thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’de Çocuk Hematoloji-Onkoloji Polikliniği Açıldı

Tarih: 13-09-2017 07:28:10 + -


Çanakkale de bir ilk aynı zamanda da tek polikliniği Sağlık Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Çanakkale halkına hizmet vermeye başladı.


Çanakkale’de Çocuk Hematoloji-Onkoloji Polikliniği Açıldı

Çanakkale de bir ilk aynı zamanda da tek polikliniği Sağlık Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Çanakkale halkına hizmet vermeye başladı. Çanakkale Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Çocuk Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Dr. Ayşe Burcu Akıncı’nın Eylül ayında hasta kabulüne başlamasıyla Çocuk Hematoloji-Onkoloji polikliniği faaliyete geçirilmiş, Çanakkale ilindeki büyük bir eksiklik giderilmiş oldu.

 

1980 yılında İstanbul’ da doğan Uzm. Dr. Ayşe Burcu Akıncı 2005 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2005-2010 tarihleri arasında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları üzerine ihtisasını yapmış olup;  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı’ndan sonra, 2013-2016 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji üzerine yan dal ihtisasını tamamlamıştır. Eylül 2017 tarihi itibariyle görevine Çanakkale Devlet Hastanesi’nde başlamış olan Uzm. Dr. Ayşe Burcu Akıncı evli ve bir çocuk annesidir.

 

Çanakkale Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başlanan Çocuk Hematoloji-Onkoloji Polikliniği hastalarının; anemi (kansızlık), talasemi majör (Akdeniz Anemisi), kanama bozuklukları(hemofili, von willebrand hastalığı, trombosit düşüklükleri,vs), tromboz (kanın damar sistemi içinde gereksiz yere pıhtılaşması), lenfadenopatiler, kemik iliği yetmezlikleri, lösemi (kan kanseri) ve çocukluk çağının diğer tüm kanserleri (beyin tümörleri, kemik tümörleri, göz tümörleri…) hastalıklarının teşhis, tedavi ve yönlendirmeleri yapılmaktadır.




Bu haber 10803 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI