thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"CHP’yi Eleştirenler 15 Kuruşluk Maskeyi Elektronik Karneyle Dağıtıyor"

Tarih: 07-05-2020 03:56:02 Güncelleme: 07-05-2020 03:58:02 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, esnaf ziyaretleri sırasında iktidarın maske dağıtma metodunu eleştirerek, “Savaş yıllarında yokluktan karne ile dağıtılan ekmeği eleştirenler, bir zamanlar tekstil devi olan ülkemizde maliyeti 15 kuruş olan bir avuçluk çaput maskeyi elektronik karne ile dağıtıyor. AKP’nin Türkiye’yi getirdiği durum ortadadır. Başka söylenecek bir şey yok” diye konuştu.



CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, esnaf ziyaretleri sırasında iktidarın maske dağıtma metodunu eleştirerek, “Savaş yıllarında yokluktan karne ile dağıtılan ekmeği eleştirenler, bir zamanlar tekstil devi olan ülkemizde maliyeti 15 kuruş olan bir avuçluk çaput maskeyi elektronik karne ile dağıtıyor. AKP’nin Türkiye’yi getirdiği durum ortadadır. Başka söylenecek bir şey yok” diye konuştu.

 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, seçim bölgesi Çanakkale’de Biga, Eceabat, Lâpseki, Bayramiç, Ezine, Yenice ilçeleri ile Umurbey ve Çardak beldelerinde parti örgütleri ile esnafı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında esnafa ve vatandaşlara maske dağıtan Özgür Ceylan, iktidarı e – devlet başvurusu ile dağıtılan maske üzerinden eleştirerek, “II. Dünya savaşı sırasında tüm dünyada yaşanan kıtlık ve yoksulluk nedeniyle karne ile dağıtılan ekmeği eleştirenler; bir zamanlar tekstil devi olan ülkemizde 15 kuruşluk bir avuçluk çaput maskeyi elektronik karne ile dağıtmaya çalışıyor, onu da beceremiyor. Kimine maske gidiyor, kimine gitmiyor. AKP’nin Türkiye’yi getirdiği durum ortadadır. Başka söylenecek bir şey yoktur” diye konuştu.

 

Ziyaretlerine CHP Biga İlçe Başkanlığından başlayan Özgür Ceylan, esnaf ziyaretleri sırasında iktidarı covid-19 pandemisine karşı alınan tedbirler üzerinden eleştirerek, pandemiye bağlı karantinadan ekonomik olarak en fazla etkilenen kesimin esnaf olduğunu söyledi. İktidarın esnafa çözüm olarak sunduğu karantina reçetesinin “borçlanma” olduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Uçak biletlerinde KDV indiren, konut kredilerindeki faiz puanlarını düşüren Saray, esnafa, ‘borcunu üç ay ertelerim, üç ay sonra hepsini birlikte alırım’ demekle yetinmiştir” dedi.

 

“SİMİTÇİLER DAĞITSA BU KADAR SORUN OLMAZ”

İktidarın covid-19 virüsünün yayılmasına karşı aldığı tedbirleri uygulama şekline dikkat çekerek eleştiren Özgür Ceylan, “Maskeyi simitçiler, tekel bayileri beşlik paketlerle 1 ₺ ye satsa bu kadar sorun olmazdı” dedi. Özgür Ceylan, Türkiye’nin maliyeti 15 kuruş olan bir maskenin dağıtımını dahi beceremeyen bir iktidarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Ülkede sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü nüfusu hariç tutulduğunda, 30 milyon yurttaş baz alınarak yapılacak ayda 850 milyon adet civarında maskeye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Arz talep dengesi bakımından karşılanamayacak bir rakamdan bahsetmiyoruz. Bugün CHP Belediyeleri bunu üretip dağıta biliyor. Show yapacağım diye milleti elektronik maske karnesine bağlayanlar. Bunu beşlik paketler halinde simitçilerden tekel bayilerine kadar bir liradan satışa sunsalardı şimdi maske sıkıntısı yaşanmazdı” dedi.

 

ÜLKEYİ EL YORDAMIYLA YÖNETMEYE ÇALIŞTIKLARINDAN, CHP’YE SALDIRMAYA BAŞLADILAR

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, seçim bölgesinde yaptığı ziyaretler sırasında, Saray’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partisine yönelik söylemlerini eleştirdi. Özgür Ceylan, Saray’ın ülke ekonomisini kontrol edilemez bir duruma getirdiğini ifade ederek, “Dış politikayı ellerine yüzlerine bulaştırdılar, milyarlarca dolar ödeyip S-400 aldılar ne zaman aktive edecekler? İzleyip göreceğiz. Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu kriz ise artık tamamen kontrollerinin dışına çıktı, iç politika da ise işlerine geldiği noktada Bilim Kurulu’nu referans gösteriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı iktidar gücünü ve gündem belirleme yeteneğini yitirince her zaman olduğu gibi CHP’ye, Sayın Genel Başkanımıza ve başarıları ile her geçen gün halkın daha fazla takdirini kazanan CHP’li belediyelere saldırarak gündem oluşturmaya çalışmaktadır” dedi. Özgür Ceylan, kurdaki yükselişe de değinirken, “Dolar kontrol edilemez bir yükselişte seyrediyor. Ve Merkez Bankası müdahale için gerekli olan tüm enstrümanlarını tüketti. Devletin “Kara gün akçesi” bile tüketenler,  şimdi bankalara “Ben de para kalmadı, aman paranızla yurtdışında işlem yapmayın” diyor” dedi.   




Bu haber 4119 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI