thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bakan Yılmaz; "500 Binin Üzerinde Öğretmen Tayin Ettik"

Tarih: 12-05-2017 17:29:09 + -


Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde, hayırsever tarafından yaptırılan yüksekokul binası, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törenle açıldı.


Bakan Yılmaz;

Hayırsever işadamları Zafer Karadeniz ve İskender Karadeniz’in anneleri Asiye Karadeniz adına yaptırdığı ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Asiye Karadeniz binası törenle açıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Gençlik ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve davetliler katıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Bir tanesi şu anda yeni binasını açmak üzere olduğumuz, Gökçeada Uygulama Bilimler Yüksekokulu 4 yılık bir okuldur ve 261 öğrencisi vardır. Burada görev yapan öğretim elemanı vardır. Onun yanı sıra yine Gökçeada’da hemen yanı başımızdaki binayı kullanan Gökçeada Meslek Yüksekokulu var. 2 yıllık yüksek okulumuzun toplam öğrenci sayısı 774’tür. Şu an hizmete açacağımız bina toplam 7 bin 250 metrekare alana oturtulmuş ve 2 bin 980 metre kare yani yaklaşık 3 bin metrekare alanı olan bir okul binasıdır. Bu bina içerisinde 18 adet akademisyen odası bulunmakta, 6 adet idari faaliyetlerde kullanacak oda bulunmakta 17 adet derslik var. 3 adet laboratuar var. Bilgisayar odası, kütüphane, kantin ve sığınak var" diye konuştu.

 

"Eğitim sadece bu ülkenin bugününe değil, geleceğine yapılan en iyi yatırımdır" diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimden daha faydalı, daha hayırlı bir yatırım yoktur. Bugün her ilimizde en az bir devlet üniversitesi var. Bugün itibariyle 111 devlet, 65’i vakıf yüksek öğretim kurumu ve 6’sıda vakıf meslek yüksek okulu olmak üzere toplam 182 yüksek öğretim kurumumuz mevcut. Öğrenci sayımızda 7 milyonun üzerinde, 7 milyon 313 bin. Bu rakamla Avrupa’da Rusya’dan sonra en fazla üniversite öğrencisine sahip ülkeyiz. Dolayısıyla Türkiye’nin geleceği nasıldır dediklerinde, sadece bir üniversite öğrenci sayısına bakın, 7 milyonun üzerinde sadece bu rakam dahil Türkiye’nin geleceğini aydınlık olacağını bilmek için görmek için yeterlidir şeklinde konuştu.

Kendisinin 70 kişilik sınıflarda öğrenim gördüğünü belirten Bakan Yılmaz, "Haydar Paşa Lisesiydi. Şimdi 70 kişilik sınıf var mı? Yok. 36’ydı, biz bunu daha da aşağıya düşürdük. İnşallah Başbakanımızın talimatı var. Çok göç alan büyük şehirlerimiz başta olmak üzere ikili eğitimi kaldıracağız. Yine eğitimde kaliteyi arttırmak için öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması lazım. Bizim dönemimizde 560 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. En büyük yatırımı öğretmene yaptık. Bir çok yerde görüyorum öğretmen odalarında son 10 yıldı atananlar elini kaldırsın diyorum, hemen hemen hepsi kaldırıyor. Dolayısıyla biz 560 binin üzerinde öğretmen ataması yaptık, sadece geçen yıl 50 bin atama yaptık. 50 bin rakamı küçümsenecek bir rakam değil. Bazı ülkelerin tüm kamu görevlilerinin toplamına eşit. Bu yılda 20 bin öğretmenin mülakatını yapıyoruz. İnşallah yakında sonuçlar açıklanacak. Ağustostan sonrada 10 bin öğretmen alacağız. Allah nasip ederse iki yılda atadığımız öğretmen sayısı 80 bine çıkacak. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi eğitim alsın. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da 30’ların üzerinden 20’lerin altına düşürdük. Dolayısıyla bu noktada da iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Geçen yıl TEOG sınavı yapıldı. Bu sınavda 120 sorudan 120’sini yapanlar Van’ın Erciş’inden çıktı, Van’ın Edremit’inden çıktı. Muş’un Varto’sundan çıktı. Şırnak’ın İdil’inden çıktı. Tunceli Çemişkezek’ten çıktı. Çemişkezek’ten birisi Robert Kolej’e gidebiliyorsa veya Muş’un Varto’sundan taşımalı eğitimle öğrenim gören bir kişi eğitimde en yüksek dereceye gelebiliyorsa biz fırsat eşitliğinde epey mesafe aldık. Ama daha yapmamız gerekenler var mı? Tabi ki var. Ondan hiç şüpheniz olmasın. Eğitimde Türkiye’nin bugünü dünden kat kat iyi. Yarın gelecek, yarınımız bugünümüzden kat ve kat daha iyi olacak. İşte bu okulda yarının Gökçeadası’nda yarınının eğitimini bugünden daha iyi olacağına çok güzel bir örnektir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından binanın açılışı yapıldı. Bakan İsmet Yılmaz’a Gökçeada Kaymakamlığı’nda brifing verildi.

 




Bu haber 4454 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI