thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bir Garip İhale İlanı!

Tarih: 27-01-2020 06:17:39 Güncelleme: 27-01-2020 07:31:39 + -


AK Partili Ezine Belediyesinden bir garip ihale ilanı....İhale İlanına göre; Ezine'deki cenazelerde dağıtılmak üzere yapılacak olan yemeğin Adana'da pişirilmesi şart koşuldu! Sonrasında yeniden ihale Çanakkale'ye çekildi. Ezineli esnaf ise; "İhale neden özellikle Çanakkale il merkezi ile sınırlandılrıldı" tepkisini gösterdi.


Bir Garip İhale İlanı!

Çanakkale'nin AK Partili Ezine Belediyesinde açılan ihale görenleri hayrete düşürdü. 3000 öğünlük Cenaze yemeği ilanı veren AK Partili Belediye, ihale şartnamesinde yazan ifadeler, dikkat çekti.  AK Partili Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel'in onayı ile 22 Ocak 2020 tarihinde ihaleye açıldı. İhalenin konusu ise; Ezine Belediye Mücavir alanlarında düzenlenecek olan cenazelerde 3 Bin öğün yemek dağıtılması işi. 3 Bin öğün olarak planlanan ihalede Cenaze merasimine katılacak olan vatandaşlara ikram edilmek üzere; Mercimek çorbası, Orman Kebabı(etli türlü yemekleri) sade pirinç pilavı ve ayran ikramını kapsıyor. Bunların yanı sıra bardak su, Ezine Belediyesi logolu ıslak mendil gibi çeşitli ihtiyaç maddeleri de ihale şartnamesinde yer aldı. Buraya kadar her şeyin normal olarak gözlendiği şartnamede ihaleye katılacak firmaların özellikleri ise herkesi hayrete düşürdü.

 

ÖNCE "ÇANAKKALE'DE MUTFAĞI OLAN FİRMALAR!"DENİLDİ

AK Partili Güray Yüksel'in onayı ile çıkılan ihalenin teknik şartnamesinin ikinci maddesinde 'Yemeğin Pişirilmesi ve Dağıtımı' başlığı altında ilk maddede adrese teslim ifade yer aldı. İlk maddede "Yemek, yüklenici firmanın Çanakkale ili merkezinde bulunan mutfağında pişirilecektir" ifadesi yer aldı! Bu ifade ile birlikte bırakın Ezine'de yemek yapan ve dağıtan firmaları, Çanakkale'de mutfağı olmayan firmaların ihaleye katılması engellenmiş oldu!

İHALE DEĞİŞTİ: ADANA'DA MUTFAĞI OLAN FİRMALAR!

22 Ocak 2020 tarihinde çıkılan ihalenin ne olduysa; 23 Ocak 2020 tarihinde ihale şartnamesi değişti! Çanakkale'de mutfağı olan firmalar ihaleye katılabilirken; 23 Ocak 2020 günü yapılan düzeltme de ihale şartnamesi değişti! İhalede değişen tek şey ise; "Yemek, yüklenici firmanın Adana İli merkezinde bulunan mutfağında pişirilecektir" ibaresi oldu! İlk şartname ile sadece Çanakkale'de mutfağı bulunan firmalar ihaleye girebilirken; bir gün sonra ise; mutfağı Adana ilinde olan firmaların katılımının önü açıldı.

İHALE NEDEN EZİNE'YE VERİLMİYOR TEPKİSİ

Ezine'de yaşayan ve belediyenin açtığı ihaleye katılmak isteyen vatandaş 23 Ocak 2020 tarihinde EKAP üzerinden ihale şartnamesini indirdiğinde şaşkınlık geçirdi. Çünkü ihalede yer alan "Yemek, yüklenici firmanın Çanakkale ili merkezinde bulunan mutfağında pişirilecektir" ibaresi nedeniyle ihaleye katılamayacağını gördü. Aynalı Pazar gazetesine ulaşan vatandaş; "EKAP üzerinden aldığım resme bakarsanız ihale'nin sadece Çanakkale il merkezinde mutfağı olan firmalar ile sınırlandırıldığını görebilirsiniz. Bu haksız bir rekabet yaratıyor. Bizde esnafız, Ezine'de yaşıyorum, vergimi ödüyorum ama ihaleye ben değil sadece Çanakkale'deki firmalar katılabiliyor" tepkisini gösterdi.

 

İHALE DÜZELTİLDİ: YENİDEN ÇANAKKALE.. EZİNE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Haberimizin gazete de yer alması sonrasında Ezine Belediyesi'nde ihaleyi EKAP'ta yayınlayan yetkili tarafından bilgi verildi. Belediye yetkilisi "İhale'yi daha önce yapılan başka bir ihale'den kopyala yapıştır ile aldığımız için Teknik Şartname'de Adana kaldı. Önce Adana yazıyordu, hatamızı fark ettikten sonra düzelterek Çanakkale olarak değiştirdik" ifadelerini kullandı.

 

İhale neden sadece Çanakkale İl Merkezinde mutfağı bulunan firmalara veriliyor sorusuna ise; "Bu bilgiyi size veren kişi itiraz edebilir. Burada da bir hata yapmış olabiliriz. Düzeltiriz sorun değil" ifadelerini kullandı.




Bu haber 7196 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI