thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Ekonomik Krizden Çıkış Yolu Parlamenter Sistemdir"

Tarih: 02-07-2019 09:39:13 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 23 Haziran seçim sonuçlarının bir milat olduğunu ifade ederek, halkın ekonomik kriz içerisinde boğulduğunu söyledi. Yerel yönetimlerde Halkçı Belediyeciğin başladığını ifade eden Özgür Ceylan, Türk Ekonomisinin krizden çıkışı için Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönmenin zorunluluk olduğunu söyledi.



CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP'nin genişletilmiş parti meclis toplantısında 23 Haziran Seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini sözledi. Ceylan yaptığı açıklamalarda; "Kamuoyunun yakından bildiği üzere partimiz seçimlere İYİ parti ile gerçekleştirdiği Millet İttifakı ile girmiştir. Bir önceki yerel seçim sonuçları ile kıyasladığımızda Büyükşehir Belediye başkanlığı sayımızı 6'dan 23 Haziran’da tekrar gerçekleştirilen İstanbul seçimleriyle 11’e çıkardık. Her fırsatta Milli irade vurgusu yapanların Sarayın vesayeti altındaki YSK üyeleri marifetiyle İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermeleri, bizim açımızdan malumun ilanı olmuş, Millet 31 Mart’ta seçtiği Ekrem İmamoğlu’nu ezici bir oy farkıyla yeniden görevinin başına getirmiştir. İstanbul seçmeni, sandıkla gelenin sandıkla gideceği gerçeğini Saray’a bir kez daha göstermiştir" dedi.

 

"SÜREKLİ SEÇİM ATMOSFERİ MİLLETİ YORDU"

Son 5 yılda Türkiye'nin 8 seçim ve 1 referandum geçirdiğine dikkat çeken Özgür Ceylan; "Millet iktidardan mutfaktaki yangını söndürmesini beklemektedir. Milletimiz sürekli seçim psikolojisi ile savrulan bir ülke istememekte, tarladaki, fabrikadaki üretim sorununun çözülmesini, ekonomik krizin ivedilikle aşılması için gerekli adımların atılmasını beklemektedir" dedi.

 

"HALKÇI BELEDİYECİLİK DÖNEMİ"

CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan açıklamalarının devamında; "Genel Başkanımızın açıkladığı “halkçı belediyecilik” anlayışının gereği olarak CHP’li belediyeler; Ayrım yapmadan tüm hemşerilerini kucaklayacak, belediye hizmetleri, belli gruplar ve çevreler için değil tüm halk için yapılacaktır, yoksul ve dezavantajlı yurttaşlarımız daha fazla gözetilecektir. Belediyenin yaptığı yardımlarda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, duymayacaktır. Harcanan her kuruşun hesabı millete verilecektir. Bizim belediyelerimizde liyakat esas olacak, her iş ehline verilecektir. CHP belediyelerinde adaletli bir yönetim anlayışı hâkim olacaktır. Milletimiz “Halkçı Belediyecilik” uygulamalarıyla tanıştıkça partimizi genel seçimlerde iktidara taşımaktan tereddüt etmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisinin seçilmiş belediye başkanlarını mevzuata aykırı genelgelerle iş üretemez hale getirmeye çalışan iktidar partisi ilk seçimlerde İstanbul’da yaşadığı hezimetin benzerini yaşayacaktır" dedi.

 

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ KRİZİ KANGRENE ÇEVİRMİŞTİR"

İktidar Partisi ve MHP'nin referandum öncesi Cumhurbaşkanlığı sistemi için "Türkiye uçacak, ekonomide şahlanacağız" gibi söylemlerinin için boş olduğunu ifade ederek; zamanın kendilerini haklı çıkardığını söyledi. Ceylan; "16 Nisan Referandumuyla yolu açılan ve 24 Haziran seçimleri ile uygulanmaya başlanan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ülkenin yapısal sorunlarına çözüm bulmak bir tarafa sorunların kangrenleşmesine neden olmuş, milli iradenin tecelli ettiği yer olan TBMM etkisizleştirilmiş, denge ve kontrol sistemi ortadan kaldırılmıştır. Türkiye 24 Hazirandan başlayarak hızla bir Tek Adam Parti Devleti’ne doğru evrilmiştir. Verin bu kardeşinize yetkiyi Türkiye’yi uçaralım diyenler, kendileri için Uçan Saray da dahil olmak üzere Kışlık Saray, Yazlık Saray temin etmeye başlamış ancak milletin mutfağındaki yangını körüklediklerini görmezden gelmişlerdir" dedi.

 

"SEÇİMİN FATURASINI MİLLETE KESTİLER"

Türk ekonomisinin içinde bulunduğu krizin bedelini vatandaşların ödediğine dikkat çeken Özgür Ceylan; "Son bir yıl içerisinde işsizlik rekor bir artış ile 4 puan yükselmiş ve yüzde 14’e çıkmıştır. Bugün sokaklarımızda 8 milyondan fazla işsizimiz var. Geçen yıl mayıs ayında 21 milyar TL olan bütçe açığı, bu yıl üçe katlandı, 66,5 milyar TL’ye çıktı. Bütün bunları görmezden mi geleceğiz. Bakın seçimler biter bitmez milletin cüzdanına el attılar. 23 Haziran’dan itibaren son bir haftada; Motorine 24 kuruş, Çaya yüzde 15, Şekere yüzde 16, Elektriğe yüzde 15 zam yaptılar. Yarın evde kullandığımız doğalgaza da zam kapıda" dedi.

 

"KRİZDEN ÇIKIŞIN YOLU PARLAMENTER SİSTEMDİR"

Türk ekonomisinin içinde bulunduğu krizden çıkış yolunun belli olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, bir an önce Cumhurbaşkanlığı sisteminden güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönülmesi gerektiğini söyledi. Ceylan; "Şurası bir gerçek ki Sarayın esnaf lokantası gibi kasaya Damadı oturttuğu günden beri işler daha da kötüye gidiyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok olduğu, yargı bağımsızlığının esamesinin okunmadığı, kamu yönetiminde liyakat yerine sadakatin belirleyici olduğu Partili Cumhur Başkanlığı Sistemi ülkeyi derin bir ekonomik krize sürüklemiştir. Bu krizden çıkışın yolu piyasalara güven verecek yapısal reformları hayata geçirebilecek liyakatli kadroların iş başına getirilmesi ve yeniden hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığının tesis edileceği bir sistem ile mümkündür. İktidar partisinin meclis grup başkanı dahi sistemin revize edilmesi gerektiğini yüksek sesle ifade etmeye başlamıştır. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur. İvedilikle yapılması gereken, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek ve Türkiye’de de Demokrasinin işlediğini dosta düşmana göstermek gerekmektedir" dedi.




Bu haber 2096 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI