thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP Ayrı, Ülgür Gökhan Ayrı Telden Çalıyor

Tarih: 19-05-2022 06:04:49 Güncelleme: 19-05-2022 06:07:49 + -


CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da yönetiminde bulunduğu, Çanakkale Toplu ulaşımına yapılan zam kadar tepki çeken GESTAŞ Feribot ücret zamlarının geri alınması için CHP harekete geçti. CHP İlçe örgütlerinden toplanan 2000 imza CHP İl yöneticileri tarafından Çanakkale Valiliğine teslim edilerek zamların geri alınması talep edildi.


CHP Ayrı, Ülgür Gökhan Ayrı Telden Çalıyor

1915 Çanakkale Köprüsünün açılması ile birlikte GESTAŞ Feribot seferlerine zam yapılacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Köprüden günlük 45 Bin araç geçiş garantisi verilmiş olması, bu sayının karşılanamayacak olması sebebiyle GESTAŞ’ın tarifelerine zam yapacağı, böylece araçların köprüye yönlendirileceği şeklindeki iddialar 19 Nisan 2022 gece yarısı yapılan zam ile doğrulandı.

 

ÜLGÜR GÖKHAN’DA İMZA ATTI!

Köprüden yeterli araç geçişi olmaması, zamlara tepkiler AK Partili siyasetçilere tepki olarak dönüşürken; önce AK Partili Grup Başkan vekili Bülent Turan, ardından İl Genel Meclis Başkanı AK Partili Nejat Önder, sonrasında da AK Partili çeşitli yöneticiler GESTAŞ Yönetim kurulunda CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da olduğu ve zam kararına imza attığını ortaya attı.

 

GÖKHAN’IN İMZASINI CHP SAVUNMADI!

Bir süredir yurtdışında bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın giderayak attığı imza attığı GESTAŞ Feribot Seferlerine zam onayını bugüne kadar hiçbir CHP’li yönetici veya milletvekili savunmadı. İl Başkanı Metin Ümit Ural düzenlediği basın toplantısınsa GESTAŞ’ın daha kısa mesafeli deniz seferleri uygulamasına rağmen İstanbul ve İzmir de bulunan şirketlerden 3-4 kat fazla ücret alınmasına tepki gösterdi.

2000 İMZA İLE ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN DİLEKÇESİ VERİLDİ!

Kamuoyunda “Köprüye Kıyak” zammı olarak bilinen ve 19 Nisan 2022 tarihinden itibaren yapılan zamların üzerinden 1 ay geçtikten sonra CHP yönetimi harekete geçti. GESTAŞ’ı yoğun olarak kullanan İlçelerden olan Bozcada, Gökçeada, Eceabat, Lapseki ve Gelibolu CHP İlçe Başkanlıklarınca GESTAŞ A.Ş. yönetiminin yaptığı zamların geri çekilmesi için 2000 bin imza toplandı. Toplanan imzalar Çanakkale Valiliğine teslim edildi.

 

“ÇANAKKALE HALKINA YAPILAN HAKSIZLIKTIR”

Zamların en kısa sürede geri alınması için toplanan imzaların Valiliğe teslimi öncesinde bir araya gelen CHP İl ve Merkez ilçe yöneticileri kısa bir basın açıklamasında bulundu. İl Başkan Vekili Mehmet Orhan Orhan yaptığı açıklamada; “GESTAŞ’ın yapmış olduğu zamları protesto etmek ve zamların geri alınmasın için Çanakkale’ye bağlı ilçe ve adalardan arkadaşlarımızın talepleri adına toplanmış imzaları valiliğe iletiyoruz. Bu imzalar ve dilekçemiz ile zamların geri alınmasını talep ediyoruz. İzmir ve İstanbul’da aynı mesafedeki yerlerin yaklaşık 3 katına araç ve yolcu taşındığını gündeme getirmiştik. Bu Çanakkale halkına yapılan bir haksızlıktır. Eğer 3 kilometrelik yolu İzmir 35 liraya taşırken Çanakkale GESTAŞ 120 liraya taşıyorsa burada bir haksızlık vardı. bu toplanmış imzaları valiliğe vererek zamların geri alınmasını talep edeceğiz” dedi.

 

“GÖKHAN’I ELEŞTİRMEK, LAFI ÜZERİNE LAF SÖYLEMEK GİBİ DÜŞÜNCEMİZ YOK”

GESTAŞ Yönetiminde CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da olduğu ve yapılan zamlara onay veren isimlerden bir tanesinin de Gökhan olduğunun hatırlatılması üzerine İl Başkan Vekili Mehmet Orhan Orhan “Ülgür başkanımız Çanakkale’mizin duayen bir siyasetçisidir. Ne yaptığını ne ettiğini iyi bilir. Dolayısıyla o durum onun sorumluluğunda ve uhdesinde olan bir olaydır. Bizim Ülgür Gökhan’ı eleştirmek ve ya lafının üstüne laf söylemek gibi bir düşüncemiz yok. Biz halkın talebini yerine getiriyoruz. Ülgür bey imzalamış olabilir ama halkta zamlar geri alınsın, diyor biz bu talebi dile getiriyoruz” dedi.

 

“TOPLU ULAŞIM ZAMMI İÇİN İMZA TOPLANIRSA DESTEKLERİZ”

Türkiye’de en pahalı toplu ulaşımından Çanakkale’de olduğunun ve öğrencilerin zamların geri çekilmesi ile ilgili talepleri olduğu, bu konuda da CHP’den imza toplanıp toplanmayacağı sorusuna İl Başkan Vekili Mehmet Orhan Orhan; “Öğrencilerin talepleri de olursa; imzalarını belediyeye intikal ettiririz, kimsenin kuşkusu olmasın. Çanakkale halkının duyarlılığı bizim duyarlılığımızdır. Öğrenciler imza toplar, öğrenci ücretlerinin düşürülmesini talep ederse öncülük ederiz” ifadelerini kullandı



HABER VİDEOSU





Bu haber 3304 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI