thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



ÇOMÜ'lü Profesör'den Tehlikeli Söylem..

Tarih: 16-03-2019 10:16:18 Güncelleme: 16-03-2019 10:50:18 + -


Tüm dünya, dün cuma namazında Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırının şokunu yaşıyorken; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Profesör olarak görev yapan Dinçay Köksal isimli öğretim üyesi sosyal medyada tehlikeli söylemlerde bulundu!


ÇOMÜ'lü Profesör'den Tehlikeli Söylem..

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde dün, cuma namazı sırasında 49 kişiyi katledip 40 kişiyi yaralayan Avustralyalı Tarrantın vahşi saldırısı dünyanın dört bir yanında üzüntü ve infiale sebep oldu. Tüm dünyada ve Türkiye'de sağ duyu çağrısı yapılırken, ÇOMÜ'de üniversitede eğitim veren bir Profesör ise sosyal medya paylaşımında tehlikeli söylemlerde bulundu.

 

"YENİ ZELANDA VE İNGİLİZ TOHUMLARI GELMESİN.."

ÇOMÜ Eğitim Fakültesinde yabancı Diller Bölümünde İngiliz Dili Eğitimi veren Prof.Dr. Dinçay Köksal isimli öğretim üyesi saldırı sonrasında; 18 Mart törenlerine de sayılı günler kala sosyal medyada yaptığı paylaşımda ağır ifadeler içeren tehlikeli söylemlerde bulundu.

 

Prof.Dr unvanlı Dinçay Köksal isimli akademisyen yaptığı paylaşımda; "Katledilen müslümanların kanına karşılık o soysuzun kellesini vermedikçe Yeni Zelanda ve İngiliz tohumları ANZAC törenlerine de gelip topraklarımızı kirletmesin. ANZAC törenleri saçmalığına da bu kutsal topraklarda son verilmeli" ifadelerini kullandı.

KİMİLERİ DESTEK VERİRKEN KİMİLERİ DE ELEŞTİRDİ

ÇOMÜ'de geçtiğimiz yıl sözde bir akademisyenin "Çanakkale ve Bursa'da Camileri genel ev olarak kullandılar" iftirasının yankılar sürerken; siyasilerin slogan olarak "Barışın Kenti Çanakkale" ifadelerini kullandıkları Çanakkale'de ve özellikle de üniversitede böylesi bir söylemde bulunan bir akademisyen olması şaşkınlık yarattı.

 

Tehlikeli söylemlerde bulunan Dinçay Köksal'ın yaptığı yorumda bazı kişilerin de destek verdiği görülürken; bazı vatandaşların ise tepki gösterdiği görüldü.

 

DEKAN VEKİLLİĞİ VE BÖLÜM BAŞKANLIĞI YAPIYOR!

ÇOMÜ'de tehlikeli söylemlerde bulunan Prof.Dr. Dinçay Köksal 2016-2017 yılları arasında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına YÖK tarafından vekaleten atanmıştı. Bir yıl boyunca bu görevde bulunan Dinçay Köksal, halen Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Dekan Vekilliği yaparken Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürüyor.




Bu haber 9845 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI