thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Esra Yurttut Bale ve Dans Kursu İlk Mezunlarını Verdi

Tarih: 09-10-2020 05:18:57 Güncelleme: 09-10-2020 05:21:57 + -


Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Esra Yurttut Bale ve Dans Kursu, 25 Eylül’de gerçekleştirdiği sınavla ilk mezunlarını verdi. Sınavdaki başarılı performanslarıyla belgelerini almaya hak kazanan 4 balerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.


Esra Yurttut Bale ve Dans Kursu İlk Mezunlarını Verdi

Uzun yıllar süren bale yolculuklarında, bilinçli ve sanatsever ailelerinin desteği sayesinde disiplinle devam ettikleri çalışmalarının sonucunu almanın haklı gururunu yaşayan Ceyda Göknur, Defne Akı, Duru Kabasakal ve Karin Engin i tebrik ediyoruz. Bale ile çok küçük yaşlarda tanışıp zamanla tutkuya dönüşen serüvenlerinde, zorluklar karşısında yılmadan, başarılarına yenilerini ekleyerek ilerlediler ve Esra Yurttut Bale ve Dans Kursu’nun ilk mezunları olarak bale hayatlarında yeni bir döneme adım attılar.

 

Bale eğitimlerinin son senesinde, Çanakkale’deki önemli bir boşluğu dolduran MEB Özel Esra Yurttut Bale ve Dans Kursu ile tanıştıktan sonra çalışmalarını yoğunlaştıran 4 balerin, farklı eğitmenlerden sağladıkları donanımlarını Esra Yurttut’un çalışmaları ile tamamladılar. Esra Yurttut dört balerini tebrik ederek; “Gönül verdikleri alanda daha nice başarılarının olacağına inandığımız Ceyda Göknur, Defne Akı, Duru Kabasakal, Karin Engin ve bu süreçte sürekli destekleri ile yanlarında olan ailelerini tebrik eder, sanat yolculuklarında başarılar dilerim” dedi.

Kepez’deki stüdyosunun 2. senesinde ilk mezunlarını veren Esra Yurttut, İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında aldığı Klasik Bale eğitimi üzerine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çağdaş Dans Bölümünde de lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. Aynı kurumda 3 sene öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2004 yılından bu yana kendi koreografilerini yurtiçi ve yurtdışı festivallerde sergiliyor, bağımsız dansçı ve koreograf olarak da çalışmalarını sürdürüyor.

 

2015 yılında Çanakkale'ye yerleşerek çalışmalarını buraya taşımış ve her yaş grubuyla beden üzerine çalışmalar yürütmeye başlamıştır. MAHAL Sanat işbirliğiyle performans serileri gerçekleştirerek pek çok müzisyen ve dansçıyı konuk etmiştir. 2017 senesinde dans filmleri festivalini şehrimize gelmesine aracı olarak bir ilke daha imza atmıştır. Kepezdeki stüdyosunda her yaş grubu ile Klasik Bale, Modern Dans, Çağdaş Dans Tekniği, Kontak Doğaçlama, Pilates, Beden Farkındalığı, Kişiye Özel Çalışmalar ve Konservatuara Hazırlık sınıfları ile hareket sevenlerle buluşarak çalışmalarına devam ediyor.




Bu haber 3494 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI