler, sivil toplum örgütü temsilcileri hedef alındı ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

 FİRUZE ATEŞ HÂKİM KARŞISINDA

Tanık olarak hakim karşısına çıkan Firuze Ateş mahlası ile yazılar yazan Kerem İriç ifadesinde 2014 yılına kadar sitede yazılar yazdığını o yıldan sonra kendi gazetesini kurduğu için yazı yasmayı bıraktığını  söyledi. İriç, “ Mahlas isimlerle ve kendi ismimle o dönemde köşe yazıları yazdım. Ekrem Tufan’la bu yüzden aramızda husumet olmuştur. Demokrat Çanakkale isimli sanal gazetenin yayına başlamasında Sedat Laçiner’in bir ilgisi yoktur. O dönemde 3-4 gazete yayına başlamıştır. Demokrat Çanakkale sitesi kurulurken Halil Şimşek’in organizasyonu ile kurulmuştur. 2014 yılına kadar Firuze Ateş mahlasını ben kullandım” dedi.

 

FETÖ’DEN TUTUKLU OLANLAR VE FİRUZE ATEŞ

Kerem İriç’in Halil Şimşek’in adını vererek sitenin kurulmasında organize eden kişi olarak göstermesi ve Sedat Laçiner’i bu organizasyonun dışında göstermesi dikkat çekti. Halil Şimşek, o dönemin rektörü Sedat Laçiner’in danışmanlığını yapmıştı. FETÖ Terör Örgütü’nden tutuklu olan her iki isimde diğer isimlerle birlikte sitenin asıl amacı olan ‘itibarsızlaştırma’yı uygulamakla suçlanıyordu.

 




Bu haber 13146 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI