thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Belediyesi’nden Troia 2018 Atağı

Tarih: 04-01-2018 15:56:52 + -


Çanakkale Belediye Meclisinin 2018 yılının ilk meclis toplantısında Troia damga vurdu. Çanakkale Belediyesi olarak 2018 Troia Yılı için yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi. Yılın ilk günü ile birlikte şehrin dört bir yanına Troia Afişleri süsleten Başkan Ülgür Gökhan; Troia yılı için birbirinden farklı etkinlikler hazırlandığını duyurdu.


Çanakkale Belediyesi’nden Troia 2018 Atağı

Ocak ayının ilk meclis toplantısı pastayla kutlandı. Başlarında Troia yazılı şapkalarla yılbaşı pastasını kesen meclis üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2018 Troia yılına dikkat çekti. Gökhan; “Troia Antik Kentinin UNESCO Mirası listesine girişi nedeniyle hepimizin bildiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 yılını Troia Yılı olarak ilan etti. Çeşitli kamu kuruluşları ve STK’ların öncülüğünde yürütülen çalışmalara Çanakkale Belediyesi olarak bizlerde çeşitli etkinliklerle destek vereceğiz. Bu kapsamda ilgili birimlerimizin hazırlamış olduğu çalışmalar var; çeşitli sergilerin yanı sıra katılacağımız fuar ve festivallerde Troia 2018’e dikkat çekeceğiz” dedi.

 

TROİA İÇİN ŞARKI BESTELENECEK!

 

2018 Troia Yılı kapsamında meclis üyelerini projelerden örnek veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Troia Yılı kapsamında bir şarkı besteletme çalışmamız var. Bu konuda ünlü söz yazarları ve bestecilerle temas halindeyiz. Görüşmelerimiz neticesinde bir şarkı besteletip bunu festivalde kullanmayı düşünüyoruz. Bu arada 10 Ocak tarihinde 17 Burda AVM’de “Bir Zamanlar Troia” resim sergimiz başlayacak. Tüm halkımızı resim sergimize davet ediyorum” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİMİZLE MASAYA OTURACAĞIZ

 

Çanakkale Belediyesi bünyesinde 647 işçi çalıştığını belirten Ülgür Gökhan; “Belediyemiz bünyesinde bir şirketimiz vardı. Bu şirket şu an pasif durumda. Bu şirket bünyesinde işçilerimizi istihdam etmeyi düşünüyoruz. Kadroya geçecek işçilerimizle buluşup gelişmeleri paylaşacağız. Gerekirse bu şirkete geçici olarak bir bütçe ayırarak işçilerimizin maaşlarını buradan karşılayacağız. İşçilerimizin mağdur olmaması için böyle bir önlem alabiliriz. Önümüzdeki günlerde işçilerimize sınav düzenleyeceğiz, şimdiden işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

DURAK GÜNDEME GELDİ

 

Söz alan Tülay Ömercioğlu Troia yılı nedeniyle yapılan çalışmalara teşekkür ederek meclis üyelerinin Troia Antik Kentini ziyaret edilmesini önerdi. Tülay Ömercioğlu; konuşmasının devamında geçtiğimiz aylara damga vuran Hastane önündeki durak konusunu gündeme getirdi. Ömercioğlu; “Başkanımız Ülgür Gökhan’ın hastanenin Kepez sınırlarında kaldığı için Kepez Belediyesinin yapması gerektiğini açıklamasıyla her ne kadar kamuoyu aydınlansa da Kepez Belediye Başkanının da ifadeleri akılları karıştırmıştır. Hiçbir pay almadığı ulaşım sisteminin durağı yapması gerektiğini belirten Mutan’ın revize edilmesini istediği ulaşım sistemi hakkında meclise bilgi vermenizi rica ediyoruz” dedi.

ATAM KREŞ ZAMMI

 

AK Partili Tülay Ömercioğlu’nun hesaplama hatası olabilir diyerek nitelendirdiği Atam Kreş fiyatları gündeme geldi. Tülay Ömercioğlu’na ise Rebiye Ünüvar verdi; “Kreşlerin bir piyasa değeri var, bizim belediyemizin kreşi olduğu için piyasanın biraz altında olmasını istemiştik. Belediye işçilerine 280 TL civarında hizmet verilirken; vatandaşlara 500 TL’den 600 TL’ye çıkarttık. Hatta AK Partili Meclis üyesi bir arkadaşımız fiyatların piyasa bedelinin çok altında olduğunu ve kreşlerin rekabet gücüne zarar verdiğini ifade etmiştir. Servis araçlarında yapılan zamma gelince servis hizmetini veren firmayla bizim belediye olarak bir ilgimiz yok” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise konuyla ilgili olarak; “Belediye bütçesinde ayarlama yapılmış ama sanki 50 TL biraz fazla olmuş gibi. Bunu tekrar gözden geçirelim” dedi.

 

TROAİ 2018 YILI TÜRK’ÜN TÜRK’E PROPAGANDASI OLMUŞ!

 

İYİ Partili Meclis üyesi Ufuk Demirbaş yaptığı konuşmada 2018 Troia Yılına değindi. Troia 2018 Yılını “Türk’ün Türk’e propagandası” olarak nitelendiren Ufuk Demirbaş; “Bakın bu projenin halen bir bütçesi yok. Yüklemişler iki turizmci arkadaşımızın sırtına Troia 2018’yılını, gidiyor. Ben yurtdışına çıktığımda havalimanlarında Troia 2018 Yılı afişlerini tanıtım görsellerini göremiyorsam buna Türk’ün Türk’e propagandası olmuş derim. Devletin resmi kurumlarında verilen bilgiler var Troia Müzesi için;  2013 yılında temeli atılıp 2014 yılında ziyarete açılacağı belirtilmiş. Bu bilgiler halen bakanlığın web sitesinde duruyor. Sene olmuş 2018, Troia Müzesi halen bitirilmemiş. Ben bunu iki ay önce de gündeme getirmiştim halen bir arpa boyu yol alınamamış” dedi.




Bu haber 2762 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI