thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Corona İddialarının Merkez Üssü Kepez

Tarih: 30-03-2020 06:34:15 Güncelleme: 30-03-2020 06:48:15 + -


Pandemi Hastanesine gelen hastaların ortak özelliği Kepez... Kepez'den gelen Hastaların ortak özelliği ise Merkez cami cemaatinden olmaları. Virüsün Cemaate bulaşmasının sebebi ile ilgili iddia ise Umre'den dönenler için yapılan mevlide katılmış olmaları..


Corona İddialarının Merkez Üssü Kepez

Çanakkale'de COVID-19 grip salgınında vakaların sayısı artmaya devam ediyor. 18 Mart Tıp Fakültesi Pandemi Hastanesine gelen vakaların büyük bölümünün Kepez beldesinde yaşıyor olmaları dikkat çekiyor.  Resmi Kaynakların Corana Virüsünden ölen olmadı ısrarına rağmen ölen 4 kişinin de Kepez'de karantina teknikleri ile gömülmesi şüphelerin artmasına neden oldu. Ölen Vatandaşların yakınlarının  sosyal medyadan defin işlemlerinin videolarını paylaşmaları ise Çanakkale'de infial  yarattı.

 

Sağlık Müdürü Ali Taşçı düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının ısrarlı sorularına "Çanakkale'de virüsten ölen yok" cevabına karşı ölenlerin yakınlarının iddiaları ise gündeme bomba gibi düştü. Ölen Eyüp Kaplan'ın kızı Belma Kaplan'ın sosyal medya hesabından yayınladığı defin videosu "Korona Virüs vakaları gizleniyor mu?" sorusun gündeme getirdi. Ölen yakınlarının iddiaları karşısında Resmi Kurumların suskunluğu ise dikkat çekti.

KORONAVİRÜS SALGININDA KORKUNÇ İHMAL İDDİALARI!

19 Mart 2020 tarihinden bu yana twitter hesabından babası Eyüp Kaplan'ın sağlık durumu ile paylaşım yapan Belma Kaplan isimli vatandaş, 26 Mart 2020 günü babasını Corona Virüsünden kaybettiklerini açıkladı. Babasının defin işlemlerini fotoğraflayan ve sosyal medya üzerinden paylaşan Belma Kaplan'ın isyanı yürekleri dağladı. Sağlık İl Müdürü Dr.Ali Taşçı'nın açıklamalarında "Çanakkale'de Corona Virüsünden ölen yok" açıklamasına atıf yaparak isyan eden acılı evlat Belma Kaplan; Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere ünlü gazetecileri de etiketlediği mesajında; "Babam EYYÜP KAPLAN'IN CENAZESİ coronavirüs den kaybettik. Çanakkale de virüsten ölen yok diyenlere" ifadelerini paylaştı.

 

Belma Kaplan babasının gün gün neler yaşandığını anlatırken babası ile sürekli temas halinde olmasına rağmen kendisine koronavirüs testi yapılmadığını söyledi. Çanakkale’de yaşayan Belma Kaplan isimli bir yurttaş, babası Eyüp Kaplan'ın koronavirüs salgınından öldüğünü belirterek cenazesinden bir video paylaştı. Sosyal medyada tepkisini dile getiren genç kadın, babası Eyyüp Kaplan’ın, 1 Mart tarihinden itibaren hasta olduğunu söyledi.

 

GÜN GÜN YAŞADIKLARINI PAŞLAŞTI

Babasının tedavisinin yanlış yapıldığını ve kendisine test yapılmadığını öne süren genç kadın; "Temas halinde olanlara test yapılacak diyorsunuz babam 3 gün 18 Mart Üni. Hast Göğüs hastalıkları servisinde yattı şu an yoğun bakımda entübe ben yanında refakatçi kaldım devamlı temas halindeydim ondan önce 7/24 beraberdik bana test yapılmadı" mesajını paylaştı. Gün gün babasının durumunu paylaşan Belma Kaplan isimli kadın, bugün babasının cenazesinden bir görüntü paylaştı.

 

Belma Kaplan gün gün neler yaşadıklarını şöyle anlattı:

1. Gün: 1 Mart 2020 tarihinde kendini İyi hissetmediği için Çanakkale  Kepez'de aile sağlığı merkezine gitti doktor grip ve soğuk algınlığı olduğunu söyleyerek ilaç yazıp gönderdi.

5. Gün: Babam 1 Mart ve 5 Mart tarihleri arasında doktorun yazmış olduğu grip ilacını içti bu tarihler arasında durumu gayet iyiydi evden dışarı çıkmadı devamlı yattı. 5 Mart'ta belirtiler ilk balgam olarak başladı.

6. Gün: 7 Mart Cumartesi günü balgamla beraber öksürük başladı Doktorun yazmış olduğu ilacı halen devam ediyordu.

7. Gün: 8 Mart pazar günü balgam öksürük ilaveten burun tıkanıklığı ve baş ağrısı başladı.

8. Gün: 9 Mart pazartesi günü Çanakkale 18 Mart Üni. Hast. gitti Buradaki doktor akciğer Tomografisi kan ve idrar tahlili yapıp sonuçlar çıkınca arayacaklarını söyleyerek ilaç yazıp babamı eve gönderdiler. Öğleden sonra  doktorun yanına ben gittim. Doktor babam için akciğerlerinde enfeksiyon başladığını yazmış olduğu ilaçları içmesine ilaçlar bitince tekrar kontrol için gelmemizi söyledi fakat gün içerisinde ateşi çıkarsa acile gitmemizi istedi.

9. Gün: 10 Mart Salı günü babamın Ateşi 40. 5 çıktı hemen 18 Mart Üni. hast. acil servisine giriş yaptık doktorlar burada tahlilleri yapıp Emar çekip sonuçlarına göre hastaneye yatıracaklarını söylediler. Akciğerdeki enfeksiyon ilerlemiş.

10. Gün: 11 - 12 ve 13 Mart cuma gününe kadar zatürree teşhisiyle Göğüs hastalıkları servisinde yattı. Doktorlar devamlı bize "babamın yurt dışı bağlantısı var mı? yada gelen biri ile görüştü mü?" diye sordular ama babamın hiç bağlantısı yoktu.

3 Mart cuma günü babamda balgamla beraber ağzından kan gelmeye ve nefes darlığı olmaya başladı. yatmış olduğu süre zarfında ateşi hiç düşmedi. Doktorlar yoğun bakıma alacaklarını ve makinaya bağlayacaklarını söylediler. Temas halinde olanlara test yapılacak diyorsunuz  babam 3 gün 18 Mart Üni. Hast Göğüs hastalıkları servisinde yattı şu an yoğun bakımda entübe ben yanında refakatçi kaldım devamlı temas halindeydim ondan önce 7/24 beraberdik bana test yapılmadı"

ÖLEN EYÜP KAPLAN'IN  ÖTEKİ KIZI YOĞUN BAKIMDA

Belma Kaplan'ın yaptığı paylaşım Çanakkale'de infial yaratırken, 26 Mart 2020 Perşembe gece saatlerinde Eyüp Kaplan'ın öteki kızı Semra Kaplan'ın da Çanakkale'de Corono Virüsü tedavisi görmek için karantina altında tutulduğu ortaya çıktı.

 

"BU HASTALIĞI HERKES CİDDİYE ALSIN"

 Babasının ölümü nedeniyle yaşadığı üzüntüyü karantina altında çekerek instagramda paylaşan Semra Kaplan kendisinin de tedavi gördüğünü ve halkın mutlaka bu hastalığı önemsemesi gerektiğini söyledi Semra Kaplan yayınladığı videosunda; "Babam, babam, babam.. Covid-19 yüzünden bugün vefat etti, gömüldü. Çanakkale'de yaşıyoruz biz. Bende babamdan kapmışım. Bende şu an hastanede tedavi altındayım. Karantinadayım; 18 Mart üniversitesinde.."

 

"UMRE'DEN İLK GELENLERİN YEMEKLERİNE GİTTİ EN SON!"

Semra Kaplan babasının virüsü nasıl kaptığı yönünde ise şu ifadeleri kullandı; "Bu nasıl bir şey, ne olduğunu bile anlayamadık. Benim babam camiye giden bir insandı. Cami'de Umre'den ilk gelenler Cami hocası ve birkaç kişi.. onların yemeklerine gitmiş en son. O yemekten zaten 3-4 gün sonra da babam rahatsızlanmış. Ondan sonra hastaneye kaldırdık. Ne olur ciddiye alın bunu, evinizden çıkmayın. Benim babam Covid-19 yüzünden öldü."

 

ÇAN'A PANDEMİ HASTANESİ YAPILMASI ŞÜPHELERİ ARTTIRDI!

Öte yandan Çanakkale'nin Çan ilçsinde de Corona virüsü nedeniyle büyük panik yaşanıyor. Çan Devlet Hastanesinin Panedemi hastanesi ilan edilmesi de bu iddiaları yaygınlaşmasına neden oldu. Sağlık İl Müdür Dr.Ali Taşçı'nın basın mensuplarının sorusu üzerine "Bir Sağlık Personelimizde pozitif çıktı" cevabı da Çan'da olduğu iddialarını adeta doğruladı.

 

İddialara göre; Çanda sağlık ocağına giden Umre'den dönen iki kişi sağlık ocağına başvurdu. Burada muayenelerini yapan doktor'un şüphelenerek test yaptığı, testin sonuçlarını da büyükşehirlerden birine gönderdiği yönünde. Umre'den gelen iki kişiyi muayene eden doktorun da bu kişilerden virüs kaptığı bu nedenle de gözlem altına alındığı yönünde. Doktorun ise Corona Virüs belirtileri gösterinceye kadar başka hastaları muayene edip etmediği, onlara da bulaştırıp bulaştırmadığı ise bilinmiyor.




Bu haber 24888 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI