thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Durum Ciddi: "Allah Rızası İçin Sokağa Çıkmayın!"

Tarih: 26-03-2020 06:08:40 Güncelleme: 26-03-2020 06:41:40 + -


Çanakkale'de Corona Virüsü vakaları ile ilgili olarak ortaya atılan iddia ve dedikodular sonrasında Sağlık İl Müdürü Dr.Ali Taşçı basın mensuplarıyla buluştu. Sorulan soruları da cevaplayan Dr. Taşçı; "Testlerin yüzde 90'ı negatif çıkıyor. Testi poizitif çıkıpta Çanakkale'de Corona'dan ölen kişi ise yok" dedi. Salgın konusunda vatandaşlara da çağrı yapan İl Müdürü Dr.Taşçı; "Allah rızası için sokağa çıkmayın" diyerek durumun ciddiyetini özetledi.


Durum Ciddi:

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı düzenlediği basın toplantısıyla Corona Virüsü ve Çanakkale'deki süreci değerlendirdi. Salgın vakalarının tüm Türkiye'de görüldüğünü açıklayan Sağlık Bakanı Koca'nın sözleriyle Çanakkale'de de görüldüğünü ima eden Dr. Ali Taşçı şunları söyledi; "Dünya'da 190 ülkede görülen, Dünya Sağlık Örgütünün de Pandemi olarak ilan ettiği Corona Virüs noktasında ciddi tedbirler alıyoruz. Bütün halkımız ve kurumlarımız bu hassas dönemde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu gösteriyoruz, bundan dolayı da mutluyuz" dedi.

 

"TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDA GÖRÜLDÜ.."

Çanakkale'deki son durum ile ilgili ise Dr.Ali Taşçı; "İlimizdeki son durumu Sayın Bakanımızın ifade ettiği şekilde ifade edeceğim; sık sorulduğu için söylüyorum. Bakanımız 'Türkiye'nin her tarafında görüldü' demişti, görülmüştür. Bizden bir rakam veya sayı beklemeyin lütfen. Şu anda tedbir ve koordinasyonu sağlamış bulunuyoruz. İlimizde iki hastaneyi Pandemi hastanesi ilan ettik. Birisi ÇOMÜ Tıp Fakültesinin bir bölümü, Çan Devlet hastanesi. Yenice ve Biga'nın ortasında olduğu için orayı değerlendirdik. Buraları belirlememizin en önemli sebeplerinden birisi Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanesinin tüm diper hastaları bakması içindir. Farklı bir sebep yok. Üniversite hastanesinin koruması, girişi çıkışı daha kontrol edilebilir olduğu için bu kararı aldık. Üniversitemiz personelinde sıkıntı olmaması için tüm hastanelerimizden gerekli oldukça takviyesinin yapılacağından herkes emin olabilir. Sarf malzemeler konusunda ciddi sıkıntımız yok. Ne kişisel korunma ekipmanlarımızda ne de hizmet vereceğimiz ekipmanlarımızda sıkıntı yok. Stoklarımızda mevcuttur. Yani sağlık anlamında bir sıkıntımız olmadığını beyan etmek isterim. 65 yaş üstü bütün vatandaşlarımıza saygımız ve sevgimiz sonsuz. Biz bunları hasta diye evden çıkmayın demedik, daha hassas bir vücuda sahip olduklarından dolayı onları korumak istediğimiz için dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Sakın yanlış anlaşılmasın. Tüm insanlarımız değerlidir. Bakanlığımızın ve bütün bakanlıklarımızın talimatlarına birebir uyarsak; beklenenin çok çok altında bir hasta sayılarıyla, çok az vakalarla karşılaşabiliriz. Bunun içinde herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

 

YÜZDE 90'I NEGATİF ÇIKIYOR!

İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Taşçı basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Gözlem altında tutulan kişi sayısı ile ilgili ise; İl Müdürü Dr.Ali Taşçı istemeden de olsa test yapılan kişilerin bir kısmında pozitif sonuç çıktığını söyledi. Dr. Ali Taşçı; "Gözlem altında tuttuğumuz vatandaşlarımız var. Ancak bunları sayıları ile ilgili olarak pozitif-negatifliğini konuşacaksak çoğunluk negatif. Çoğunluk yani yüzde 90'a yakını negatif çıkıyor" diyerek cevap verdi.  

 

SAĞLIK EKİPLERİ VE DONANIMLARI İLE SORUN YOK!

Kamuoyunda kimi personelin koruma giysisi, eldiven ve maske gibi ekipmanların yetersizliği ile ilgili ve dinlenmeleri ile ilgili soruya ise Dr. Ali Taşçı şöyle yanıt verdi; "Şuanda elimizde her şeyden var, stoklarımızda var. Hiçbir sıkıntımız yok. Sağlık bakanlığımızda bir genelge yayınladı, gerekirse konaklamaları, evlerine gitmek istemeyenler için de kalacak yurt, pansiyon otel gibi yerleri ayarlayacağız" dedi.

 

TESTİ POZİTİF OLUP, CORONA'DAN ÖLEN YOK!

Çanakkale'de Corona Virüsünden can kaybı olup olmadığı sorusuna ise İl Müdürü Dr. Ali Taşçı; "İlimizde şuan da böyle bir ölüm söz konusu yok. Testi pozitif çıkıp da hayatını kaybeden bir vatandaşımız olmadı. Testi pozitif olmadığı için kimse hakkında kesin tanı diyemiyoruz" dedi.

 

SOLUNUM CİHAZLARINDA SIKINTIMIZ YOK!

Corona Virüsüne yakalanmış kişilerin adeta can simidi olarak görülen Solunum cihazları hakkında ise Dr. Ali Taşçı; "Şu anda ilimizde herhangi bir sıkıntımız yok. Bunu çok net söylüyorum. Ancak, 1000 kişiye hizmet etme kapasitemiz varken; 10 bin kişi gelirse bunu karşılayamayız. Dolayısıyla sokağa çıkmadığımız sürece, sosyalleşmeyi en alt seviyeye düşürdüğümüz takdirde sıkıntı yaşamayız. Örnek vermek gerekirse; bir kişi; iki buçuk kişiye bulaştırırsa; bu rakam 30 gün sonra 406 kişiye ulaşmış oluyor.

 

"ALLAH RIZASI İÇİN EVLERİNİZDE OTURUN"

Bir kişi sadece 1,25 kişiye bulaştırsa bu rakam 30 gün sonunda 15 kişiye ulaşıyor. O bir kişi sadece 0,6 noktaya kişiye bulaştırırsa 30 günde sadece 6 kişiye bulaştırmış olur. Aradaki farkı görebiliyor musunuz? 406'dan rakam nerelere kadar düşüyor. O yüzden sokağa çıkmayın dememizin anlamı budur. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Her bir kişi sosyalleşme oranını lütfen düşürsün. Allah rızası için düşürsün, evden dışarı çıkmasın. Bunu başarırsak bu iş bitmiş olacak. Biz bunu ülke olarak başaracak güçteyiz" dedi.

 

SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDE 1 OLASI VAKAMIZ VAR

Corona Virüsü bulaşmış herhangi bir sağlık personeli olup olmadığı sorusuna Dr. Ali Taşçı; "Olası bir vakamız var. Kendisi Aile Hekimi ve kendisi gözetim altında ama pozitifleşmiş bir durum yok" dedi.

 

"LİSTELER ELİMİZDE, 14 GÜN EVLERİNDE KALMALARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kamuoyunda yaygın olarak Umre'den gelen kişilerin Corona Virüsü taşıdığı iddialarına yanıt veren Dr. Ali Taşçı; "Tüm listeler elimizde var. 14 gün boyunca evlerinde kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hep Umreci diye konuşuluyor ama hep Umre'den 5-10 kat daha fazla yurtdışından gelenlerimiz var. Evlerinde durmaları konusunda çalışmalarımız var, eğer evde durmazlar ise kolluk kuvvetlerinden yardım istiyoruz" dedi.

 

"KEPEZ'DE BİR MAHALLE DEĞİL; BELDENİN TAMAMI İÇİN KONUŞTUK"

Kepez Beldesinde özellikle bir mahalle konusunda Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'dan yardım istendiği iddialarına yanıt veren Dr. Ali Taşçı; "Biz kendisi ile özellikle şurası için konuşmadık. Beldenin tamamı konusunda kendisiyle bir görüşmemiz oldu" diyerek cevap verdi.




Bu haber 15020 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI