thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



ÇTSO’dan GESTAŞ Açıklaması

Tarih: 07-09-2018 17:18:53 + -


Çanakkale Ticaret ve SAnayi Odası Yönetim Kurulu basın açıklaması.


ÇTSO’dan GESTAŞ Açıklaması

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olup yaklaşık 7200 üyeyi temsil etmektedir. Üyelerini, şehrini ilgilendiren her konuyu da yakından takip etmektedir.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası;  büyük düşünür, bütüne bakar ve sonuç odaklıdır, çözüm odaklıdır. Çanakkale’nin dedikodudan çok çalışmaya, üretime, hizmete ihtiyacı olduğunun bilinci ile hareket eder. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri ile de paylaşımcıdır.

05 Eylül 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ortak Komite ve Meclis toplantılarında yoğun gündem maddelerinin sonunda bir Meclis Üyesinin sorusu üzerine de bu yaklaşım ile verilen samimi cevabın amacından saptırılarak bazı basın organlarına yansımasından üzüntü duyduk.

Boğaz ve adalarda deniz ulaşım hizmeti veren GESTAŞ, bir anonim şirkettir, TTK hükümlerine tabidir. Gemi geçiş ücretlerinin belirlenmesinde döviz üzerinden ödenen gemi kira ücretleri, personel, yakıt vs pek çok etken olduğu mali veriler çerçevesinde izah edilmeye çalışılmıştır, borçların nedenleri ile ilgili bilgi verilmiştir. GESTAŞ’ın kamu adına yapılan bu hizmetten dolayı Devletten belirtilen borç miktarına yakın alacağı olduğu da toplantıda söylenmesine rağmen her nedense buna yer verilmemiştir.   

Oda olarak görev aldığımız kamu kurumlarında hiçbir zaman görüntü için bulunmadık, bizzat görevin içinde olduk, gereği neyse yerine getirdik.  Önceliğimiz her zaman kamu menfaati olmuştur. Toplantı sırasında sunulan görüş ve öneriler aynı şekilde GESTAŞ toplantısında Odamızın görüşleri olarak iletilen konulardır. Temsilcimizin şahsi görüşleri değildir ve tamamen iyileştirmeye, hizmetin kalitesini artırmaya yöneliktir. Böyle önemli bir kamu hizmeti veren Şirketi tabi ki eleştirebiliriz ama çarpıtarak başka mecralara çekerek, yapıcılıktan uzak yıpratmayı hedef almanın art niyetli bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz.

Gönül isterdi ki bunları yazan arkadaşlar, Ağustos ayı başında Gestcard uygulamasında ihtiyaca göre yapılan yenilik ve iyileştirmeler için yayınladığımız teşekküre de, çalışmaları yakından takip ettiğimizi belirten açıklamalara da aynı şekilde yer verselerdi.  

Her kişi ya da kurum önce kendi işini ne kadar doğru yaptığına bakmalı , kendi önünü süpürmelidir. Hizmet üretmeden, başkalarına sataşarak prim yapmaya çalışan anlayışı biz kabul etmiyoruz.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası;  üyelerine, İline ve Ülkesine hizmet yolunda doğru bildiği yolda yürümeye devam edecektir.

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI
YÖNETİM KURULU




Bu haber 3179 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI