thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Dr.İbrahim Bodur Girişimcilik Merkezi'nin Hazin Sonu..

Tarih: 25-12-2017 06:32:59 Güncelleme: 25-12-2017 06:52:59 + -


Belediye ile işbirliği protokolü imza töreninde Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur’un ÇOMÜ Yönetimine sitem ettiği ve “Üzüldüğüm” dediği Dr.H.İbrahim Bodur Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin akıbeti..


Dr.İbrahim Bodur Girişimcilik Merkezi'nin Hazin Sonu..

Yıl 2004.. ÇOMÜ Biga İİBF’de o dönem Araştırma Görevlisi olan Doç.Dr. Ramazan Uygun, Tez danışmanı Prof.Dr. Ali Akdemir’in yönlendirmesiyle akademik kariyerinde araştırma alanı olarak Girişimcilik alanını tercih etmiş, Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğmuş ve büyümüş olduğu için de Yüksek Lisans tez konusu olarak Hacı İbrahim Bodur’u çalışmıştır. Bugün Karabük Üniversitesinde öğrencilerine Girişimciliği Dr. İbrahim Bodur’u anlatarak öğreten Doç.Dr. Ramazan Uygun’un Yüksek Lisans tezinin adı ise; “Türkiye’de Girişimcilik Kültürünü Yönlendiren Öncü Girişimciler ve İbrahim Bodur Modeli”dir. Hayatının 50 yılını Türk Sanayisinin gelişimine adayan Merhum İşadamı Dr.İbrahim Bodur’un üzerine Türkiye’de yapılmış tek bilimsel çalışmada zaten bu tez çalışmasıdır.

 

İBRAHİM BODUR ÜZERİNE TÜRKİYE’DEKİ TEK BİLİMSEL ÇALIŞMA!

Dönemin ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir’in yüksek lisans öğrencisi olan Ramazan Uygun’u bu çalışmasında yalnız bırakmayan Ali Akdemir aynı zamanda tez danışmanı olur. Çalışmanın ve modellerin benimsenmesinin ardından Prof.Dr. Akdemir çeşitli zamanlarda Dr.İbrahim Bodur ile bir araya gelerek tez çalışmasını anlatır. Edinilen bilgiye göre; Merhum İbrahim Bodur, kendisi üzerine yapılacak bilimsel çalışmanın yapılmasını olumlu karşılarken; Ali Akdemir’den bir de kendisinin adını taşıyacak Girişimcilik ve Araştırma Merkezi kurulmasını önerisi gelir. İbrahim Bodur bunu da olumlu karşılayarak o yıllarda hatrı sayılır miktarda parayı da kendisinin adını taşıyacağı Girişimcilik ve Araştırma Merkezi kurulması, bu merkezde de girişimciliğin araştırılması karşılığında bağış yapar.

2005 YILINDAN BU YANA SADECE BİRKAÇ PANEL DÜZENLENDİ!

Araştırma Görevlisi Ramazan Uygun’un doktora tezi için çalışmalar başlarken; 2005 yılında da ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir’in Çanakkale’de Üniversiteye ait Vitalis Cafe’nin üst katına Girişimcilerin, İşadamlarının, akademisyen ve öğrencilerin faydalanabilmesi için Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulmasını sağladı. Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ilk müdürü olan Mehmet Marangoz oldu. Bir süre merkezde çalışmaları yürüten Marangoz’un yerine ise daha sonra Prof.Dr. Nazan Yelkikalan atandı. ÇOMÜ Rektörlüğüne Sedat Laçiner’in gelmesi ile işler değişmeye başladı.

 

LAÇİNER REKTÖR OLDU.. MERKEZ BİTTİ!

Sedat Laçiner rektörlük koltuğuna oturur oturmaz Vitalis Cafe işletme sahibinden kirayı artırmasını istedi. İşletmeci bunu kabul etmeyince mahkemelik olundu. Tüm bu süreçte ise Çanakkale’de daha önce yapılmamış bir işlem yapıldı ve işletmecinin zarar etmesi sonrasında da tahliye etmesi için binanın girişindeki demir kapılar kaynakla mühürlendi! Aylarca kapıları kaynaklı kalan binanın üst katlarında yer alan Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin akıbeti de git gide kaderine terk edilmeye başlandı.

 

ACER REKTÖR OLDU.. MERKEZ BİGA’YA, PREFABRİKE TAŞINDI!

ÇOMÜ’nün FETÖ/PDY’den tutuklu eski rektörü Sedat Laçiner, Prof.Dr. Nazan Yelkikılan’ın yerine bu seferde FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu için KHK ile ÇOMÜ’den ihraç edilen Selim Said Eren’i müdür olarak atadı. 2015 yılına gelindiğinde ise; Merhum İşadamının adını taşıyan Girişimcilik Merkezi Biga Ağakö’yde ki İİBF’ne taşındı. Önce 20-25 metrekarelik bir odaya adı verilen merkez, 2016 yılında prefabrik bir yapıya taşındı. ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer ise; merkezin müdürlüğüne ÇOMÜ’nün kurucu Rektörü Ramazan Aydın’ın bir akrabası olan Erdal Aydın’ı müdür olarak atadı.

 

İBRAHİM BODUR YARDIMI VE BAĞIŞI NEDEN KESTİ?

Türkiye’nin Sanayinin gelişiminde mihenk taşı olan ve ömrünü girişimciliğe adayan Merhum İşadamı Hacı İbrahim Bodur, kendi adını taşıyan merkeze ilk yıllarda büyük ilgi gösterdi. O dönem Araştırma Görevlisi olan Ramazan Uygun’un kendisi hakkındaki tez çalışmasına büyük vakit yaratan İbrahim Bodur, merkezin ne tür çalışmalar yaptığından da haberdar olmak amacıyla Doktor Yüksek Mühendis M.Hulusi Damgacıoğlu’nu görevlendirdi.

İbrahim Bodur’un adını taşıyan Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve katkı sunmak isteyen Doktor Yüksek Mühendis M.Hulusi Damgacıoğlu’na Prof.Dr. Ali Akdemir “Bilgilerinizden istifade edelim. Siz iki haftada bir gelin bizim öğrencilerimize ders” verin teklifinde bulundu. Hem merkezdeki çalışmalara aktif destek vermek hem de öğrencileri eğitmek amacıyla Damgacıoğlu teklifi kabul etti. Ama merkez’de değil Biga İİBF’de ders vermesi sağlandı. Damgacıoğlu’na da yardımcı olması ve İbrahim Bodur üzerine yazdığı tezi sağlıklı bitirebilmesi içinde Araştırma Görevlisi Ramazan Uygun görevlendirildi. Girişimcililk merkezini yakından takip eden Damgacıoğlu, merkezde hiçbir faaliyet yapılmadığını İbrahim Bodur’a aktarınca Merhum işadamı da desteğini ÇOMÜ’den çekti.

 

ADI ÜZERİNDE; GİRİŞİMCİLİK, ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AMA HİÇ BİRŞEY ÜRETİLMEDİ!

2004 yılında bir Doktora tezi ile gündeme gelen ve sonrasında ete kemiğe bürünen Türkiye’nin duayen işadamlarından Dr. İbrahim Bodur’un maddi ve manevi desteğini esirgemediği merkez 2005 yılında kuruldu demiştik. 2005 yılında merkezin kurulması, özellikle Girişimciliğin Araştırılması, girişimcilerin teşvik edilmesi ve projeler hazırlanması amacıyla İbrahim Bodur’un bağışta da bulunduğu merkezde 12 yılda hiçbir şey üretilmedi! 12 yılda 3 rektör, 5 müdür gören merkez sadece kurulduğu ilk yıllarda birkaç konuşmacının davet edilerek konuşma yapması sağlandı. Laçiner’in rektör olmasından bugüne kadar da hiçbir etkinlik yapılmadı. Büyük umutlarla kurulan Merkezde ayrıca ilk yıllarında çeşitli Doktora derslerine de ev sahipliği yaptı. Dr.İbrahim Bodur, M.Hulusi Damgacıoğlu vasıtasıyla yakından da takip ettiği merkezde hiçbir çalışma yapılmadığını görünce de umudunu kesmişti! Bugün Biga Ağaköy’deki kampüste bir prefabrikte yer alan Merkez’in web sitesinde de durum değişmemiş görünüyor. Birkaç ziyaret gerçekleştirilmesi ve birkaç konuğun ağırlanması dışında merkezde hiçbir bilimsel çalışma yapılmadığı görülüyor.

 

ÇOMÜ’DE DEĞİL AMA KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE İBRAHİM BODUR’U ANLATIYOR!

12 yıllık Dr.İbrahim Bodur Girişimcilik, Araştırma ve Uygulama merkezi’nin akıbeti işte böyle.. Merkezin kurulmasının kilit noktasında ise Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğmuş büyümüş, akademik kariyerine ÇOMÜ’de başlayan ve bir gün Dr.İbrahim Bodur’un adını taşıyan merkezde bilimsel araştırmalar yapma hayali kuran; ama Sedat Laçiner döneminde kadro alamayan ve umudunu keserek Devlet Üniversiteleri arasında Türkiye’nin ilk Girişimcilik Bölümü’nü açan Karabük Üniversitesi’ne giderek İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr Ramazan Uygun.

 

Bugün Karabük Üniversitesinde İşletme ve Girişimcilik bölümü öğrencilerine Girişimcilik dersi veren Doç.Dr. Ramazan Uygun, öğrencilerine Girişimciliği anlatırken üzerine tez yazdığı, her biri kendi alanında öncü ve başarılı 33 şirket kurarak başarıyı yakalayan ve Türkiye’de girişimcilik denince haklı bir üne sahip Merhum Dr.İbrahim Bodur’u anlatıyor…




Bu haber 8244 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI