thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’nin Gurur Duyduğu İsim "Osman Okyay"

Tarih: 01-10-2022 08:33:26 Güncelleme: 01-10-2022 08:36:26 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini başarı ile gerçekleştiren Osman Okyay, tüm tarafların daveti ile yeniden Meclis Başkanlığı görevine devam edeceğini açıkladı. 16 Ekimde yapılacak olan seçimlerde yeniden Meclis Başkanlığı görevini üstlenecek olan Osman Okyay, Çanakkale ekonomi dünyası için birleştirici bir güç. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası için ise önemli bir vizyon ... Dünya çapında rekabet gücü olan önemli bir marka. Çanakkaleliler bu ismin yeniden ÇTSO da sorum


Çanakkale’nin Gurur Duyduğu İsim

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini başarı ile gerçekleştiren Osman Okyay, tüm tarafların daveti ile yeniden Meclis Başkanlığı görevine devam edeceğini açıkladı. 16 Ekimde yapılacak olan seçimlerde yeniden Meclis Başkanlığı görevini üstlenecek olan Osman Okyay, Çanakkale ekonomi dünyası için birleştirici bir güç. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası için ise önemli bir vizyon ... Dünya çapında rekabet gücü olan önemli bir marka. Çanakkaleliler bu ismin yeniden ÇTSO da sorumluluk almasından oldukça mutlu.

 

1994 yılında Kalekalıp A.Ş. Genel Müdür yardımcılığı görevi ile Kale Grubu'nda çalışmaya başlayan Okyay, 1997 senesinde Kalekalıp A.Ş. Genel Müdürlügü'ne, 2000 yılında ise Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanlığına yükselmiştir. Halen Kale Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

 

Kale Grubu'na katılımından sonra, grubun yüksek teknoloji alanlarına yönelmesi için gayret göstermiş olan Okyay, Grubun Robotik ve Otomasyon, Endüstriyel Enerji Ekipmanları, yazılım ve simülasyon, yüksek teknoloji seramikleri, ve savunma ve havacılık sanayi gibi alanlarındaki yatırımlarını yönlendirmiş ve yönetiyor.

Okyay, Kale Grubu'nun General Electric, Pratt & Whitney gibi dünyanın dev şirketleri ile ortaklıklar yapmasını sağlamış, yine, Savunma ve Havacılık sanayinde, Kale Grubu'nun, Lockheed Martin, Boeing, Airbus, Northrop Grumman, gibi sektörün lider şirketlerinin direk alt yapımcısı konumuna gelmesinde rol oynamış bir isim. Yine 2017 yılı Mayıs ayında, Kale Grubunun, Rolls Royce ile Türkiye'de uçak motorları geliştirme, üretim ve bakım konularında faaliyet göstermek üzere ortaklık kurmasına liderlik etmekte.

 

Osman Okyay'ın önderlik ettiği Kale Grubu'na bağlı Kalekalıp, Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli 50 kalibre keskin nişancı tüfeğini üretti. Hafif zırhlı araçlara yönelik üretilen silah, 5 mermi alıyor ve etkili menzili bin 800 metre. Bu üretim Türk savunma sanayi açısında gurur kaynağı oldu. F16 jet motorlarının üretiminde, aynı zamanda füze savunma sistemlerinin geliştirilmesinde önemli çalışmaları olan Osman Okyay Çanakkale için önemli bir değer...




Bu haber 3384 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI