thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Dünya Çevre Günü'nde Anlamlı Etkinlik

Tarih: 05-06-2020 06:48:40 Güncelleme: 05-06-2020 06:49:40 + -


Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Güzelyalı Halk Plajında temizlik etkinliği gerçekleştirildi.


Dünya Çevre Günü'nde Anlamlı Etkinlik

Corona Virüs salgını nedeni ile kent yaşamının olumsuz etkilenmemesi adına Çanakkale Belediyesi tarafından kent genelindeki çalışmalar aralıksız olarak sürdürülürken, bu kapsamda Güzelyalı Halk Plajı ve Özgürlük Parkı’nda da çeşitli önlemler alındı. Yeni yaz sezonu öncesinde Halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek koşulların oluşmasını önlemek ve kentlilerin sosyal mesafenin korunduğu bir ortamda zaman geçirebilmeleri amacı ile gerçekleştirilen çalışmaları sonrasında bugün hem Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü hem de SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle bir etkinlik düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Güzelyalı Halk Plajı'nda günün anlamına uygun olarak temizlik işçileri ile SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri çalışanları plajda temizlik gerçekleştirdiler.  Etkinlik ve günün anlam ile önemine dair açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Corona virüs salgını bir anda dünyayı etkisi altına alarak insanlığın bir numaralı gündemi oldu. Tabi bu salgın ile birlikte Çevre konusu da gündeme geldi. Virüsün ortaya çıkışı belki çevresel sorunlardan kaynaklanmış olabilir, bunu bilim adamları tespit edecekler. Bu süreçte şunu gördük; bizler zorunlu olarak evlere girince, sokaktan çekilince doğa'da hayvanların ve bitkilerin çok hızlı bir biçimde çoğaldığını gördük. Bunu son derece anlamlı buluyorum. 5 Haziran Dünya Çevre Gününde bunları düşünmemiz gerekiyor. Yunuslar ortaya çıktı, çimenler fışkırdı, birçok hayvan türü ortalıkta görünmeye başladılar. Hatta hava kirliliğinin birçok ilde düştüğü gözlemlendi. Şunu öğrenmiş olmamız gerekir; bu dünya sadece bize ait değil. Bu dünya bütün canlılara ait. Dengeli bir biçimde yaşamalı, doğayı tahrip etmeden, kirletmeden, doğayı hoyrat kullanmayacağız. Bu senenin bence en önemli Çevre Günü mesajı bu olmalıdır. Tüm bunları yaparken de Çevremizi kirletmemeyi öğreneceğiz. Bugün burada belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ile SUEZ firması yetkilileri bir ekinlik yapıyorlar. Sahilin temizlenmesi etkinliğinde gönüllü olarak çalışılıyor; bir mesaj vermek için. Envai çeşit atık var" dedi.

GENÇLERE SESLENMEK İSTİYORUM: LÜTFEN TEMİZ BIRAKIN"

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Gençlere seslenmek istiyorum, elbette ki gençlerimiz kordonlarımızı, sahillerimizi özgürce kullanacaklar. Hatta içki de içebilecekler, o da mümkün. Yalnız içtikleri içkilerin şişelerini orada bırakmaları, oralara atarak kırmaları onlara yakışmıyor. O yüzden Çanakkale'de yaşayan gençlerimize mesaj vermek istiyorum; ister denize girmek için isterse eğlenmek amacıyla olsun kullandığınız sahil ve kordonlarımızı lütfen temiz bırakalım. Çevrede de kirlilik, kirlene kirlene çoğalır" dedi.




Bu haber 2075 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI